Mijn boekenkast|Complete series

Ik heb heel veel boeken in mijn boekenkast staan. Heel veel van die boeken zijn onderdeel van een serie, maar vaak heb ik dan niet de hele serie in mijn kast staan. Doordat ik latere delen nog niet gekocht heb bijvoorbeeld, of omdat het eerste boek mij niet zo beviel en ik dus de vervolgdelen niet hoef te hebben, of omdat ik verder lees in de serie op mijn e-reader of omdat ik de rest van de serie leende bij de bibliotheek. Kortom veel series in mijn boekenkast zijn niet compleet, maar dat is niet waar ik het vandaag over wil hebben. Vandaag vertel ik jullie namelijk welke boekenseries er wél compleet in mijn boekenkast te vinden zijn.

Harry Potter – J.K. Rowling

DSCN2874

Niet zo verrassend denk ik dat dit één van de complete series in mijn boekenkast is. Het zijn ook gelijk de meest gelezen boeken in mijn kast denk ik. Een mooie verzameling bij elkaar, al vind ik het nog steeds een beetje jammer dat deel 3 en 4 hardcover zijn en de rest paperback.

Shatter me – Tahereh Mafi

DSCN2872

Nou ja echt compleet kan ik deze natuurlijk niet meer noemen, nu bekend is dat er nog meer boeken zullen verschijnen in de Shatter me-serie. Laten we het er dan maar op houden dat tot nu toe de serie in ieder geval compleet is in mijn boekenkast. De nog te verschijnen boeken? Die komen er waarschijnlijk wel bij te staan.

Twilight – Stephenie Meyer

De Twilight boeken, waren voor mij de eerste Young Adult boeken die ik las en ik was echt helemaal verslaafd aan deze boeken toen ik een jaar of 15 was. Ik heb ze dan ook meerdere keren verslonden en dat is ook wel aan de kaften te zien, maar ze hebben nog steeds een plekje in mijn boekenkast.

The Hunger Games – Suzanne Collins

DSCN2873

Ook The Hunger Games is een serie die ik helemaal stuk heb gelezen, want na Twlight waren dit de boeken waar ik helemaal gek van was en dat is ook bij deze boeken aan de kaften behoorlijk te zien. Dit waren overigens ook zo’n beetje de eerste boeken die ik in het Engels las.

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

DSCN2869

Sinds afgelopen jaar staan ook The Lunar Chronicles helemaal compleet te schitteren in mijn boekenkast. Deze boeken zijn zo mooi, zowel van de buitenkant als van de binnenkant en nu ik ze eindelijk ook echt alle vijf bij elkaar in dezelfde boekenkast heb, ben ik helemaal blij dat ze er bij elkaar zo prachtig uitzien.

Firebird-trilogie – Claudia Gray

DSCN2871

Dit zijn nog drie van die pareltjes die wel kunnen doorgaan voor de mooiste covers in mijn boekenkast. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het eerste deel vooral kocht, omdat ik die cover zo mooi vond, zonder dat ik echt wist waar het boek over ging. Gelukkig vond ik het verhaal ook heel erg goed en nu staan dus ook die andere twee mooie covers erbij in de boekenkast.

Dit zijn dus serieus de enige zes serie in mijn boekenkast die ik helemaal compleet heb. Van alle anderen heb ik steeds maar één of twee delen. Die staan dus heerlijk eenzaam te wezen door de redenen die ik aan het begin van dit artikel ook al noemde.

 

Eén gedachte over “Mijn boekenkast|Complete series

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.