Recensie|Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros

Na het lezen van Onverminderd van Rebecca Yarros waren mijn verwachtingen voor haar andere boeken torenhoog, want wat kan zij goed schrijven zeg. Kon zij mijn verwachtingen waarmaken met Onbereikbaar of viel het uiteindelijk toch tegen? Dat lees je vandaag in deze recensie!

Titel: Onbereikbaar

Serie: Flight & Glory #2

Auteur: Rebecca Yarros

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: New adult

Waardering: 4/5 sterren

Onbereikbaar van Rebecca Yarros is het verhaal van twee jonge mensen die zich diep vanbinnen aan elkaar willen geven, maar die allebei iets op hun hart hebben liggen wat ze daarvan weerhoudt. Voor Paisley is duidelijk dat Jagger niets voor haar kan zijn. Hij is ruig, onstuimig, en dat kan haar hart niet aan. Maar het verlangt er wel naar…

9200000057137697

Paisley en Jagger

In Onbereikbaar maken we kennis met de twintigjarige Paisley die lijdt aan een hartafwijking. Dezelfde hartafwijking als waar haar zus vlak na haar eenentwintigste verjaardag overleed. Paisley is er van overtuigd dat zij nooit ouder zal worden als haar zus en heeft daarom een bucketlist die ze af wil werken voordat zij net zo oud is als haar zus toen zij overleed. Ze wil het liefst zo gek mogelijke dingen doen, dingen die haar ouders liever niet hebben dat ze ze doet, omdat ze vinden dat ze voorzichtig moet zijn met haar hart.

Jagger kennen we al een beetje uit Onverminderd. Namelijk als de beste vriend van Josh. Jagger is een echte hartenbreker die nog nooit een serieuze relatie heeft gehad en nooit twee keer met hetzelfde meisje naar bed gaat. Jagger is de complete tegenpool van Paisley, maar daardoor wel de ideale persoon voor Paisley om roekeloze dingen mee te doen. Vanaf het moment dat Jagger haar uit de zee redt, is er duidelijk een sterke chemie tussen hen. Eerlijkheid is het belangrijkste tussen hen, maar ze hebben allebei een groot geheim dat ze niet met elkaar delen en wat alles op zijn kop kan zetten. En oh ja Paisley heeft ook nog een vriend, Will.

Tikkeltje voorspelbaar

Onbereikbaar leest als een trein. Net als in Onverminderd vond ik de schrijfstijl van Rebecca Yarros weer heerlijk weglezen. Ik vond het verhaal echter wel enigszins voorspelbaar. Er zaten wel een aantal zogenaamde verrassende wendingen in, maar eerlijk gezegd zag ik die allemaal al eerder aankomen, dus echt verrassend was het niet meer te noemen. Dat maakte echter niet dat het boek niet fijn was om te lezen, want ondanks de voorspelbaarheid heb ik wel erg van dit boek genoten. Paisley’s hartaandoening maakt dat het verhaal misschien niet helemaal voorspelbaar was, want hoewel New Adult boeken toch meestal wel een happy end hebben, was ik er tijdens het lezen van dit boek nooit helemaal zeker van of Paisley het einde van het boek wel levend zou houden.

De band tussen Paisley en Jagger is heel fijn om over te lezen en het zijn op zichzelf staand allebei ook enorm leuke personage. Dat maakte dat ik elk hoofdstuk fijn vond om te lezen en niet kon wachten om te lezen hoe dit verhaal uiteindelijk zou aflopen.

“Omdat ik van je hou. Want de eerste keer dat ik je in mijn armen nam, wist ik dat je daar hoorde. De eerste keer dat ik je kuste, dat ik proefde hoe het met jou kon zijn, was ik verslaafd. Ik realiseerde me dat ik van je hield, dat ik in staat was van iemand te houden, en de eerste keer dat ik de liefde met je bedreef, wist ik dat ik me eindelijk thuis voelde. Jij bent het voor mij, en het maakte niet uit of we samen waren of niet. Jij zou het altijd voor me zijn. Je duwt me van je weg en ik kom je nog steeds opzoeken, omdat jij alles bent wat ik wil.”

De connectie met Onverminderd

In Onbereikbaar komen een aantal oude bekende terug. De hoofdpersonen uit Onverminderd, Josh en Ember, spelen namelijk ook een rol in dit tweede boek van de serie. Vooral Josh zien we regelmatig voorbij komen en daar was ik ook gelijk heel enthousiast over, want het is leuk om te lezen hoe het deze personages verder is vergaan na het einde van Onverminderd.

Als ik dit boek vergelijk met het eerste boek in deze serie dan weet dit boek Onverminderd zeker niet te evenaren. Waar ik bij dat boek meteen vanaf bladzijde een mee het boek in werd gezogen door het enorm heftige eerste hoofdstuk, duurde dat bij het tweede deel een stuk langer. Bovendien is dit tweede deel lang niet zo’n emotionele rollercoaster als dat het eerste deel in de serie was.

Conclusie

Onbereikbaar is een fijne New Adult die echt als een trein leest. De twee hoofdpersonages zijn zowel samen als apart heel leuk om over te lezen. Hoewel het verhaal misschien een tikkeltje voorspelbaar was, maakte dat het boek niet minder leuk om te lezen. Dit boek weet Onverminderd zeker niet te overtreffen, maar is een prima vervolg in deze serie. Het derde deel in de Flight & Glory-serie daait om Grayson, een vriend van Jagger en Josh. Hier ben ik ook weer enorm benieuwd naar, vooral omdat Grayson in dit boek nogal mysterieus overkwam, dus ik vraag me echt af wat zijn verhaal is.

 

 

Eén gedachte over “Recensie|Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.