Wrap up|Februari 2018

De kortste maand van het jaar is ook weer voorbij. Inmiddels is het maart en hoewel het nu nog heel erg koud is, hoop ik toch dat dit betekent dat de lente er aan gaat komen. Ik ben die kou namelijk wel een beetje zat aan het worden. Met het begin van een nieuwe maand is het natuurlijk ook tijd om terug te kijken op de voorgaande boek. Vandaag dus alles over wat ik las en deed in februari.

Gelezen boeken in februari

Uiteindelijk las ik in februari nog best wel veel boeken. Ik had een wat trage start, want nadat ik Een van Sarah Crossan al op de tweede dag van de maand uitlas, begon ik aan Het spel van de engel, een boek waar ik meer dan twee weken over deed om te lezen. Hierdoor leek het erop dat ik deze maand niet zoveel boeken zou gaan lezen, maar uiteindelijk las ik ook nog Schaduwheer, ook een dikke pil, en Zondagochtend breekt aan ook nog uit. Dat brengt het aantal dus al op vier, wat precies een boek per week is. Ik las echter op de valreep ook Everless nog uit. Ik had niet verwacht dat boek deze maand nog uit te lezen, omdat ik er pas twee dagen geleden aan begon, maar ik vond dit boek zo goed dat ik haast niet kon stoppen met lezen. In februari las ik dus vijf boeken en daar ben ik helemaal tevreden mee.

Een – Sarah Crossan

Grace en Tippi zijn een Siamese tweeling van bijna zeventien die niet anders weten dan dat ze samen zijn. Hun leven verandert echter drastisch wanneer ze niet langer thuis les kunnen krijgen, maar naar de lokale middelbare school moeten. Daar ontkomen ze niet aan gestaar en gepest, maar ontdekken ze ook dat anders zijn soms voordelen heeft. Wat ze echter nog niet weten is dat ze een hartverscheurende beslissing moeten nemen; een beslissing die hun leven nog ingrijpender zal veranderen.

Sarah Crossan combineert in Een een vrije versvorm met een prachtig verhaal over identiteit en verbondenheid. Het aangrijpende verhaal en de intuïtieve stijl maken Een tot een toegankelijk en adembenemend boek. Een stijl die je zal overrompelen en een verhaal dat je hart in tweeën breekt.

Het spel van de engel (Het Kerkhof der Vergeten boeken #2) – Carlos Ruiz Zafón

In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.
David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli – Davids opdrachtgever – en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden…

Schaduwheer (De duistere machten #2) – Cassandra Clare

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen…

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is…

Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein #7) – Nicci French

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris
Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Everless (Everless #1) – Sara Holland

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Wat ik verder deed in februari

Behalve lezen deed ik in februari natuurlijk nog wel meer dingen. Ik begin maar gelijk met een foto-overzichtje van de afgelopen maand, zodat in één oogopslag duidelijk is wat ik zoal heb uitgevoerd in februari.

Ik ging bijvoorbeeld met mijn vriend een weekendje weg naar Amersfoort, een hele leuke stad waar we allebei nog nooit geweest waren, maar die zeker een bezoekje waard is en waar ik graag nog eens terug naar toe zou gaan. Verder sprak ik ook weer eens af met vrienden die ik al een tijdje niet meer gezien had en het was heel fijn om weer eens bij te kunnen kletsen en te merken dat het eigenlijk nog steeds heel gezellig is met z’n alle ook al zie je elkaar soms een hele tijd niet. Als ik zo mijn foto’s van februari terugkijk was ik veel buiten te vinden voor een wandeling, want ook al was het vaak koud afgelopen maand, de zon scheen we heel vaak en dan is het natuurlijk fijn om lekker buiten te zijn.Verder ook veel bloemen tussen mijn foto’s. Ik kreeg namelijk met Valentijnsdag een bos rozen van mijn vriend en aan het eind van de maand kreeg ik een bos bloemen op werk, omdat ik in een ander filiaal ga werken en dus afscheid moest nemen van mijn leuke collega’s.

Book haul

In februari kon ik ook twee nieuwe boeken aan mijn collectie toevoegen. Ik had al best wel een tijd geen boeken meer gekocht en ook afgelopen maand heb ik maar weinig geld aan boeken uitgegeven. Ik kocht namelijk Ronja de Roversdochter in de Geef een boek cadeau-actie voor twee euro. Astrid Lindgren was vroeger één van mijn favoriete schrijvers, dus dit boek kon ik echt niet laten liggen voor die prijs. Daarnaast kocht ik Milk and Honey van Rupi Kaur van een boekenbon. Ik ben echt heel benieuwd naar dit boek en ga deze dan ook zeker snel lezen.

Verschenen artikelen in februari

Recensie|Blokkenjongen – Keith Stuart

Te verschijnen boeken|Februari 2018

Recensie|Een – Sarah Crossan

Recensie|Het spel van de engel (Kerkhof der vergeten boeken #2)

Mini Filmrecensies|Met o.a. 12 strong en Black Panther

Weekendje Amersfoort

Recensie|Schaduwheer (De duistere machten #2) – Cassandra Clare

Te verschijnen boeken|Maart 2018

Recensie|Zondagochtend breekt aan (Frieda Klein #7) – Nicci French

Hoe was jouw februari?

Eén gedachte over “Wrap up|Februari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.