Boekenkast tour|Young Adult & New Adult

Zelf vind ik het altijd heel leuk om een kijkje te nemen in mensen hun boekenkast. Iedereen heeft namelijk een andere manier van zijn boekenkast indelen en bovendien kan je altijd lekker veel inspiratie op doen van al die prachtige boeken die er in staan. Aangezien het alweer heel lang geleden is (lees zo’n twee jaar) dat ik jullie een kijkje heb laten nemen in mijn boekenkast vond ik het daar wel weer eens tijd voor worden en aangezien mijn hele kast (of kasten eigen) in een keer een beetje veel is, heb ik besloten om het op te delen in een aantal artikelen. En we beginnen vandaag met mijn Young Adult & New Adult boeken, verreweg het grootste gedeelte van mijn boekenkast.

20180312_112259

Dit is mijn Harry Potter-plank. Hierop staan al mijn Nederlandse Harry Potter-edities, het filmscript van Fantastic Beasts and where to find them, en de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Philosopher’s stone. Die laatste is zeker weten mijn favoriet uit mijn boekenkast, want kijk nou hoe mooi dat boek alleen al staat in de kast en dan is de binnenkant ook nog eens zo prachtig geïllustreerd.  Het schattige kaartje in het midden, is een kerstkaart van mijn vriend.

20180312_113417

Dan komen we bij de volgende plank waarop ten eerste al mijn hardcover Young Adult’s staan. Zoals je kan zien bestaan deze hardcovers vooral uit de prachtige The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Daarnaast heb ik ook nog Harteloos, de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, omhulde stad en 13 minuten als hardcover. Daarnaast staat er ook nog een behoorlijke collectie van Harper Collins Young Adult op deze plank. Heel fijn zo’n hele rij boeken van dezelfde uitgever, want die boeken zijn tenminste allemaal even hoog.

20180312_113422

En dan de laatste plank. Hierop staan nog een aantal Nederlandstalige YA’s die niet meer op de plank hierboven pasten en mijn Engelstalige YA’s. De mooiste covers hiervan zijn zeker weten van de Shatter me- serie. Daarnaast staan mijn NA-boeken ook op deze plank en de liggende boeken op deze plank, kon ik eigenlijk nergens echt bij indelen en aangezien er hier nog ruimte was heb ik ze op deze plank neergelegd. Hoewel Gone Girl bedenk ik me nu wel bij de thrillers zou kunnen staan. De boekenlegger op deze plank heb ik gekocht in Zweden en is mijn favoriete boekenlegger.

Dit was het eerste deel van mijn boekenkast tour. Ik heb nog lang niet heel mijn kast gehad dus er komt zeker nog een vervolg aan met de boeken in andere genres die ik in mijn kast heb staan. Tenminste als jullie het leuk vinden om nog meer van mijn boekenkast te zien.

3 reacties op “Boekenkast tour|Young Adult & New Adult

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.