Reisverslag|Brugge dag 1

Afgelopen woensdag vertrok ik samen met mijn vriend voor drie dagen naar Brugge. Een tripje waar ik al een tijdje heel erg naar uitkeek, omdat ik er echt heel graag een paar dagen tussenuit wilde met mijn vriend. En zoals jullie gewend zijn, schreef ik over deze dagen weg natuurlijk ook wat artikelen (terwijl er ook nog een hele stapel boeken ligt waar ik nog een recensie van moet schrijven, maar ook die komen er hopelijk zo snel mogelijk aan). Vandaag lezen jullie alles over de eerste dag in Brugge.

Treinreis

De dag begon redelijk vroeg. Ik wilde namelijk om tien voor negen de trein hebben. Op het station aangekomen, bleek de trein vertraging te hebben vanwege een persoon die langs het spoor liep. Dit was flink balen aangezien ik op Rotterdam Centraal maar zo’n tien minuten had om over te stappen op de trein richting Antwerpen. Gelukkig bleek de vertraging uiteindelijk mee te vallen en haalde ik mijn overstap op het nippertje. Niet echt een goed begin dus, maar nadat ik een plekje had gevonden in de trein en ik mijn boek er nog even bij pakte, begon ik een stuk vrolijker te worden. Nog maar een kwartier naar Dordrecht waar mijn vriend ook op de trein zou stappen. Dat maakte het in de trein zitten toch gelijk een heel stuk gezelliger. Zelfs toen we ook met deze trein weer vertraging hadden. Toen we in de buurt van Antwerpen kwamen, was er namelijk een overwegstoring waardoor de trein heel langzaam moest gaan rijden. Hierdoor kwamen we zo’n drie kwartier later dan gepland aan in Antwerpen. Gelukkig hadden we vrij snel een trein naar Brugge te pakken waar we zo rond 13 uur aankwamen.

Aangezien we pas om 14 uur konden inchecken in het hotel besloten we eerst even koffie te drinken bij de Starbucks op het station met een stuk taart. Mijn vriend was namelijk de dag daarvoor 25 geworden en aangezien we elkaar die dag niet gezien hadden, moesten we natuurlijk wel nog even taart eten. Ondertussen hadden we de plattegrond van de stad er bij gepakt om alvast een beetje te bekijken wat we ’s middags zouden gaan doen. Daarna besloten we maar een poging te gaan doen om het hotel te vinden, wat verbazingwekkend makkelijk ging.

16. #Wanderlust(1).jpg

De Markt en het Belfort

Eenmaal in het hotel rustte we nog een beetje uit en rond half drie vertrokken we richting de Markt wat ons een mooi startpunt van ons bezoek leek, aangezien dit toch wel het middelpunt van de stad is. Daar aangekomen, was onze eerste activiteit het beklimmen van de Belfort. Aangezien er maar een beperkt aantal mensen tegelijk de toren in kan, stond er wel een rij, maar we waren toch best wel snel aan de beurt. Toen begon het echte werk: 366 treden omhoog klimmen, soms best wel steil. Het uitzicht boven was dit echter helemaal waard, de hartaanval die je krijgt als de klokken ineens beginnen te spelen als je ernaast staat, moet je dan maar even negeren. Beneden aangekomen haalde we een frietje bij één van de twee groene kraampjes op de Markt.

Toen besloten we een wandeling te volgen uit onze reisgids. Hoewel dat best wel onmogelijk is met mijn vriend, omdat ie steeds heel enthousiast is over van alles wat de andere kant op ligt dan de route. Wel heel schattig en aanstekelijk dat enthousiasme maar na twee punten van de wandeling liepen wel al totaal niet meer op de route haha. Maar gewoon wat rondlopen, verdwalen en wel zien waar je uitkomt, is ook de perfecte manier om een stad te ontdekken. Bovendien is echt elke straat in Brugge die je inloopt mooi. Tijdens onze wandeling door het centrum kwamen we langs een groot aantal bezienswaardigheden. Via de Burg, over wat bruggetjes door het Koningin Astridpark naar de Rozenhoedkaai, wat ik echt wel één van de mooiste plekjes van Brugge vond, vooral in de avond als de zon net ondergaat.

 

Boottochtje

Vanaf de Rozenhoedkaai maken we een vaartochtje. Inmiddels is de zon flink gaan schijnen en het is dus echt genieten op het water. In een half uur varen we langs de mooiste plekjes van Brugge. De gids aan boord vertelde heel veel over wat we zagen en dat ook nog eens op een hele enthousiaste manier (en in drie talen door elkaar, wat best lachwekkend is als je ze alle drie verstaat.) Hierdoor krijgen we al een beetje een idee wat waar is en als we later langs die bezienswaardigheden lopen is het leuk om te herkennen wat we vanaf het water al zagen.

 

Bonifaciusbruggetje, Begijnhof en Minnewaterpark

Na de boottocht lopen we richting het Bonifaciusbruggetje dat vlak bij de Rozenhoedkaai is. Hoewel het een beroemde bezienswaardigheid is, heerst er bij dit bruggetje elke keer dat we er langslopen wel rust (behalve als er net een hele toeristengroep langskomt die de brug blokkeren). We zijn in de drie dagen in Brugge zo vaak over dit bruggetje gekomen, omdat het voor ons de snelste weg van het hotel naar de Markt was en ik bleef de omgeving elke keer prachtig vinden. We lopen door langs de Onze-lieve-vrouwekerk richting het Begijnhof, wat echt een heerlijk rustpunt is in de drukke stad en ook alle zwanen die daar in de buurt rondwaggelen blijven leuk om te zien. Via het Begijnhof loop je zo richting het Minnewaterpark, wat ook wel de meest romantische plek van Brugge wordt genoemd. Het is ook echt wel een hele mooie plek. Aangezien ons hotel zo’n beetje naast het Minnewaterpark ligt, besluiten we om voordat we gaan eten even langs het hotel te gaan.

 

Eten, ijsje en rondslenteren

Na wat chillen in het hotel gaan we op zoek naar een plek om te eten. Wat nog niet zo gemakkelijk is, want het is overal zo druk dat er bijna nergens plek vrij is. We besluiten uiteindelijk om te gaan eten bij de Ellis Gourmet Burger. Altijd een goede keus, want ik vind de burgers daar altijd heel lekker. Na het eten halen we nog een ijsje bij IJssalon Da Vinci in de Geldmuntstraat en daarna besluiten we om gewoon een beetje rond te gaan lopen, zonder echt doel, en wel te zien waar we allemaal langskomen. Uiteindelijk komen we wel een beetje langs dezelfde plekjes als ’s middags, maar dit keer terwijl de zon ondergaat en het langzaam donker begint te worden in de stad. We besluiten het niet te laat te maken, omdat we best wel veel gedaan hebben deze eerste dag en we allebei aardig moe zijn. Via het Minnewaterpark lopen we terug naar het hotel. Met de ondergaande zon en mijn leuke, lieve vriend naast me was dat best wel een geluksmomentje.

 

Zo een heel verhaal is dit geworden. We hebben ook gewoon zoveel gedaan de eerste dag dat ik ook echt heel veel te vertellen had. De tweede dag zal niet veel korter worden vrees ik, maar daarover lezen jullie later deze week meer.

7 reacties op “Reisverslag|Brugge dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.