Book Blogger Life|Geen inspiratie? 15x blogideeën

Iedere blogger herkent het denk ik wel. Het moment dat je alle tijd hebt om artikelen te schrijven, maar je totaal geen inspiratie hebt over waarover je wilt schrijven. Of dat je vol zit met inspiratie maar geen tijd hebt om al je ideeën uit te werken. Bij mij is dit in ieder geval heel vaak het geval. Of ik heb tijd genoeg om te schrijven, maar ik krijg niks op papier óf ik zit vol met ideeën maar ben te druk om er mee aan de gang te gaan. Beide heel vervelend, maar gelukkig ook op te lossen. Zo probeer ik tegenwoordig de ideeën die ik heb wel gelijk op te schrijven, zodat ik ze later als ik wel tijd heb uit kan werken. Vandaag wil ik een paar ideeën met jullie delen, voor als je misschien helemaal zonder ideeën zit en wel wat inspiratie kunt gebruiken.

1. Maak een whislist. Een artikel wat altijd leuk is om te lezen of te schrijven is een whislist. Dat kan voor van alles zijn: je verjaardag/kerst/sinterklaas, verzin het maar. Schrijf over wat er op jouw verlanglijstje staat en vraag eventueel nog tips aan je lezers.

2. Maak een 5x favoriete boeken… Ook hierbij kan je weer aan van alles denken. Geef bijvoorbeeld een lijstje van jouw favoriete boeken binnen een bepaald genre (thriller, contemporary, etc.) of ga voor jouw favoriete boeken voor een bepaalde periode (Halloween, kerst, zomer, etc.). Er zijn zoveel categorie te bedenken waarin je jouw favoriete boeken kunt benoemen, dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

3. Schrijf een kort verhaal. Als je van schrijven houdt, kun je er voor kiezen om een keer een kort fictief verhaal te delen op jouw blog. Compleet iets anders dan wat je normaal deelt op je blog, maar wel iets wat mensen meestal wel graag lezen.

4. Maak een shoplog. Misschien wel het makkelijkste idee. Ben je een dagje wezen shoppen deel dan jouw aankopen op je blog of ben je tijdens een vakantie helemaal losgegaan met aankopen, schrijf daar dan een verslagje over.

5. Geef blogtips of beschrijf jouw blogroutine. Dit doe ik zelf eigenlijk altijd in de rubriek Book Blogger Life, waar dit artikel ook onder valt. Ik geef meestal niet zozeer tips, maar beschrijf wel hoe ik zelf dingen doe wat betreft bloggen en geef ik mijn mening over bepaalde thema’s rond bloggen.

6. Schrijf een verslag over een vakantie/dagje weg. Dit zijn misschien wel mijn favoriete soort artikelen. Om zelf te schrijven, maar zeker ook om te lezen bij anderen. Door jouw ervaringen en tips voor een bepaald land/stad te delen met jouw lezers, kun jij ze op ideeën brengen voor als zij dat land of die stad ook willen gaan bezoeken.

7. Deel een aantal van je mooiste foto’s rond een bepaald onderwerp. Dit deed ik een tijdje geleden regelmatig, maar doe ik eigenlijk nu bijna nooit meer. Toch vond ik het wel leuk om mijn mooiste foto’s met jullie te delen, dus misschien ga ik dit toch maar weer een keer doen.

8. Neem een duikje in je statistieken en deel welke artikelen het meest gelezen werden op jouw blog of misschien juist het minst. Via welke weg kwamen mensen op jouw blog terecht, welke zoektermen leiden naar jouw blog. Eindeloze mogelijkheden om artikelen over te schrijven.

9. Zet een aantal van je favoriete auteurs of uitgeverijen in het zonnetje. Wijdt bijvoorbeeld een heel artikel aan een bepaalde auteur en jouw favoriete boeken van deze auteur of doe hetzelfde met een uitgeverij waar jij helemaal gek op bent.

10. Schrijf over de actualiteit. Wat zijn de ontwikkelingen binnen het genre waarover je blogt. Binnen de boekenwereld is er de laatste tijd bijvoorbeeld veel discussie rondom diversiteit in boeken. Haak hierop in met jouw blog, door een artikel met jouw mening rondom zo’n onderwerp te geven.

11. Schrijf over je studie/werk. Volgens mij vind iedereen het wel interessant om over de studie of het werk van anderen te lezen. Zeker als dit een studie is waar je niet zo vaak wat over hoort of als je misschien zelf geïnteresseerd bent in de studie of het werk waarover geschreven wordt.

12. Benoem jouw favoriete blogs. Zet een keer de blogs die jij dagelijks bezoekt in het zonnetje. Beschrijf dan ook waarom je deze blogs zo graag leest en waarom anderen dat ook zouden moeten doen.

13. Kijk eens terug naar wat je vroeger las. Ik vind dit altijd heel leuk om uit te zoeken, omdat ik van sommige boeken alweer vergeten was dat ik ze vroeger las. Dit kunnen boeken zijn die je op de basisschool las, boeken die je vroeger voorgelezen gekregen hebt of misschien zelfs boeken die je een jaar geleden las.

14. Geef de lezer een kijkje in je persoonlijke leven. Schrijf bijvoorbeeld over een interessante hobby die je hebt, over je huisdier of geef een boekenkasttour/roomtour. Zodat de lezer de persoon achter de blog ook leert kennen.

15. Geef boekencadeautips. Welke boeken zijn ideaal om voor je vader/moeder/broer/zus/vriend/vriendin te kopen? Vooral ideaal rond de feestdagen wanneer iedereen op zoek is naar cadeaus om te geven.

Dit lijstje is een mengeling van ideeën die ik zelf al uitgewerkt heb tot artikelen en ideeën die ik wel al een tijdje opgeschreven had, maar waar ik nog niet aan toe gekomen ben. Ik merk wel dat ik door het schrijven van dit artikel wel weer heel veel zin heb gekregen om bepaalde ideeën uit te werken. Dus zodra ik even niks te doen heb, ga ik lekker aan het bloggen. Helaas heb ik het momenteel best wel druk met mijn studie, omdat het einde van de periode er aan zit te komen. Toch probeer ik als ik niet druk bezig ben met studeren, werken, mijn vriend , lezen en werk zoeken steeds wel een moment te vinden dat ik toch even lekker kan schrijven aan mijn blog. Daardoor zit er momenteel niet echt een lijn in wanneer er een artikel online komt, maar gooi ik gewoon wat online zodra ik tijd heb om te schrijven.

Wat zijn jouw tips voor als je geen inspiratie hebt?

2 reacties op “Book Blogger Life|Geen inspiratie? 15x blogideeën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.