Recensie|Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein #7) – Nicci French

En toen waren we alweer bij de zondag in de week van Frieda Klein. Lange tijd dacht ik dat dit het laatste boek zou zijn, want nu we met de titels een hele week rond zijn, leek mij dat ook een mooi einde van de serie. Dit is echter niet het geval, want in april komt het achtste, en laatste, deel in deze serie van Nicci French uit. Het einde van de boeken over Frieda Klein is dus nog niet bereikt na het lezen van Zondagochtend breekt aan. Vandaag lezen jullie alles over wat ik van dit boek vond en of de serie mij al begint te vervelen of dat ik niet kan wachten om het laatste deel te gaan lezen.

Titel: Zondagochtend breekt aan9200000073217296

Serie: Frieda Klein #7

Auteur: Nicci French

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Genre: Thriller

Waardering: 3/5 sterren

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris
Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

20180220_111048

Het begin van Zondagochtend breekt aan sluit naadloos aan op de gebeurtenissen in Als het zaterdag wordt. Hoewel het alweer een tijdje geleden was dat ik dat boek had gelezen, wist ik nog wel redelijk goed hoe het boek eindigde en ook dat ik daarna eigenlijk niet kon wachten om verder te lezen in het volgende deel van de serie.

Door het einde van het zesde deel verwachte ik vooral een boek vol spanning. Helaas viel dat uiteindelijk een beetje tegen. Er gebeurd wel ontzettend veel in het boek, maar echt spannend wordt het nergens. Het boek doet ergens zijn titel wel eer aan, want het hele boek doet wel een beetje denken aan een zondag: een vrije dag waarop niks hoeft en die maar een beetje voortkabbelt. Precies dat was Zondagochtend breekt aan voor mij.

“Wat we niet weten — de gaten, de stiltes — kan van meer invloed zijn dan wat we denken te weten.”

Desondanks was het helemaal niet vervelend om dit boek te lezen. Het gebrek aan spanning zorgde er niet voor dat het boek ook traag las. Voor ik het wist had ik het boek namelijk alweer uit. Dit komt vooral door de fijne en vlotte schrijfstijl en dat er wel heel veel gebeurd in het boek, waardoor het nooit echt saai wordt.

Zondagochtend breekt aan is denk ik vooral bedoeld als springplank voor het slot van de serie en daarvan verwacht ik dan ook weer heel veel. Vooral door het open einde van dit boek, iets wat alle boeken in deze serie hebben: een compleet verrassend en open einde waardoor zelfs als het boek je een beetje tegenviel, je toch heel benieuwd raakt naar hoe het verhaal verder gaat. De Frieda Klein-serie van Nicci French is voor mij een serie waarbij mijn mening nogal verschilt over de boeken. Het ene boek vind ik helemaal geweldig en het volgende is dan weer een stuk minder. Zondagochtend breekt aan was voor mij helaas één van de mindere, maar nog steeds een prima boek om te lezen. Ik hoop alleen wel dat in het laatste deel de spanning weer helemaal terugkomt en dat de serie eindigt met een knaller.

 

 

krrkkritjngnn

Eén gedachte over “Recensie|Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein #7) – Nicci French

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.