Hotspots|Mijn favoriete plekjes in Rotterdam

Ik schrijf altijd heel veel over de plekken die ik bezoek. Of dat nou in het buitenland is of in Nederland, ik vind het altijd heel fijn om te schrijven over waar ik geweest ben en ook om tips te geven voor die bestemming. Laatst kwam ik tot de ontdekking dat ik nog nooit tips had gegeven voor mijn eigen stadje: Rotterdam. Dat kan natuurlijk echt niet, want Rotterdam is hartstikke leuk en daarom werd het wel eens tijd voor een artikel met mijn favoriete plekjes in Rotterdam.

Eten en drinken

The tea lab

Als je gek bent op thee, dan is The Tea Lab zeker de ideale plek voor jou. Hier hebben ze namelijk echt ontzettend veel verschillende soorten thee. Zoveel soorten dat het lastig is om te kiezen, want ze klinken allemaal zo lekker. In ieder geval een goede reden om nog vaker langs te gaan!

Westewagenstraat 80, 3011AT Rotterdam

20180321_133833.png

De IJssalon

Mijn favoriete ijs haal je bij De IJssalon aan de Meent. Als ik in de zomer in de stad ben, dan ga ik meestal ook automatisch even een ijsje halen aan de Meent. Mijn favoriete smaken: kokos en mango. Het enige nadeel van deze plek is dat het op een zonnige weekenddag best wel druk kan zijn.

Meent 69A, 3011JD Rotterdam

20180321_134007.png

Oude Haven

In de zomer ben ik het allerliefst te vinden op een terrasje in de Oude haven. Dit is misschien wel mijn favoriete plek in Rotterdam, vooral ook omdat er veel verschillende tentjes zijn waar je terecht kan. Om te eten ga ik vaak naar de mexicaan Popocatepetl, waar ze ook heerlijke cocktails hebben. Als ik ’s avonds even een drankje wil doen, is Stockholm mijn favoriet. De Oude haven vind je een beetje verscholen achter de kubuswoningen vlakbij station Blaak.

Spaanse Kade, 3011ML Rotterdam

20180319_151226.png

Dudok

Waar hebben ze de beste appeltaart? Ja precies bij Dudok aan de Meent in Rotterdam. De appeltaart vind ik hier echt heel lekker, maar mocht je nou niet van appeltaart houden, dan kan je hier ook prima terecht voor andere gebakjes, om te lunchen of om te dineren.

Meent 88, 3011JP Rotterdam

20180319_151140.png

Restaurant Bazar

Als ik deze zaak binnenkom word ik altijd meteen weer vrolijk. De kleurige tafels en borden en de Oosterse sfeer zorgen meteen voor een vakantiestemming en dat in eigen stad. De gerechten op de kaart zijn vooral afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en wat ik tot nu toe heb gegeten was allemaal heerlijk. Er staan ook redelijk wat vegetarische keuzes op de kaart, dus Bazar is ook heel geschikt als je vegetarisch wilt eten.

Witte de Withstraat 16, 3012BP Rotterdam

20180319_151202.png

Coffeelicious

Coffeelicious is een koffie/ontbijt/lunchzaakje dat ik eigenlijk ken uit Dordrecht. Laatst kwam ik er echter achter dat er ook een vestiging in Rotterdam zit. Ik ben zelf nog nooit op deze locatie geweest, maar in Dordt ben ik er wel een aantal keer wezen lunchen en ik kan deze zaak ook echt aanbevelen. Vooral de pancakes van Coffeelicious zijn echt heerlijk. Nu moet ik alleen zelf ook nog een keer de vestiging in Rotterdam bezoeken.

Nieuwe Binnenweg 174, 3015BJ Rotterdam

20180321_133754.png

Om te doen

Historisch Delfshaven

Rotterdam is natuurlijk vooral heel veel hoge moderne gebouwen. Er zijn echter ook een hoop plekjes te vinden waar je nog een glimp van het oude Rotterdam kunt opvangen. Eén van die prachtige oude plekken is Historisch Delfshaven. Een perfecte plek voor een zondagse wandeling, die door de meeste toeristen nog niet ontdekt is.

20180321_133943.png

Boekhandel Donner

Donner is mijn favoriete boekwinkel met een groot assortiment boeken en boekgerelateerde dingen. Hoewel ik er op dit moment wat minder graag komt, omdat er verbouwd wordt. Maar daarna wordt het hopelijk een nog veel mooiere winkel dan het hiervoor was. Donner is wel gewoon open tijdens de verbouwingen, maar het is allemaal wat kleiner en onoverzichtelijker dan ik gewend ben.

Coolsingel 119, 3012AG Rotterdam

 

 

Kralingse Bos

Voor een wandeling of om in de zomer lekker te picknicken in de zon ga ik het liefste naar het Kralingse Bos. In de zomer vind ik dit de perfecte plek om van de zon te genieten aan het strandje bij de Kralingse Plas en de rest van het jaar kom ik hier graag om te wandelen. Ik loop altijd graag een rondje rond de plas, ongeveer vijf kilometer. Er zijn verder ook genoeg plekken om iets te drinken of te eten. Het Kralingse Bos is niet heel makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het dichtsbijzijnde metrostation is Voorschoterlaan, vanaf hier loop je in ongeveer een kwartier door Kralingen naar het bos.

 

 

Diergaarde Blijdorp

Vroeger hadden we thuis een abonnement op Diergaarde Blijdorp en kwam ik dus ontzettend vaak in deze dierentuin. Hoeveel andere dierentuinen ik ook gezien heb, Blijdorp blijft mijn favoriet. Aangezien ik er al zoveel jaar kom, heb ik de dierentuin steeds verder zien veranderen en nog steeds wordt er flink verbouwd. Telkens als er weer iets verbouwd is, vind ik Diergaarde Blijdorp weer mooier geworden en ik kom er dan ook nog steeds heel graag.

Blijdorplaan 6, 3041JG Rotterdam

20180321_133814.png

Fietsen langs de Rotte

De Rotte is de rivier waar Rotterdam naar vernoemd is. Op een zonnige dag vind ik het heerlijk om langs de Rotte te wandelen of te fietsen. Langs de Rotte, rond de Zevenhuizerplas, de Rottemeren, Het hoge en het lage Bergse bos: zoveel mooie groene gebieden, zo dicht bij de stad.

015

Ι

5 reacties op “Hotspots|Mijn favoriete plekjes in Rotterdam

  1. Ik vind Rotterdam zo’n leuke stad (al blijft Amsterdam toch mijn favoriete Nederlandse stad). Toen ik er enkele maanden geleden op weekend was, zijn we bij Supermercado beland. Dat was daar zo lekker (vooral de margarita’s).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.