In 2018 ga ik weer op vakantie naar mijn favoriete land…

Ik ben gek op reizen en ik kan dan ook nooit heel lang zonder een reisje op de planning. Mijn vriend is eigenlijk precies zo en dus duurde het niet heel lang voordat we, na Londen in november, graag weer een vakantie wilden plannen. Aangezien ik heel graag weer eens naar mijn favoriete land, Italië, wilde, was dat het land waarin we op zoek gingen naar onze volgende vakantiebestemming. Uiteindelijk is het Sicilië geworden, een plek in Italië die we beiden nog nooit gezien hebben.

De combinatie van cultuur en prachtige natuur is wat Italië voor mij zo’n perfect vakantieland maken. Tel daar de pizza, de pasta en het heerlijke eis bij op en je kan je geen betere vakantiebestemming wensen. 

Ik heb al enorm veel plekken in Italië gezien en hoewel ik naar allemaal met liefde ooit nog eens terug ga, vind ik het ook wel heel leuk om weer een nieuw stukje van mijn favoriete land te gaan ontdekken. Begin april vlieg ik met mijn vriend naar Catania, aan de westkust van Sicilië en we zullen dan een week verblijven in een hotel in Taormina zo’n vijftig kilometer verder op, met uitzicht op zee. Als ik de foto’s van Sicilië bekijk dan kan ik niet anders dan me er nu al enorm op verheugen, hoewel het dus nog drie maanden duurt voordat we gaan.

De komende maanden zal dus vol zitten met voorpret en met het bekijken wat we allemaal willen gaan doen op Sicilië, in ieder geval kan een bezoekje aan de Etna natuurlijk niet ontbreken. Mochten jullie al eens op Sicilië zijn geweest, dan hoor ik natuurlijk ook graag jullie tips voor een vakantie hier.

Hebben jullie al vakantieplannen voor dit jaar?

3 reacties op “In 2018 ga ik weer op vakantie naar mijn favoriete land…

  1. Ik ben nog nooit naar Italië op zomervakantie geweest, alleen een stedentrip naar Rome. Prachtige stad! Ik ga komend jaar weer naar mijn favo land, Griekenland! Welk eiland het dit jaar wordt, ben ik nog niet uit.

    Like

  2. Oooh mijn moeder en zusje zijn twee jaar geleden naar Taormina geweest en vonden het echt fantastisch! Je moet zeker de Etna beklimmen en een kloof lopen die daar in de buurt is, dat waren in ieder geval hun hoogtepunten. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.