Wrap up|Maart 2018

Alweer een maand voorbij en ik zeg het echt heel vaak, maar het was weer een maand die heel snel voorbij ging. Hoewel de laatste week wel wat sneller had mogen gaan. Ik moest deze week best veel werken, want Pasen, maar ik keek voornamelijk heel erg uit naar vandaag. Over een paar uur stap ik namelijk samen met mijn vriend in het vliegtuig naar Sicilië om daar een weekje te gaan genieten. Ik ben nu ook wel echt even aan vakantie toe. Over de vakantie zullen jullie vast nog wel meer lezen als ik weer terug ben, maar vandaag is het tijd om terug te blikken op maart. Wat las en schreef ik allemaal afgelopen maand? Tijd voor een overzichtje.

Gelezen boeken in maart

Ik weet niet hoe, maar ik las afgelopen maand echt veel. Al moet ik toegeven dat er wel vier dunne boeken tussen zaten die ik in een dag of iets meer dan een dag uitlas. Op een of andere manier lees ik in maart altijd veel als ik zo eens naar de afgelopen jaren kijk. Daar heb ik echt total geen verklaring voor, maar het is wel iets dat mij opviel. Ik las in totaal acht boeken afgelopen maand en dat waren de volgende:

Ronja de Roversdochter – Astrid Lindgren

In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder……

Milk and Honey – Rupi Kaur

milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

Het meesterwerk – Geir Tangen

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.

Schimmenlied (Schimmenwereld #1) – Lynn Robin

”Waarom heb je de poort naar de Schimmenwereld geopend, Lily? Wil je gewoon contact met Mason?

Of… zou je hem weer willen zien?”

De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander.

Ze wil hem terug.

Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort.

De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen.

Een engel vertelt haar dat Mason gevangen zit in het Schimmenmeer en dat Lily de enige is die hem kan helpen te ontsnappen.

Opgejaagd door een demon die hoe dan ook wil voorkomen dat ze Mason met zich mee terugneemt en haar herinneringen aan Mason haar enige leidraad, zoekt Lily zich een weg door de Schimmenwereld.

Het is aan haar of ze er nog levend uit zullen komen.

Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros

Onbereikbaar van Rebecca Yarros is het verhaal van twee jonge mensen die zich diep vanbinnen aan elkaar willen geven, maar die allebei iets op hun hart hebben liggen wat ze daarvan weerhoudt. Voor Paisley is duidelijk dat Jagger niets voor haar kan zijn. Hij is ruig, onstuimig, en dat kan haar hart niet aan. Maar het verlangt er wel naar… Rebecca Yarros schreef met Onbereikbaar een levensechte en liefdevolle New Adult. Onbereikbaar is het tweede boek in de Flight & Glory-serie, na het lovend ontvangen eerste deel Onverminderd.

Ontwakende goden (Themis Files #2) – Sylvain Neuvel

Als kind deed Rose Franklin een verbijsterende ontdekking: een metalen hand, die diep in de aarde begraven was. Daarna stond haar leven in het teken van dit mysterie en de zoektocht naar het antwoord op de vraag: waarom lagen er overal ter wereld reusachtige metalen lichaamsdelen?

Jaren van onderzoek hebben intrigerende antwoorden opgeleverd, maar evenzoveel verwarrende vragen. Het antwoord lijkt dichterbij dan ooit als een tweede robot – veel groter dan de eerste – zich uit het niets manifesteert, midden in de binnenstad van Londen.

De mensheid zit aan de buis gekluisterd en volgt alle ontwikkelingen live. Zou dit dan het eerste contact zijn met buitenaards leven? Is dit het moment waar de mensheid meer te weten komt over de oorsprong van het universum? Als deze met een bliksemaanval zijn ware gezicht toont, breekt wereldwijd paniek uit.

Kies voor mij (Wacht op mij #5) – Jennifer L. Armentrout

Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout is het vijfde deel in haar waanzinnige Wacht op mij-serie. In deze New Adult-roman spelen Stephanie en Nick de hoofdrol. Allebei hebben zij een gezonde relatie hebben met casual sex – vinden zij althans. En dat is ook niet zo moeilijk zolang er geen gevoelens bij komen kijken. Maar laten Steph en Nick die nu juist wél voor elkaar ontwikkelen… ja, dan wordt het een stuk ingewikkelder.
Kies voor mij is een New Adult vol vaart, humor en natuurlijk ook het nodige drama. Laat dat maar aan Jennifer L. Armentrout over!

Schimmendans (Schimmenwereld #2) – Lynn Robin

”Een oorverdovende klap galmt door de hal en ik word opgeslokt door duisternis.

Ik vloek onder mijn adem en mijn wangen voelen verdoofd van het bloed dat eruit weg is getrokken.

Ik ben niet alleen.”

Blaze is zeventien jaar oud, een getalenteerde breakdancer… en een medium.

Als de engel Eli hem benadert om hem te helpen met een rondspokende Schim die de boel onveilig maakt op een balletschool, gaat Blaze op onderzoek uit. Maar als hij daar de balletdanseres Saffron ontmoet, valt alles wat hij denkt te weten over de Schimmenwereld in duigen.

Er zijn geheimen waar Blaze nooit van heeft geweten.

Geheimen, die zijn leven voor altijd zullen veranderen.

Verschenen artikelen in maart

Op bloggebied ging het eigenlijk net zo lekker als op leesgebied, want er kwam bijna elke dag wel een artikel online op Bookalicious Journey en dat merkte ik ook heel erg aan mijn statistieken. Ik ben dus heel tevreden met de afgelopen maand en hoop het bloggen net als het lezen lekker door te kunnen zetten de komende maand. Komende week zullen er echter geen artikelen online verschijnen, omdat ik op vakantie ben en ik geen tijd heb gehad om vooruit te schrijven. Maar geen zorgen daarna ben ik hopelijk weer terug met reisverslagjes van Sicilië en recensies van de boeken die ik de komende week hopelijk ga lezen. De onderstaande artikelen kwamen in in ieder geval in maart allemaal online.
Recensies

Recensie|Everless (Everless #1) – Sara Holland

Recensie|Milk and Honey – Rupi Kaur

Recensie|Ronja de Roversdochter – Astrid Lindgren

Recensie|Het meesterwerk – Geir Tangen

Recensie|Schimmenlied (Schimmenwereld #1) – Lynn Robin

Recensie|Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros

Recensie|Ontwakende goden (Themis Files #2) – Sylvain Neuvel

Recensie|Schimmendans (Schimmenwereld #2) – Lynn Robin

Recensie|Kies voor mij (Wacht op mij #5) – Jennifer L. Armentrout
Boeken

Wrap up|Februari 2018

10 boeken met sterke vrouwelijke personages

TBR|5x Classics

Boekenkast tour|Young Adult & New Adult

WWW Woensdag #1|Met o.a. Ontwakende Goden en Kies voor mij

TBR|Ongelezen boeken op mijn e-reader #1

WWW Woensdag #2|Met o.a. Schimmendans & De gevangene van de hemel

Te verschijnen boeken|April 2018

Favoriete boeken januari t/m maart 2018
Films en series

Coming soon|Films in maart 2018

Mini Filmrecensies|Met o.a. The Shape of Water & Tomb Raider

Series|Currently watching on Netflix #4
Reizen

Reizen|Onze plannen voor Sicilië

Tag|Been there, done that

Dagje uit|Zwolle

Hotspots|Mijn favoriete plekjes in Rotterdam
Overig

6 tips om productiever te werken

Eén gedachte over “Wrap up|Maart 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.