Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb #6

De afgelopen weken heb ik weer best een aantal films gezien en daarom leek het mij wel weer eens tijd om een overzicht van deze films en mijn mening erover met jullie te delen. Ik ga nog steeds lekker vaak naar de bioscoop, al moet ik zeggen dat ik rond de feestdagen maar weinig in de bioscoop te vinden was, en daarnaast keek ik ook een aantal films gewoon thuis, op Netflix of op TV.

Paddington (2014) & Paddington 2 (2017)

Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich er van had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label om zijn nek lezen (‘Pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel’) en hem een tijdelijk onderkomen aanbieden.

In december verscheen de film Paddington 2 in de bioscoop. Na een aantal keer de trailer gezien te hebben wist ik zeker dat ik deze film graag wilde zien. Paddington is nou eenmaal een hele schattige beer die de raarste avonturen meemaakt. De eerste film had ik echter nog nooit gezien, maar gelukkig werd deze begin december ook uitgezonden op tv en nadat ik deze gezien had, was ik dus helemaal klaar om deel 2 in de bioscoop te gaan bekijken. Allebei de films vond ik erg leuk om te zien en ik heb vooral veel gelachen tijdens het kijken van deze films.

Wonder (2017)

Wonder’ vertelt het verhaal over een 10-jarig jongetje, August Pullman genaamd, met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn moeder. Zijn ouders besluiten hem echter naar een privéschool te sturen, maar niet iedereen is blij met mismaaktheid in hun midden.

Deze film was zo ontzettend mooi. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van R.J. Palacio. Het boek heb ik nog niet gelezen en dus ging ik redelijk blanco deze film in. Het enige wat ik ervan wist, was de trailer die ik gezien had, de achterflap van het boek en het feit dat iedereen over zowel het boek als de film enorm enthousiast was. Na het zien van de film kan ik het alleen maar met dat enthousiasme instemmen. Wat een prachtig verhaal is dit en ook de manier waarop het in beeld is gebracht is geweldig. Je kijkt niet alleen met Auggie, maar ook vanuit het perspectief van bijvoorbeeld zijn zus. Zo begrijp je als kijker ook hoe het voor de mensen in zijn omgeving is om met Auggie om te gaan en hoe dat bepaald gedrag ten opzichte van hem een stuk duidelijker maakt. Ik ben ook heel benieuwd geworden naar het boek en deze staat op dit moment te wachten op mijn ereader om gelezen te worden. Ik denk dat dit het volgende boek is dat ik ga lezen.

A Christmas prince (2017)

Kerst begint vroeg voor een ambitieuze journaliste uit New York die naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar een koninklijk evenement vast te leggen. Ze komt er namelijk voor een scoop over een knappe prins die op het punt staat koning te worden. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.

Netflix kwam afgelopen jaar met twee Netflix Originals kerstfilms. Vooral over A Christmas prince was iedereen nogal enthousiast en dus besloot ik op een avond deze film ook maar eens op te zetten. Hoewel het verhaal nogal voorspelbaar was, was het zeker een vermakelijke film om naar te kijken. Hoewel ik de kerstsfeer in deze film wel een beetje miste.

Christmas Inheritance (2017)

Voordat erfgename Ellen Langford het cadeaubedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze een speciale kerstbrief afgeven bij haar vaders beste vriend en voormalig zakenpartner Zeke. Ze besluit naar Snow Falls te gaan, de stad waar het bedrijf is begonnen. Ze verblijft in het logement van Zeke, waar ze de inwoners van de stad leert kennen. Omdat haar geld opraakt, moet ze werk in het logement verrichten om daar te kunnen blijven. Tijdens haar verblijf in Snow Falls leert ze meer over romantiek en de ware betekenis van kerst.

De andere Netflix kerstfilm was Christmas Inheritance en persoonlijk vond ik deze als kerstfilm beter dan A christmas prince. Vooral omdat deze film je echt helemaal in de kerstsfeer brengt, er is een sneeuwstorm en iedereen is druk bezig met kerstvoorbereidingen. Hoewel ook deze film erg voorspelbaar is, zaten er voor mij toch ook wel wat verrassende elementen in.

Pitch Perfect 3 (2017)

De meiden zijn afgestudeerd aan de universiteit en zoeken hun weg in de echte wereld waar meer nodig is dan een mooie stem om overeind te blijven. Na het winnen van de wereldtitel in een zangwedstrijd valt de groep uit elkaar en ontdekken ze dat er geen banen in het vooruitzicht liggen in de zangwereld. Maar wanneer ze de kans krijgen om op te treden voor een overzeese USO-tour gaat de groep weer muziek maken voor een laatste keer.

Daar was ie dan. Het langverwachte slot van Pitch Perfect. De eerste twee film keek ik met erg veel plezier en ik kon dan ook niet wachten om het slot te gaan kijken in de bioscoop. Hoewel de verhaallijn in deze film soms echt nergens op slaat, was het wel weer een vermakelijke film. Er wordt weer lekker veel gezongen, er is weer veel om om te lachen en in deze film leer je ook veel meer over de achtergrond van sommige van de meiden.

The Greatest Showman (2017)

‘The Greatest Showman’ werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets kwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Bros. & Barnum & Baily Circus oprichten.

De eerste en, tot nu toe, ook de enige film  die ik in 2018 zag was The Greatest Showman en het jaar had echt niet beter kunnen beginnen dan met deze film. Toen ik de trailer had gezien, was ik al heel enthousiast over deze film en ik kan niet anders dan nog veel enthousiaster zijn na het kijken van de film.  De cast is goed, het verhaal zit goed in elkaar en de muziek is echt geweldig (Zac Efron weer zien en horen zingen, was wel echt even jeugdsentiment naar High School Musical). Sinds ik deze film zag, is de afspeellijst met de soundtrack van deze film, mijn meest gedraaide afspeellijst op Spotify.

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien?

2 reacties op “Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb #6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.