Recensie|Hopeless – Colleen Hoover

“Sky, if you’re wondering if I have commitment issues, the answer is no. Someday in the far, far, far away future…like post-college future…when I propose to you…which I will be doing one day because you aren’t getting rid of me…I won’t be marrying you with the hope that our marriage will work out. When you become mine, it’ll be a forever thing. I’ve told you before that the only thing that matters to me with you are the forevers, and I mean that.”

Titel: Hopeless

Auteur: Colleen Hoover

Genre: New adult

Waardering: 4.5/5 sterren

Sky, a senior in high school, meets Dean Holder, a guy with a promiscuous reputation that rivals her own. From their very first encounter, he terrifies and captivates her. Something about him sparks memories of her deeply troubled past, a time she’s tried so hard to bury. Though Sky is determined to stay far away from him, his unwavering pursuit and enigmatic smile break down her defences and the intensity of their relationship grows. But the mysterious Holder has been keeping secrets of his own, and once they are revealed, Sky is changed forever and her ability to trust may be a casualty of the truth. Only by courageously facing the stark revelations can Sky and Holder hope to heal their emotional scars and find…

18657194

Colleen Hoover is een schrijfster die mij met haar boeken altijd weet te verrassen. Het verhaal blijkt in haar boeken altijd heel anders in elkaar te zitten dan je van te voren verwacht. Hopeless is een boek waar ik al een tijdje benieuwd naar was, vooral door alle lovende recensies op internet. Ook gevaarlijk, want de kans dat het boek dan tegenvalt, is natuurlijk ook heel erg groot. Gelukkig was dat met Hopeless zeker niet het geval. Het boek zit namelijk ontzettend goed in elkaar.

Aan het begin lijkt dit boek vooral een heel zoetsappig en romantisch verhaal. Al had ik wel meteen het idee dat er veel meer achter Sky schuilde dan er in eerste instantie naar voren kwam. Hoewel ik gedurende de eerste paar hoofdstukken een idee had waar het verhaal heen zou gaan, en ik op sommige vlakken ook goed zat, bleek het toch anders in elkaar te zitten en zag ik sommige plottwists echt totaal niet aankomen.

“The sky is always beautiful.Even when it’s dark or rainy or cloudy,it’s still beautiful to look at….it’ll be there no matter what…and I know it’ll always be beautiful.”

Het boek leest ontzettend vlot en het is op zo’n manier geschreven dat je echt met het hoofdpersonage meevoelt. Elke emotie wordt in detail beschreven en dat zorgt er op sommige momenten voor dat het verhaal echt hartverscheurend is.

De achterflap van het boek is behoorlijk nietszeggend en daardoor spreekt het misschien niet meteen aan om te gaan lezen. Toch is dat juist wel goed, want ik vind hey eigenlijk wel fijn om blanco een boek in te gaan. Bij Hopeless werd dit beloond met een heel bijzonder verhaal met behoorlijke plottwists en met een romantisch tintje. Het verhaal begint redelijk rustig, maar als de waarheid eenmaal naar voren komt, kan je niet anders dan enorm verbaasd zijn en alleen maar door willen lezen.

Eén gedachte over “Recensie|Hopeless – Colleen Hoover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.