Coming soon|Films in oktober

Ik schrijf elke maand over boeken die die maand verschijnen en ik vind dat altijd leuk om te doen. Vooral ook, omdat ik dan voor mezelf een beetje op een rij heb welke boeken ik nog wil lezen. Het leek mij ook wel leuk om zo’n soort artikel te schrijven met films die die maand in de bioscoop verschijnen, omdat ik ook graag naar de film ga. Dus vandaag op een rij: de films die in oktober in de bioscoop verschijnen en of ik deze wel of niet graag wil zien.

Blade Runner 2049

In de bioscoop: 5 oktober 2017

Het verhaal: In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

To see or not to see: Ehh ja! Alleen het feit dat Ryan Gosling in deze film speelt is al genoeg om deze film te willen zien toch. Verder ziet de trailer er ook gewoon vet uit!

Stronger

In de bioscoop: 5 oktober 2017

Het verhaal: In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin (Tatiana Maslany) terug te winnen, wacht de 27-jarige Jeff haar op bij de finish van de Boston Marathon op het moment van de aanslag en verliest beide benen. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt, helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen.

Met de onvoorwaardelijke steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces. Een periode waarin familiebanden op de proef worden gesteld, de trots van een gemeenschap wordt bepaald en zijn innerlijke moed om met deze verwoestende tegenslag om te gaan overheerst.

To see or not to see: Dit lijkt mij echt een hele mooie film en wil ik zeker wel een keer kijken.

Weg van jou

In de bioscoop: 12 oktober 2017

Het verhaal: De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft.Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen.
Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

To see or not to see: Dit is niet echt een film die ik snel in de bioscoop zou kijken. Op zich ziet de trailer er wel grappig uit, maar het is meer een film die ik zou kijken als ie ooit op tv/netflix uitgezonden wordt en ik even zin heb in een RomCom.

Happy Death Day

In de bioscoop: 12 oktober 2017

Het verhaal: In HAPPY DEATH DAY speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afschuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden.

To see or not to see: Toen mijn vriend en ik naar It waren, zagen we van deze film de trailer en toen zeiden we gelijk al dat we hier ook naar toe wilden. Ik hou af en toe wel van een horrorfilm, of in ieder geval ik hou ervan als ik het niet alleen hoef te kijken haha.

Alles voor elkaar

In de bioscoop: 12 oktober 2017

Het verhaal: Vier hartsvriendinnen worden op de 30ste verjaardag van één van hen geconfronteerd met een filmpje uit hun middelbare schooltijd.
Pijnlijk is de realisatie dat ze hun verwachtingen van toen niet echt hebben waar gemaakt. Sterker nog: zowel qua carrière als op liefdesvlak staan ze totaal niet waar ze zichzelf op hun 30ste hadden bedacht. In enigszins beschonken toestand besluiten de vier dat het hoog tijd is daar verandering in te brengen en elkaar te helpen om hun tienerdromen alsnog waar te maken.
Helaas zijn het juist de extra zetjes waarmee ze elkaar over hun grenzen duwen die ervoor zorgen dat de doelen steeds verder uit het zicht raken. De keuzes die ze maken, blijken zelfs alleen maar voor meer ellende, verwarring en moeilijke keuzes te zorgen. Daarbij ligt er nu een enorme bom onder de jarenlange vriendschap.
Zijn de vier meiden misschien beter af zonder elkaar? En hoe krijgen ze hun leven weer terug op de rit voordat de volgende vriendin 30 jaar wordt?

To see or not to see: Eigenlijk geldt voor deze film een beetje hetzelfde als voor Weg van jou. Het klinkt op zich wel aardig maar zou deze film toch niet snel in de bioscoop gaan kijken.

American Assassin

In de bioscoop: 12 oktober 2017

Het verhaal: Gesterkt door gebeurtenissen uit het verleden is Mitch Rapp (Dylan O’Brien) vastbesloten om wraak te nemen.
Samen met Koude Oorlog veteraan Stan Hurley (Michael Keaton) wordt Rapp door de adjunct directeur van de CIA aangesteld om een golf van ogenschijnlijk willekeurige aanvallen op zowel militaire als civiele doelwitten te onderzoeken.
Het drietal ontdekt een patroon in het geweld en gaat op een gezamenlijke missie: het tegenhouden van een mysterieuze man en zijn intentie om een wereldoorlog in het Midden-Oosten te starten.

To see or not to see: Ook van deze film heb ik de trailer al een aantal keer voorbij zien komen en ik ben hier wel heel benieuwd naar. De film zit volgens mij echt vol met actie, wat altijd goed is.

Home Again

In de bioscoop: 19 oktober 2017

Het verhaal: Home Again is de nieuwe romantische komedie van producent Nancy Meyers (The Holiday).  Alice (Reese Witherspoon) is net gescheiden van haar man en keert terug naar haar geboorteplaats Los Angeles.
Tijdens het uitgaan ontmoet ze de knappe Harry (Pico Alexander) en zijn twee vrienden die het als jonge filmmakers proberen te maken in L.A. Als dochter van een succesvolle filmregisseur is Alice daar wel gevoelig voor en ze biedt hen aan om tijdelijk in haar gastenverblijf te komen wonen.
Door de aanwezigheid van het energieke drietal bloeit Alice weer helemaal op, maar aan haar nieuw uitgebreide familie en crush komt abrupt een einde wanneer haar ex plotseling weer op de stoep staat.

To see or not to see: Deze film wil ik denk ik wel gaan kijken. Ik moest echt lachen bij de trailer en Reese Witherspoon is gewoon een geweldige actrice.

The Mountain Between Us

In de bioscoop: 26 oktober 2017

Het verhaal: Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven.
Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee.

To see or not to see: Jaa deze film wil ik echt heel graag zien. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Volgens mij komen er best wel veel leuke films in de bioscoop komende maand. Dat zijn de momenten dat ik heel blij ben met Pathé Unlimited.

Welke film wil jij deze maand gaan kijken?

Eén gedachte over “Coming soon|Films in oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.