Boeken|5x boeken die me lieten huilen

Huilen bij het lezen van een boek gebeurd me niet vaak. Bij films is een heel ander verhaal, maar bij boeken doe ik dat eigenlijk bijna nooit. Tuurlijk, een boek weet me soms best te raken, maar het moet wel heel goed zijn, wil ik ook een traantje wegpinken. De onderstaande vijf, heel verschillende, boeken zijn boeken die het wel gelukt is om me aan het huilen te krijgen en dat betekent automatische ook dat het een paar van mijn favoriete boeken zijn.

De boekendief – Markus Zusak

De boekendief is een boek dat zich afpeelt tijdens de Tweede wereldoorlog en dat ik aan het begin soms wat moeilijk vond om te volgen, omdat het een bijzonder vertelperspectief heeft, namelijk dat van de dood. Toen ik echter helemaal in het verhaal zat, ging ik enorm met de personages meeleven en dan kan je als lezer niet anders dan soms meehuilen met hen als ze verschrikkelijke gebeurtenissen meemaken.

Misschien ooit – Colleen Hoover

Ik denk dat Misschien ooit niet echt een verassing is in dit rijtje. Ik heb hier namelijk al heel vaak enthousiaste dingen over geschreven en het is nog steeds één van mijn favoriete boeken die ik dit jaar gelezen heb. Dit boek was een heel emotioneel boek voor mij persoonlijk, omdat sommige situaties in het boek mij een beetje deden denken aan de situatie waar ik toen zelf in zat. Dit boek maakte mij dus niet per se aan het huilen omdat het heel zielig was of zo, maar meer omdat de gevoelens van de personages soms heel herkenbaar waren.

Marley & ik – John Grogan

In Marley & ik volg je John en Jenny die de ondeugende maar ook lieve hond Marley in huis nemen. Gedurende het boek volg je het leven van John & Jenny en dus ook van alle avonturen die ze meemaken met Marley. Aan het eind van dit boek heb ik zo hard gehuild, net als bij de film die van dit boek gemaakt is.

Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

Het boek Duizend schitterende zonnen heb ik twee keer gelezen, maar het verhaal blijft echt enorm heftig. Alles wat Mariam en Laila mee moeten maken, is verschrikkelijk en als lezer kan je niet anders dan heel erg met hen meevoelen. Sowieso zijn alle boeken van Khaled Hosseini heel aangrijpend, echt één van mijn favoriete schrijvers.

Harry Potter en de relieken van de dood – J.K. Rowling

Ik denk dat dit geen uitleg nodig heeft haha. Iedereen die dit boek gelezen heeft (bijna iedereen dus) zal snappen waarom dit boek in dit lijstje staat. Ik noem ‘the battle of Hogwarts’ en alle slachtoffers die daar bij vallen, of Dobby en jullie snappen waarschijnlijk allemaal waarom ik bij dit boek moest huilen.

Welk boek maakte jou aan het huilen?

2 reacties op “Boeken|5x boeken die me lieten huilen

  1. Ik huil niet bij boeken, dat gebeurt gewoon niet. Bij De Boekendief had ik pas veel later door dat het verhaal wordt vertelt vanuit De Dood, oeps. Heb je de film ook gezien? Eindelijk eens een film die recht doet aan het boek en dicht bij het boek blijft. Ik heb ook 1 boek van Colleen Hoover gelezen en dat viel me zo ontzettend tegen, dat ik niet zeker weet of ik nog een boek van haar ga lezen. Ik ben Harry Potter aan het herlezen en je hebt gelijk wat Duizend Schitterende Zonnen betreft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.