Sicilië #5 | De Etna

De laatste dag op Sicilië waar ik jullie over wil vertellen , was ook wel gelijk de mooiste dag. Nadat we de vulkaan de Etna de hele week al vanuit de verte hadden kunnen bewonderen, gingen we aan het einde van de week ook daadwerkelijk een bezoek brengen aan deze nog actieve vulkaan. Dit was echt een hele indrukwekkende dag waar we echt heel erg van genoten hebben.

Om te beginnen hebben we het op deze dag echt heel erg getroffen met het weer. Het is nagenoeg onbewolkt en dat is dus veelbelovend voor mooie uitzichten vanaf de Etna, wat dat betreft hadden we onze trip naar de Etna niet op een beter moment kunnen plannen.

Golle d’Alcantara

Op weg naar de Etna maken we eerst een tussenstop bij de Gole d’Alcantara. Dit is een kloof gevormd door lavasteen van de vulkaan en het smeltwater van de sneeuw die bovenop de Etna ligt. Doordat hete lava hier in aanraking komt met ijskoud water neemt het gesteente heel bijzondere vormen aan en dit is echt prachtig om te zien.

Etna Sud 1900m

Nadat we in de kloof uitgekeken zijn, rijden we naar de zuidkant van de Etna waar we met de auto omhoog klimmen naar 1900 meter hoogte. Onderweg hebben we al prachtige uitzichten op zowel de top van de Etna als op het dal. Ook is onderweg goed te zien wat voor schade een uitbarsting van de Etna kan opleveren. Overal zie je namelijk resten van huizen boven het lavasteen uitkomen. Op 1900 meter hoogte zijn veel winkeltjes en restaurants te vinden. Hier lunchen we eerst wat voordat we verder omhoog de vulkaan op gaan.

2500 meter

Vervolgens gaan we met de kabelbaan nog verder omhoog naar 2500 meter. Dit vond ik wel de fijnste hoogte om te zijn. Door de volle zon was het er nog lekker warm en de uitzichten naar beneden waren echt prachtig. Zo zag je in de verte de zee en Catania liggen. Ook kan je op deze hoogte lekker rondwandelen en hier hebben we dan ook wel een tijdje doorgebracht.

3000 meter

Daarna was het tijd voor de laatste stap naar boven. Met een Jeep kan je onder begeleiding van een gids de hoogte van 2950 meter bereiken en rondlopen bij de twee recentste kraters van de uitbarsting van de Etna in 2002. Hierboven ligt behoorlijk wat sneeuw en waait het behoorlijk hard dus het is af en toe lastig om te blijven staan, maar het is wel echt enorm indrukwekkend om te zien allemaal.

Hierna dalen we weer af naar 1900 meter, hier eten we wat en rijden we weer terug naar Taormina. Dan zit de vakantie er helaas al weer bijna op. Op onze laatste dag hebben we vooral van het heerlijke weer genoten op het strand en wat souvenirs ingekocht. Niet heel boeiend meer dus en daarom was dit ook mijn laatste blog over een geweldige vakantie op Sicilië.

Eén gedachte over “Sicilië #5 | De Etna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.