Boek dilemma’s|Paperback vs. Hardcover

Paperback tegenover hardcover. Misschien wel het onderwerp binnen de boekenwereld waarover de mening het meest verschillen. De ene persoon heeft het liefst een kast vol met hardcovers terwijl de ander zweert bij paperbacks. Zelf heb ik niet echt een hele grote voorkeur voor de een of de ander, omdat ze beiden voor- en nadelen hebben.

Oké ik geef toe dat ik wel een klein zwak heb voor mooie hardcovers. Ik vind deze gewoon heel mooi staan in mijn boekenkast. Maar hoewel ik hardcovers heel mooi vind, vind ik ze helemaal niet zo handig om te lezen. Dit omdat een hardcover vaak toch wat zwaarder is dan een paperback en gewoon wat minder flexibel is. Hierdoor vind ik hardcovers ook altijd wat onhandig mee te nemen. Aan de andere kant een paperback beschadigt dan weer een stuk sneller in je tas dus dat is ook niet altijd ideaal.

Een andere reden dat ik toch vaker voor een paperback kies zijn de kosten. Als een boek in zowel paperback als hardcover is uitgegeven, is de paperback nou eenmaal goedkoper. Om zoveel mogelijk boeken te kunnen kopen, wil ik natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn per boek.

Hoewel ik dus vaker voor een paperback kies vanwege de kosten en omdat ik deze vorm meestal wat praktischer vind, vind ik hardcovers wel heel erg mooi, vooral om in de boekenkast te hebben staan. Ik kan niet echt een voorkeur uitspreken voor één van de twee soorten. Het hangt er gewoon per boek vanaf waar ik voor kies en natuurlijk zijn er ook genoeg boeken die maar in één van de vormen worden uitgegeven. Ik hou gewoon van boeken en of dat nou een paperback of een hardcover is dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Beiden hebben voor- en nadelen en uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud van het boek.

Wat heeft jouw voorkeur: hardcover of paperback?

2 reacties op “Boek dilemma’s|Paperback vs. Hardcover

  1. Ik ben wel fan van hardcovers, dat heeft net iets meer en is voor mij een echt boek. Een beetje nostalgie ook. Maar ik koop vaak ook paperbacks, niet elk boek wordt als hardcover uitgegeven helaas :(.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.