Dagje uit|Zwolle

Vorige week waren mijn vriend en ik een dagje naar Zwolle. Hoewel het zo’n beetje de hele dag regende, hebben we wel een hele leuke dag gehad en ik vond het wel leuk om weer een fotoverslagje te maken van onze belevenissen.

Na een treinreis van 1,5 uur kwamen we aan op het station in Zwolle. Gelukkig stond het centrum goed aangegeven en daar waren we dan ook in zo’n tien minuutjes lopen aanbeland. Via de Sassenpoort gingen we het centrum in en we besloten onze dag te beginnen bij Waanders in de Broeren. Een boekwinkel in een kerk, hoe cool is dat. Het regende namelijk flink door en daar konden we in ieder geval droog winkelen en lunchen. Met dat lunchen begonnen we meteen, met een heerlijke tosti en warme chocolademelk. Hier bleven we vecht veel te lang zitten haha maar na een paar uur vonden we het toch wel weer tijd om verder te gaan. Hoe gezellig het ook was. Eerst maakte we nog even een rondje door de boekwinkel, waarbij ik heel braaf geen boek kocht. Wel kocht ik een notitieboek speciaal voor reisnotities, een reisdagboek dus. Ik liep namelijk spontaan tegen een notitieboekje aan dat voor de verandering eens aan al mijn voorwaarde voldeed en die kon ik dan ook niet laten liggen. Waanders in de Broeren vond ik echt een hele mooie boekwinkel en je kan er ook nog eens lekker eten en drinken, dus als je in Zwolle bent, is dit zeker een aanrader om te bezoeken.

Daarna was het redelijk droog geworden buiten en dat leek ons het ideale moment om even een rondje door de stad te lopen. We hadden daarbij echt totaal geen plan, maar we hebben wel heerlijk rondgewandeld en vooral heel veel mooie huizen en straten gezien. Toen het vervolgend heel hard begon te hagelen en het ook nog ging onweren besloten we om snel een patatje te halen bij het Swolsche Fiethuys op het Grote Kerkplein te halen en daarna weer in de trein te stappen richting huis.

Ondanks de regen was het toch een hartstikke leuke dag, hoewel ik graag nog wel wat meer van de stad had willen zien. Een goede reden dus om nog eens een keer terug te gaan naar Zwolle.

2 reacties op “Dagje uit|Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.