Reisverslag|Brugge dag 2

De donderdag was onze enige volle dag in Brugge, die we natuurlijk goed wilde benutten om zoveel mogelijk te kunnen zien. Want hoewel we op woensdag al best wel veel gedaan gezien hadden, was er ook nog genoeg over wat we nog wilde doen. Wat we op donderdag allemaal gedaan hebben, lezen jullie vandaag.

Boekwinkel en koffie

Onze tweede dag in Brugge begon helaas met heel veel regen. Aangezien het niet echt fijn is om in de stromende regen buiten te lopen, begonnen we de dag met een bezoek aan de Brugse boekhandel. Ik had niet echt geld om boeken te kopen, maar mijn vriend was zo lief om ‘Alle sterren’ te kopen voor me. Na het bezoek aan de boekwinkel regende het helaas nog steeds best wel hard en besloten we om eerst maar een kopje koffie te gaan drinken. We kwamen uiteindelijk uit bij Espressobar I Love Coffee, waar ze echt heel veel soorten Latte Macchiato’s hebben. Dat leverde aardig wat keuzestress op, maar uiteindelijk ging ik voor de kokos en mijn vriend voor hazelnoot. Allebei erg lekker.

 

Wandeling richting de windmolens

Na de koffie was het droog en begonnen we aan een wandeling door de stad, richting de rand van het stadscentrum, waar op de Kruisvest waar vier windmolens staan. Deze kant van het centrum hadden we op de eerste dag helemaal nog niet gezien en dus kwamen we langs allemaal leuke straatjes die we nog niet gezien hadden en die ook allemaal weer ontzettend mooi waren. Ook de molens waren leuk om te zien en in vergelijking met het echte centrum van de stad, was het hier ook heerlijk rustig. Uiteindelijk liepen we zo’n 8 kilometer. Ik was echt verbaasd dat het zo ver was, want door al het moois wat we zagen en omdat we het zo gezellig hadden, leek het helemaal niet zo ver.

 

Brouwerij de halve maan

Na de wandeling gingen we even een uurtje uitrusten in het hotel en rond half vier vertrokken we richting Brouwerij de halve maan, die maar vijf minuten van het hotel af was, om daar een rondleiding te volgen. Ik vond het echt heel interessant om te zien hoe het bier gemaakt wordt. Het was wel behoorlijk klimmen over allemaal steile trappen, maar dit leverde halverwege de rondleiding wel een prachtig uitzicht vanaf het dak van de brouwerij op. De trappen naar beneden waren nog steiler, maar aan het einde van de rondleiding werden we wel beloond met een gratis Brugse Zot, die we heerlijk in de zon die inmiddels was gaan schijnen konden opdrinken.

 

Wafel en weer een wandeling door de stad

Nadat we een behoorlijk tijdje in de zon hadden zitten genieten, besloten we weer richting de Markt te lopen. Toen we in een zijstraatje van de Markt langs de Chez Albert liepen, haalde we daar een wafel, aangezien er in tegenstelling tot de andere keren dat we daar langskwamen helemaal geen rij stond. Na een behoorlijk vullende wafel konden we er wel weer even tegenaan en besloten we door nog een stukje van het centrum te wandelen dat we nog niet gezien hadden. Ook dit werd weer een behoorlijk lange wandeling, omdat we onderweg even verdwaald waren.

 

Pizza en zonsondergang

Rond acht uur waren we weer terug op de Markt en besloten we een plek te zoeken om te eten. Uiteindelijk werd het pizza. Daarna liepen we richting de Rozenhoedkaai waar we zittend op het muurtje van de zonsondergang genoten. Daarna slenterde we nog even door de stad en keerde we na een leuke, maar ook best wel vermoeiende dag weer terug naar het hotel.

 

 

 

Eén gedachte over “Reisverslag|Brugge dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.