Sicilië #1 | Taormina

Sinds zondag ben ik weer terug na een geweldige week op Sicilië samen met mijn vriend. We hebben zoveel mooie dingen gezien, het was heerlijk weer, we hebben lekker gegeten en we hebben het heel gezellig gehad samen. Natuurlijk ga ik al mijn avonturen weer met jullie delen in een aantal reisverslagjes, zoals ik dat met elke vakantie doe. Aangevuld met een heleboel mooie foto’s, want ik maakte er zoals gewoonlijk weer genoeg. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over Taormina. De plaats waarin wij tijdens onze week in Sicilië verbleven en wat ik iedereen kan aanraden om te bezoeken.

Hoewel we tijdens de vakantie ook heel vaak buiten Taormina te vinden waren, kwamen we er natuurlijk na een dag vol avonturen weer terug. Ook hebben we twee volle dagen doorgebracht in dit stadje. Onze eerste dag bestond vooral uit veel sightseeing en de laatste dag van de vakantie brachten we op het strand door. Genoeg te vertellen dus over deze plaats, dus ik ga lekker veel tips geven. Dit was trouwens ons uitzicht vanaf onze hotelkamer, zo mooi:

 

Corso Umberto

De Corso Umberto is zeg maar de hoofdstraat van Taormina en loopt van de Porta Catania in het zuiden naar de Porta Messina in het noorden. In deze straat vind je verschillende winkeltjes, waaronder een heleboel souvenirwinkels en ijssalons. Daarnaast heeft deze grote straat een groot aantal kleine zijstraatje die bijna allemaal prachtig zijn om te zien en waar veel restaurants in te vinden zijn. Zo aten wij twee keer bij La Cisterna del Molo waar ze heerlijke pasta en pizza hebben voor een niet te dure prijs (de wijn daarentegen is wel wat prijzig). Een heel gezellig klein zaakje met vriendelijk personeel, die heel hard hun best doen om zo goed mogelijk Engels te praten.

De Corso Umberto was toen wij er waren vooral in het weekend wel heel erg druk en soms kwam je nauwelijks vooruit, maar vroeg op de dag of later op de avond is het al een stuk beter te doen. De meeste winkeltjes zijn ook wel tot een uur of negen open, dus als je nog wilt shoppen kan dat ’s avonds ook prima.

 

Piazza IX Aprile

Dit plein ligt aan de Corso Umberto en is het centrale plein van Taormina. Vanaf dit plein heb je echt een prachtig uitzicht over de zee en op de vulkaan de Etna. Het is hier eigenlijk altijd wel druk en gezellig en er zijn ook verschillende terrasjes te vinden. Vooral rond zonsondergang vind ik dit plein een bezoekje waard, want om de zon onder te zien gaan achter de Etna is echt prachtig op te zien. Wij hebben in ieder geval veel tijd doorgebracht op dit plein: met een ijsje, op een terras of gewoon om van het uitzicht te genieten.

 

Isola Bella

Taormina ligt aan zee, maar het centrum ligt tegen een berg op, dit betekende dus heel veel klimmen de hele week haha. De stranden van Taormina liggen logischerwijs beneden bij de zee. Deze zijn lopend te bereiken, vooral terug naar boven is dit een enorme klim kan ik zeggen, en dit is dan ook hoe wij op onze eerste dag Isola Bella bereikte. Het mooie van er zo lopend naar toe gaan is dat je het eiland al van boven ziet liggen en dat levert prachtige beelden op. Zo’n wandelingetje is dus helemaal niet zo vervelend. In plaats van lopend naar beneden te gaan, gaat er ook een kabelbaan van het centrum naar de stranden van Taormina. Voor een enkele reis betaal je 3 euro en een retourtje is 6 euro.

 

Isola Bella is een eilandje wat je alleen maar kan bereiken door door een laag laagje water te lopen. Niet zo handig als je een spijkerbroek aanhebt, zeg ik uit ervaring. Het eiland is een Natuurreservaat en zo ontzettend groen. Daarnaast is het gebied rond het eiland, vooral in de zomer, ook een geliefde strandbestemming. Niet zo gek, want op deze prachtige plek wil je echt wel een dag van de zon genieten. Vandaar dat wij er op onze laatste dag, toen we een rustige middag op het strand wilde, weer terug naartoe gingen om van de zon te genieten. Helaas is het wel een kiezelstrand, dus een goede dikke handdoek om op te liggen is zeker aan te raden.

Teatro Greco

Ook het Griekse Theater hebben we bezocht en net als op zoveel plaatsen in Taormina is ook hier het uitzicht weer adembenemend. Als je het theater ziet liggen met de zee en de Etna op de achtergrond is het niet lastig om je voor te stellen dat dit vroeger een perfecte locatie was voor voorstellingen en nog steeds worden er in de zomermaanden voorstellingen uitgevoerd in dit theater. De doodlopende straat naar het Teatro Greco zit vol met souvenirshops en ijskraampjes en we aten hier dan ook een heerlijk ijsje met limoncello smaak.

 

Giardini della Villa Comunale

Dit park is de ideale plek om even te ontsnappen aan alle drukte midden in het centrum van Taormina. Het is een fijne plek om rond te wandelen of even rust te pakken op een bankje. Ook vanaf hier is er weer een mooi uitzicht op de Etna en op de zee. Verder zijn er ook veel verschillende soorten planten en bomen te vinden, waaronder natuurlijk ook sinaasappel- en citroenbomen die je overal op Sicilië tegenkomt.

 

4 reacties op “Sicilië #1 | Taormina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.