Reizen|Onze plannen voor Sicilië

Over 3,5 week is het al zover. Dan ga ik samen met mijn vriend een weekje naar Sicilië. Ik heb er echt enorm veel zin in en ik word dan ook heel blij van uitzoeken wat we allemaal willen gaan doen. Het leek mij wel leuk om met jullie te delen wat we allemaal willen zien en doen als we op Sicilië zijn. Niet dat we nou een hele vaststaande planning hebben, want we vinden het allebei ook wel heel fijn om maar gewoon op het moment zelf te doen waar we dan zin in hebben. Toch zijn er wel een aantal dingen die we in ieder geval graag willen zien en daar vertel ik vandaag meer over.

Taormina

Taormina is de plaats waar ons hotel staat en logischer wijs zullen we deze stad dan ook veel zien tijdens onze week op Sicilië. Niet dat dat een straf is, want als ik de foto’s van dit toeristische plaatsje zie, ben ik helemaal enthousiast om in Taormina rond te gaan wandelen. Taormina ligt tegen een berghelling en aan zee. Dit zorgt ervoor dat er uitzicht is over zee, maar ook op de Etna.

Etna

Bij een bezoek aan Sicilië kan je de actieve vulkaan, de Etna natuurlijk niet overslaan. Met een hoogte van 3329 meter is het ook meteen het hoogste punt van het eiland. Als het niet bewolkt is, heb je dus meteen een mooi uitzicht. Maar ook naar de vulkaan zelf ben ik erg benieuwd. Een aantal jaar geleden was ik namelijk op de Vesuvius en dat vond ik ook echt heel indrukwekkend en ik denk dat de Etna nog wel een stukje imposanter is. Ik ben wel benieuwd hoe koud het gaat zijn, want waarschijnlijk ligt er nog sneeuw op de Etna als wij er zijn.

Syracuse

Syracuse is een plaatst in het zuid-oosten van Sicilië dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het grootste deel van de bezienswaardigheden, in het historisch centrum, van de stad ligt op het schiereiland Ortygia. De stad ziet er op de plaatjes in ieder geval erg mooi uit en daarom willen wij hier zeker ook een bezoekje aan brengen.

Met de auto langs de kust

Eigenlijk is het fijnste om te doen op vakantie misschien we gewoon rondrijden en maar zien waar je uitkomt. Aangezien we de hele week een huurauto hebben, gaan we ook zeker wat tochtjes met de auto maken. Gewoon zonder duidelijke bestemming en dan zien wat voor moois we tegenkomen. Het lijkt me vooral heel fijn om lekker een stuk langs de kust te rijden door de natuur en leuke dorpjes.

Dit zijn de dingen die zeker op de lijst staan om te gaan doen. Voor de rest kijken we lekker ter plekke waar we op dat moment zin in hebben, want dat is eigenlijk hoe mijn vriend en ik het liefst onze vakantie indelen. Je weet immers nooit als je nog thuis zit wat voor mooie dingen er allemaal op je pad komen als je eenmaal op vakantie bent.

Als iemand nog tips heeft dan hoor ik die natuurlijk graag!

Eén gedachte over “Reizen|Onze plannen voor Sicilië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.