Recensie|Schimmenlied (Schimmenwereld #1) – Lynn Robin

Een aantal weken geleden kreeg ik van Lynn Robin, een Nederlandse indie-auteur, een mailtje of ik haar boek Schimmenlied zou willen lezen en er een recensie over zou willen schrijven. Schimmenlied is een Young Adult Fantasy boek, een genre wat ik natuurlijk veel lees, dus dat sprak me meteen al aan. Ook de flaptekst vond ik erg interessant klinken en riep gelijk allemaal vragen bij mij op, daarom twijfelde ik ook geen moment om ja te zeggen op de vraag van Lynn en vandaag kunnen jullie dus mijn recensie van Schimmenlied lezen.

Titel: Schimmenlied9200000086915150

Serie: Schimmenwereld #1

Auteur: Lynn Robin

Genre: Fantasy, Young Adult

Waardering: 3.5/5 sterren

”Waarom heb je de poort naar de Schimmenwereld geopend, Lily? Wil je gewoon contact met Mason?

Of… zou je hem weer willen zien?”

De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander.

Ze wil hem terug.

Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort. De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen. Een engel vertelt haar dat Mason gevangen zit in het Schimmenmeer en dat Lily de enige is die hem kan helpen te ontsnappen. Opgejaagd door een demon die hoe dan ook wil voorkomen dat ze Mason met zich mee terugneemt en haar herinneringen aan Mason haar enige leidraad, zoekt Lily zich een weg door de Schimmenwereld.

Het is aan haar of ze er nog levend uit zullen komen.

20180305_104923

Hoewel de flaptekst van het boek mij dus meteen aansprak, had ik aan het begin van het boek heel veel moeite om in het verhaal te komen. Ik had totaal geen binding met het hoofdpersonage Lilly, misschien doordat zij zo compleet anders is dan ik zelf ben. Ook had ik in het begin nog wel wat moeite om de Schimmenwereld te begrijpen. Ik had dus niet echt een geweldige start van het boek.

Dat veranderde echter toen ik steeds verder vorderde in Schimmenlied. De Schimmenwereld vind ik echt ontzettend goed bedacht en vooral ook heel origineel: een wereld waarin schimmen ronddwalen van overleden mensen en die nog niet klaar zijn voor een definitieve dood. Lily komt in deze wereld terecht, omdat ze graag contact wil met haar overleden vriendje Mason. De Schimmenwereld is echter niet zonder gevaar en ze moet oppassen dat ze straks niet allebei vastzitten in deze wereld. Echt een hele toffe wereld waar ik graag meer over zou willen lezen.

En dat kan gelukkig, want na Schimmenlied zijn er nog vijf andere delen in de Schimmenwereld-serie waar ik dankzij dit boek enorm benieuwd naar ben geworden. Ondanks de wat moeilijke start die ik met dit boek had, vond ik het toen ik het boek eenmaal uit had jammer en had ik graag nog even doorgelezen over Lily, Mason en de Schimmenwereld. Ik was dan ook heel blij met de twee bonusverhalen die nog achter het boek aan kwamen, waardoor nog niet gelijk afscheid hoefde te nemen.

” ‘Voor mij is muziek maken net zo belangrijk als ademhalen,’ zei hij, omdat ik bleef zwijgen. Zijn stem was zacht. ‘Ik kan er niet meer mee stopen. Nooit niet.’ Ik knikte. ‘Ik blijf ermee doorgaan tot ik er dood bij neerval.’ “

Schimmenlied is een boek waar ik een wat trage start mee had, maar toen in er eenmaal inzat, vond ik de wereld en de personages steeds leuker worden. Lynn Robin heeft met dit boek een goede start neergezet van een veelbelovende serie en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de volgende delen in de Schimmenwereld-serie.

6 reacties op “Recensie|Schimmenlied (Schimmenwereld #1) – Lynn Robin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.