Recensie | Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Onlangs verscheen het nieuwste boek van Chinouk Thijssen, Fataal Spel. Niet haar eerste boek, maar wel het eerste boek van haar dat verschenen is bij een reguliere uitgeverij en daardoor toch wel een beetje speciaal. Ik keek al een hele tijd uit naar het verschijnen van dit boek, vooral omdat Chinouk er lekker veel over deelde op haar Youtubekanaal en op Social Media en haar enthousiasme was erg aanstekelijk. Ik wachtte dan ook niet lang met het kopen van Fataal spel en las het boek razendsnel uit.

Titel: Fataal Spel

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Clavis Young Adult

Genre: Young Adult, Thriller

Waardering: 4/5 sterren

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

20180417_105441

Spannend en meeslepend

Vanaf het eerste hoofdstuk is Fataal spel meteen heel erg meeslepend. De spanning zit er al snel goed in en daardoor wilde ik het boek toen ik er aan begonnen was eigenlijk niet meer wegleggen. Fataal spel is een redelijk dun boek en daardoor is er eigenlijk constant actie. Het verhaal moet in relatief weinig bladzijden verteld worden en daardoor is er weinig ruimte voor een rustpunt in het verhaal. De gebeurtenissen volgen elkaar dus in hoog tempo op. Aan de ene kant fijn, want het zorgt ervoor dat je aandacht continu bij het verhaal blijft en het ook echt als een trein leest. Aan de andere kant had ik eigenlijk af en toe wel een rustpuntje nodig van alle actie en steeds luguber wordende boodschappen die Carmen krijgt om na te denken wat alles te betekenen had.

De ontknoping

Zelf had ik vrij snel een idee wie de dader van de ontvoering van Jessie zou kunnen zijn. Ik zat met mijn idee inderdaad goed, maar het waarom had ik tot het einde geen idee van. Daardoor was het einde voor mij, ondanks dat ik de dader al geraden had toch nog interessant. Aan het einde had ik echt het idee dat alles klopte en dat elk detail van het verhaal goed in elkaar zit en goed uitgedacht is. Wel had er wat mij betreft wat minder uitleg aan het einde mogen zitten. Veel had ik zelf wel kunnen invullen zonder dat alle details uitgebreid beschreven . Vooral omdat de rest van het boek juist in sneltreinvaart gaat, voelde het einde soms wat traag.

Tweelingzielen

Hoewel ik Fataal spel echt een razendspannende thriller vond die echt heel goed in elkaar zit, was er één aspect van het verhaal dat niet helemaal mijn ding was. Carmen en Jessie blijken namelijk tweelingzielen te hebben en daardoor kan Carmen soms meekijken met wat Jessie denkt of voelt. Op zich heb ik niks tegen van dit soort paranormale zaken in boeken, maar voor mij gevoel past het niet zo erg bij een thriller. Het hele concept geeft misschien wel af en toe een nog spannender tintje aan het verhaal, omdat je als lezer ook meekrijgt wat Jessie allemaal meemaakt en voelt, maar ik had dan denk ik liever af en toe een hoofdstuk vanuit Jessies perspectief gelezen. Ondanks dat het hele idee van tweelingzielen mij dan niet helemaal ligt, is het naar mijn idee wel goed uitgewerkt door Chinouk en heeft het mij tijdens het lezen ook niet heel erg gestoord. Ik had het alleen ook niet gemist als het er niet in gezeten had.

Conclusie

Fataal spel is een lekker spannende thriller die makkelijk weg leest. De vaart zit er continu in behalve aan het eind waar de uitleg misschien wat te lang is. Het hele concept van tweelingzielen sprak mij persoonlijk niet heel erg aan, maar stoorde mij ook niet enorm tijdens het lezen. Al met al heeft Chinouk Thijssen met Fataal spel een hele goede Young Adult thriller neergezet. Een echte aanrader voor wie van een spannende thriller houdt waar alle puzzelstukjes op het eind in elkaar vallen.

Heb jij Fataal Spel al gelezen? Wat vond je ervan?

2 reacties op “Recensie | Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.