Recensie | Als het zaterdag wordt – Nicci French

De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Titel: Als het zaterdag wordt
Auteur: Nicci French
Uitgever: ambo|anthos
Jaar: 2016
Aantal bladzijden: 388
Serie: Frieda Klein#6
Waardering: 3/5

Ik was heel erg blij toen ik dit boek voor mijn verjaardag kreeg. De voorgaande delen vond ik allemaal erg goed en ik was dus erg benieuwd hoe dit deel me ging bevallen. De schrijfstijl van dit boek vond ik erg prettig net als in de voorgaande delen. Ik vloog er echt zo doorheen hoewel de verhaallijn aan het begin van het boek wat traag op gang kwam. De schrijfstijl maakte dat ik toch snel door wilde lezen.

In vergelijking met de voorgaande Frieda Klein boeken vond ik dit boek een beetje tegenvallen. Zoals ik al schreef was het begin van het boek een beetje traag, maar op de helft ongeveer kwam de verhaallijn wat meer op gang. Het onderzoek van Frieda leverde steeds weer nieuwe inzichten op, maar elke ‘wending’ zag ik eigenlijk al van te voren aan komen. Waardoor de ontdekkingen niet echt meer een verassing waren en dat vond ik erg jammer.

De ontknoping van de zaak zag in daarentegen totaal niet aankomen. Hoewel ik deze ontknoping wel heel verrassend en interessant vond, kwam het echt totaal uit de lucht vallen. Ineens in het een na laatste hoofdstuk heeft Frieda de oplossing, maar het is totaal niet duidelijk hoe ze daar achter is gekomen. Als dit beter was uitgewerkt had dit best wel interessant kunnen zijn, maar nu voelde het een beetje als een afraffeling van het verhaal, alsof het boek ineens af moest zijn. Dit is jammer, want het boek had een sterker einde verwacht.

Het boek eindigt wel met een grote onafgeronde verhaallijn waardoor ik toch weer benieuwd ben naar het zevende boek in deze serie, hoewel ik dit deel niet zo sterk vond. Hopelijk wordt het zevende deel wel weer gewoon geweldig.

 

5 reacties op “Recensie | Als het zaterdag wordt – Nicci French

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.