Recensie|Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog #2) – Katharine McGee

Toen ik een paar maanden geleden begon aan Duizend hoog wist ik niet zo goed of het wel een boek voor mij zou zijn. Het leek mij een boek met iets te veel drama en iets te weinig diepgang. Toch was ik nieuwsgierig, want ik las zoveel goede recensies en het boek werd beschreven als ideaal voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars. In de zomervakantie pakte ik het boek dus toch op en met succes, want na het dichtslaan van Duizend hoog kon ik niet meer wachten tot Duizelingwekkende hoogte in september zou verschijnen. Toen ik afgelopen week tussen de boeken door die ik voor mijn studie moet lezen even wat anders wilde lezen, begon ik dan ook in Duizelingwekkende hoogte, hopende dat het mijn verwachtingen na deel 1 van de serie waar zou maken.

Titel: Duizelingwekkende hoogte

Serie: Duizend hoog #2

Auteur: Katharine McGee

Uitgeverij: uitgeverij Moon

Genre: Young Adult, Scifi

Waardering: 4/5 sterren

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

9200000081278861

Duizelingwekkende hoogte begint een paar maanden na het fatale einde van het eerste deel. Leda, Watt, Rylin en Avery moeten leren leven met wat er boven op de futuristische toren is gebeurd. Alle vier hebben ze nog steeds geheimen waarvan ze niet willen dat iemand ze te weten komt en ze zijn bereid heel ver te gaan om er maar voor te zorgen dat hun geheimen niet uitkomen. Naast deze vier hoofdpersonen waar we in Duizend hoog al kennis mee hebben gemaakt, verhuist er ook een nieuw meisje, Calliope, naar de toren. Ook zij heeft geheimen die ze misschien niet langer verborgen kan houden.

Net als Duizend hoog begint ook Duizelingwekkende hoogte met een proloog waardoor je gelijk het boek in wordt gezogen. Alweer lijkt er een dode te zijn en het hele boek wil je er als lezer dan ook achter komen wie het is en wat er gebeurd is. De korte hoofdstukken, het vele drama en de constante wisseling van perspectief droegen er ook aan bij dat ik het boek maar moeilijk weg kon leggen.

“Hoe hoger je bent, hoe dieper je valt.”

Ik vond de personage in dit boek misschien nog wel beter dan in het eerste deel. Doordat ze allemaal moeten verwerken wat er die avond op het dak gebeurd is, merk je dat alle personages een enorme karaktergroei doormaken in het boek. Je leert de personages en hun emoties steeds beter kennen en daardoor kan je je ook steeds beter in ze inleven.

De wereld van de Toren blijf ik enorm interessant vinden. Alle technische snufjes, waar naar mijn mening nog wel meer aandacht aan besteed mag worden, het drama en de contrasten tussen arm en rijk. Heel leuk om je in te beelden dat onze wereld er over 100 jaar misschien wel een beetje zo uitziet als de wereld in Duizend hoog en Duizelingwekkende hoogte.

“Misschien was liefde toch niet genoeg. Niet wanneer er telkens nieuwe obstakels tegen je werden opgesteld, wanneer elke inspanning tot mislukken gedoemd was, wanneer de hele wereld je uit elkaar probeerde te houden.”

Ik vond het heerlijk om weer even terug te zijn in de Toren. Stiekem vind ik alle drama waar de personages mee te maken hebben wel leuk om te lezen. Ik blijf deze serie een enorme aanrader vinden als je fan bent van Gossip Girl, want heel veel elementen uit de Duizend hoog-serie doen mij aan Gossip Girl denken. In ieder geval was Duizelingwekkende hoogte weer een boek dat ik moeilijk weg kon leggen en waardoor ik ook alweer heel benieuwd ben naar het derde deel. Al vraag ik me na het einde van Duizelingwekkende hoogte wel af welke richting dit derde boek op zal gaan.

Heb jij Duizelingwekkende hoogte al gelezen? Wat vond jij ervan?

2 reacties op “Recensie|Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog #2) – Katharine McGee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.