Wrap up|Dag september, hallo oktober

Een nieuwe maand is weer begonnen en dus is het ook weer tijd om terug te kijken op afgelopen maand. Wat las ik in september en wat ben ik van plan om in oktober te lezen? Dat vertel ik jullie vandaag.

September was de maand dat mijn studie weer begon en ik dus weer een deel van mijn tijd bezig was met colleges en het voorbereiden daarvan. Daarnaast werkte ik ook nog wat extra uren en probeerde ik natuurlijk ook mijn vriend zoveel mogelijk te zien. Logisch dus dat ik in september minder las dan in augustus, toen ik nog vakantie had. Zo merk ik bijvoorbeeld dat ik op maandag en dinsdag nauwelijks lees. Op maandag bereid ik meestal mijn colleges van dinsdag voor, blog ik wat en komt mijn vriend ’s avonds eten en slapen, en op dinsdag heb ik colleges. Toch ben ik best tevreden met het aantal boeken dat ik las, want doordat ik probeer mijn studiewerk vooral op maandag en dinsdag te doen, heb ik op andere dagen weer tijd voor andere dingen.

Gelezen boeken

Om te beginnen haalde ik afgelopen maand mijn Goodreads Reading Challenge van 52 boeken al. Best wel een lekker gevoel, aangezien ik de 52 boeken vorige jaar echt op de valreep haalde. In september las ik in totaal vijf boeken en boek nummer 52 was: Liefde & Gelato.

Blijf bij mij (Wacht op mij #3) – Jennifer L. Armentrout

Blijf bij mij van Jennifer L. Armentrout is het derde deel in de waanzinnige Wacht op mij-serie. In dit boek valt Calla voor barman Jax – en als lezeres val je al bij de eerste ontmoeting met haar mee. Calla krijgt helaas niet meteen de kans om leuke en spannende dingen met hem te doen, want ze heeft behoorlijk wat shit uit de weg te ruimen. Met dank aan haar drugsverslaafde moeder. Gelukkig wil Jax haar daarbij helpen. Sterker nog: hij staat niet toe dat ze het alleen doet. Blijf bij mij (Engelse titel: Stay with me) is het derde deel in de New Adult-serie van Jennifer L. Armentrout, na Wacht op mij en Ga voor mij. De koppels uit de vorige boeken spelen bijrollen in dit boek, maar Calla en Jax stelen de show!

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Misschien nooit (Maybe #1.5) – Colleen Hoover

Misschien nooit van Colleen Hoover is een liefdesverhaal – al zou je het ook een lustverhaal kunnen noemen – vanuit het mannelijk perspectief van Warren. Hij is zo’n type waar we niet op willen vallen, maar het gebeurt tóch. Warren is namelijk een tikje vuig, een tikje uitgekookt en een tikje… nou ja, meer dan een tikje knap. De perfecte match voor Hooters-serveerster Bridgette, die ook niet op haar mondje is gevallen. Het vonkt en knettert deze hele novelle lang tussen hen, en dat alles vanuit het onweerstaanbare perspectief van Warren. Misschien nooit is een must-read voor alle fans van Colleen Hoover en vooral Misschien ooit.

Eerste leven (Everlife #1) – Gena Showalter

Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen.

Maar dan mengt zich nog iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen…

TBR oktober

Ik werk eigenlijk nooit echt met een TBR lijst, omdat ik toch altijd op het moment zelf beslis in welk boek ik zin heb en ik me nooit aan lijstjes houd. Toch moet ik deze maand drie boeken echt lezen. Voor mijn studie volg ik op dit moment namelijk een vak waarbij ik voor de eindopdracht drie boeken met de verfilmingen moet vergelijken en moet onderzoeken hoe boeken worden vertaald naar beeld. Ik ben er nog niet helemaal uit welke boeken ik hiervoor wil lezen, maar ik ben op dit moment in ieder geval bezig in It van Stephen King. Voor de rest ben ik nog een beetje aan het twijfelen voor welke boeken ik ga, dus als jullie nog aanraders hebben voor verfilmde boeken, laat het me dan vooral weten. Ik wil denk ik ook nog wel een keer een artikeltje gaan schrijven over deze opdracht, omdat ik denk dat jullie dit ook wel interessant vinden.

Verschenen artikelen op Bookalicious Journey

De afgelopen weken merk ik dat ik weer vaker wat plaats op mijn blog en daar ben ik heel erg blij mee. Eindelijk lukt het me weer om bloggen in te plannen, omdat ik het de perfecte manier vind om even te ontspannen tussen studiewerk door. Hierdoor lukt het me vaak erg goed om op maandag én mijn colleges van dinsdag voor te bereiden én een aantal artikelen te schrijven. Daardoor zijn er in september weer aardig wat nieuwe artikelen online gekomen.

Boeken

Ik haalde mijn reading challenge nu al

Te verschijnen boeken|Oktober

Bloggen

Leesdip

Meest gelezen artikelen op mijn blog

Book Haul/Wrap up

Augustus

Persoonlijk

Wat ik leuk vind aan de herfst

Recensies

Ga voor mij (Wacht op mij #2) – Jennifer L. Armentrout

Alle sterren (The Lunar Chronicles #4.5) Marissa Meyer

De one (De selectie #3) – Kiera Cass

Verleiding (De Royals #1) – Erin Watt

Het slechte pad (Cormoran Strike #3) – Robert Galbraith

Blijf bij mij (Wacht op mij #3) – Jennifer L. Armentrout

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Eerste leven (Everlife #1) – Gena Showalter

Misschien nooit – Colleen Hoover

Reizen

Stedentrips in Europa die ik nog wil maken

Tag|World of Wanderlust

Series

Series die ik nog wil kijken #2

 

Dit was het dan. De maand september wat betreft lezen en bloggen. Ik hoop voor oktober dat ik net zoveel kan lezen en bloggen als afgelopen maand. Naast de drie boeken die ik sowieso moet lezen voor mijn studie hoop ik ook nog wel wat andere boeken te lezen, want boeken lezen voor een opdracht is natuurlijk niet echt ontspannend. Hoe leuk ik lezen ook vind.

Wat heb jij in september gelezen?

 

 

3 reacties op “Wrap up|Dag september, hallo oktober

  1. Wow je schrijft echt veel recensies! Goed zeg, zou ik eigenlijk ook meer moeten doen, maar ik vind recensies stiekem het minst leuk om te schrijven, en ik merk ook dat ze minder goed gelezen worden dan andere artikelen… Succes met je eindopdracht, het klinkt in ieder geval heel leuk!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja ik had nog veel recensies die ik nog moest schrijven van boeken die ik in augustus las, omdat ik toen haast geen recensies geschreven had. Ik merk dat ik de laatste tijd eigenlijk ook liever andere artikelen schrijf. Dankjewel!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.