10x Cadeautips voor boekenwurmen

Kerst komt er weer aan en dat betekent voor veel mensen ook dat ze op zoek zijn naar de perfecte cadeaus om te geven en te krijgen. Voor iemand die van lezen houdt, is een boek natuurlijk altijd een goed idee, maar soms ben je misschien op zoek naar een iets origineler idee. Vandaag deel ik een aantal cadeaus met jullie die perfect zijn voor iedere boekenwurm. Leuk om te geven, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon stiekem op je eigen verlanglijstje zetten.

1. Linnen tasjes

Zelf ben ik nogal een grote fan van linnen tasjes. Ze zijn handig om mee te nemen en als ze vies worden kan je ze makkelijk even wassen. Bovendien zijn ze ideaal om je net aangekochte boeken mee te slepen vanuit de boekwinkel of om je maandelijkse bibliotheekboeken voorraad op te halen. Nog leuker is het natuurlijk als er ook nog iets leuks boekgerelateerds op staat, zoals een leuke quote. De tasjes van Blossom Books vind ik bijvoorbeeld heel erg leuk en ze zijn al te koop vanaf €4,50.

Blossom Bags|v.a. €4,50

2. Boekige kaarsen

Wat is er voor een boekenwurm tijdens de koude winterdagen nou fijner dan lekker op de bank kruipen met een goed boek. Nog beter is het om daar heerlijk geurende kaarsen bij te branden. Geurkaarsen gebaseerd op boeken, personages en die eindeloze TBR-lijst worden steeds populairder. Zo maakt en verkoopt Emmy van de blog Zon en Maan boekgerelateerde kaarsen onder de naam Letters & Lights. Deze kaarsen ruiken heerlijk en zien er zo mooi uit dat het bijna zonde is om ze te branden.

Letters & Lights|€7,50

3. Het boekendagboek

het-boekendagboek

Als je veel leest, kan het zijn dat je soms even niet meer weet welke boeken je het afgelopen jaar ook alweer gelezen hebt en misschien nog wel belangrijker wat je er van vond. Natuurlijk gebruiken veel lezers sites als Goodreads en Hebban om dit bij te houden, maar het is daarnaast ook hartstikke leuk om je gelezen boeken oldskool op papier bij elkaar te hebben. Het boekendagboek is daarvoor bij uitstek geschikt. Naast dat je kan aangeven wat je van het boek vond, is er ook ruimte om je favoriete personage, scène en quote te benoemen. Daarnaast zijn er ook nog bladzijden waar je je TBR kwijt kan, je favoriete koppels uit boeken kan opschrijven, een lijstje maken van de jongens of meisjes in boeken waar jij helemaal bij wegzwijmeld en is er een heuse boekenbingo. Als dat geen perfect cadeau is voor iemand die boeken verslind dan weet ik het ook niet.

Het boekendagboek|€17,50

4. Boekgerelateerde thee

 

Veel boekenwurmen zijn op nog een ding ontzettend gek en dat is thee. Het lijkt wel of boeken en thee perfect samen gaan en inderdaad wat ik er nou beter dan met een boek en een warme kop thee op de bank kruipen. Nog beter is het natuurlijk als die thee ook nog past bij het boek dat je op dat moment aan het lezen bent. Sinds een aantal maanden maakt Chantal van Coffee ‘nd Cookie zelf verschillende soorten thee die gebaseerd zijn op boeken. Zo zijn er in de webshop op dit moment bijvoorbeeld theesmaken gebaseerd op de Hogwarts Houses, Hof van doorns en rozen en Duizend Hoog te vinden. Ik ben zelf heel erg benieuwd naar deze thee, vooral omdat ik sowieso een enorme theeleut ben en het altijd wel leuk vind om nieuwe smaken uit te proberen.

Thee van Coffee ‘nd Cookie|€3,49

5. Boekenklok

karlsson-tafelklok-book-20cm-grijs-8714302609879

Laatst zag ik deze klok in de vorm van drie boeken. En zeg nou eerlijk dit is toch gewoon de perfecte klok. Hij herinnert je er in ieder geval dat je er op kijkt, dat je ook nog tijd moet vrijmaken om te lezen. Helaas wel een beetje duur, maar echt heel erg mooi en ik zou hem ooit best wel in mijn huis willen hebben staan.

Boekenklok|€35,-

6. Harry Potter-trui

Bij de Primark hebben ze de laatste tijd echt heel erg veel Harry Potter spullen. Ideaal dus als je een cadeau zoekt voor een Harry Potter fan, en welke boekenwurm is dat nou niet. Zo hebben ze bijvoorbeeld nu truien met het logo van de verschillende Hogwarts Houses. Moet je alleen nog even uitzoeken in welk huis degene thuishoort waar je het cadeautje voor koopt. Zelf heb ik de Hufflepuff trui en die is echt heerlijk warm.

Harry Potter-trui Primark|€10,-

7. Boekensteunen

 

Elke boekenwurm heeft het liefst een zo vol mogelijke boekenkast in huis staan. Soms lukt het echter niet om een plank helemaal vol te krijgen, waardoor je boeken elke keer omvallen. Een boekensteun is daarvoor de oplossing en het liefst nog een boekensteun die zo mooi is dat je er de hele dag naar kan kijken. Een gewone boekensteun is immers toch wel behoorlijk saai. Deze boekensteunen in de vorm van honden en katten bijvoorbeeld, dat fleurt je boekenkast helemaal op.

Boekensteunen|€29,90

8. Notitieboekjes

9200000037348495

Wanneer je een boek leest is het altijd handig om een notitieboekje bij de hand te hebben. Of het nou is om een mooie quote op te schrijven of wat aantekeningen te maken voor een recensie die nog geschreven moet worden of gewoon om die eindeloze lijst met boeken te noteren die de boekenwurm nog wil lezen, een notitieboekje is voor elke boekenliefhebber handig. Ik vind de Alice in Wonderland Limited editions van Moleskine altijd zo ontzettend mooi. Helaas wel wat te duur voor als ik zomaar een notitieboekje zoek, maar perfect dus om cadeau te geven of te krijgen. (Er zijn overigens ook Limited editions van Harry Potter, Beauty and the Beast en Le petit prince, ook superleuk allemaal).

Moleskine Alice in Wonderland|€20,-

9. Leeslampje/boekenlegger

 

Als de dagen weer korter worden, ontstaat er voor de boekenwurm steeds vaker het probleem dat er te weinig licht is om te kunnen lezen. Opstaan om het licht aan te doen is natuurlijk geen optie als je net middenin een spannend hoofdstuk zit. Hoe handig is het dan als de boekenlegger, die je al bij de hand hebt, ook een leeslampje bevat. Kan je gewoon lekker doorlezen zonder onderbreking.

Leeslampje/boekenlegger|€12,50

10. Book jar

 

Met al die leuke boeken die er in een jaar uitkomen is elke boekenwurm continu op zoek naar geld om deze boeken van te kopen. Lezen is helaas geen goedkope hobby. Hoe leuk is het om al je kleingeld, waar je in de praktijk meestal toch niet veel mee doet, op te sparen in zo’n leuke pot van Spread the Booklove. Zo spaar je steeds een klein beetje geld zonder dat je er erg in hebt en heb je na een tijdje misschien genoeg geld om een nieuw boek te kopen. Bovendien staan ze ook nog eens leuk in de boekenkast.

Book jar|€4,99

Hopelijk helpen deze tien tips jou om het perfecte cadeautje te vinden voor die ene boekenwurm of hebben deze tips je op ideeën gebracht wat je zelf op je verlanglijstje kan zetten. Ik word in ieder geval ontzettend hebberig van al deze items moet ik zeggen.

Wat vind jij het perfecte boekgerelateerde cadeautje?

 


4 reacties op “10x Cadeautips voor boekenwurmen

  1. Leuke blogpost! Ik vind boekgerelateerde cadeautjes erg leuk, vooral boekenleggers, kaarsen en linnen tasjes ❤ Dat notitieboekje van Alice in Wonderland is echt prachtig!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.