Tag|Been there, done that

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag invulde. De Been there, done that-tag staat al best wel een lange tijd tussen mijn concepten, maar ik heb deze nog nooit uitgewerkt. Aangezien ik natuurlijk gek ben op reizen, vind ik het wel heel leuk om al deze reisgerelateerde vragen in te vullen. Dus besloot ik deze post toch eindelijk maar eens te gaan uitwerken.

1. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Ik heb volgens mij best wel veel landen al bezocht, al zijn ze wel bijna allemaal in Europa. Ik hoop dat ik er geen een vergeet, maar dit zijn de landen die ik al bezocht heb: Nederland (duh), België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Letland, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Italië, Slovenië, Kroatië en Marokko.

2.Welke bestemming stat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Er zijn heel veel bestemmingen waar ik ooit nog wel een keer naar toe zou willen gaan. Op dit moment denk ik dat New York wel echt op nummer een staat van bestemmingen die ik nog wil zien. Ik baal echt dat het zoveel geld kost om daar naartoe te gaan, anders had ik echt zo vliegtickets geboekt.

3. Wat is jouw meest ideale vakantie? (Strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn ideale vakantie is eigenlijk een combinatie van verschillende dingen. Ik vind cultuur snuiven tijdens een citytrip heel fijn, maar ik kan er ook heel erg van genieten om in de mooie natuur te zijn. Een combinatie van natuur en cultuur is dus voor mij de ideale vakantie. Verder moet ik er echt niet aan denken om een hele vakantie op het strand te zitten en wil ik het liefst zoveel mogelijk zien, maar een dagje uitrusten met een boek in de zon tijdens zo’n drukken vakantie kan ik dan weer wel heel erg waarderen.

4. Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Oeh die vind ik wel lastig, want het liefst wil ik zoveel mogelijk nieuwe plekjes ontdekken. Toch zijn er ook wel plekken waar ik denk ik altijd terug zou kunnen komen zonder dat het gaat vervelen. Italië is bijvoorbeeld echt mijn favoriete land en vooral Toscane zou ik nog wel een keer terug naar toe willen. Ook blijf ik Londen een stad vinden die volgens mij nooit gaat vervelen, want na twee keer daar geweest te zijn, heb ik niet het idee dat ik al uitgekeken ben en daar wil ik dan ook zeker nog wel eens terug naartoe.

5. Laat je allerleukste vakantiefoto zien

Lastig, lastig, want ik heb zoveel mooie vakantiefoto’s. Dus ik ga gewoon een paar mooie met jullie delen.

3. St. James Park (13)
Londen

 

DSCN2322
Berlijn
2009-01-03 00.11.18
Atlas-gebergte (Marokko)
001250830035
Riga
2016-07-17 21.45.07
Zweden

6. Met wie ga je meestal op reis?

Ik ging eigenlijk bijna altijd met mijn ouders en broertje, maar sinds ik met mijn vriend ben, ga ik natuurlijk het allerliefste met hem op reis. We zijn allebei gek op reizen en vinden ook dezelfde bestemmingen en type vakantie leuk, dus hij is zeker mijn ideale reisgenoot.

7. Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn vriend sowieso, want die kan ik echt niet te lang missen en bovendien weet ik dan zeker dat het niet saai gaat worden. En heel veel boeken en mijn ereader.

8. Ben je wel eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja, toen ik klein was gingen we best wel vaak een paar daagjes weg in Nederland. Nederland heeft ook zulke mooie plekken, dus het is zonde om daar niet naartoe te gaan natuurlijk. De laatste plek in Nederland waar ik op “vakantie” ben geweest, was Amersfoort waar ik een paar weken geleden een nachtje was.

9. Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Ik heb niet zo heel veel met attractieparken (Behalve De Efteling en Disneyland, die vind ik dan weer wel leuk), dus bij deze vraag kies ik zeker voor naar de dierentuin.

10. Zou je liever een ski- of zonvakantie willen hebben?

Kou en ik zijn geen goede combinatie en hoewel ik nog nooit op ski’s heb gestaan, ben ik er vrij zeker dat dat ook niet helemaal goed gaat komen. Dus dan zou ik voor de zon kiezen, zolang het onder de 30 graden blijft, vind ik een bestemming met veel zon wel ideaal.

11. Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Ik heb aan elke vakantie wel leuke herinneringen. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan ga ik denk ik voor Londen afgelopen jaar samen met mijn vriend. We hebben het daar gewoon heel fijn gehad samen en omdat we allebei al eerder in Londen waren geweest, hebben we heel veel wat minder standaard dingen gedaan. Aan die vakantie heb ik zeker hele goede herinneringen.

12. Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

In april ga ik naar Italië, Sicilië om precies te zijn. Verder staat er nog niks op de planning voor dit jaar, maar ik wil het liefste wel nog een keer op vakantie, alleen nog geen idee waarheen dan.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?

5 reacties op “Tag|Been there, done that

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.