Dagje uit | Nijmegen

Afgelopen zondag was ik met mijn vriend een dagje naar Nijmegen. We hadden nog goedkope treinkaartjes liggen en we hadden wel weer eens zin om een nieuwe stad in Nederland te gaan ontdekken. Dat werd uiteindelijk Nijmegen, omdat we hier allebei nog nooit geweest waren en we wel benieuwd waren naar deze stad in het Oosten van het land. Aangezien het een hele leuke dag was, waarin we redelijk wat gezien hebben, leek het mij wel leuk om een verslagje te schrijven en mijn ervaringen met deze stad met jullie te delen. Ik heb alleen niet zoveel foto’s, omdat we hadden besloten deze dag onze telefoons eens helemaal aan de kant te leggen. Niet dat we normaal nou heel veel op onze telefoon zitten als we samen zijn, maar het is toch altijd verleidelijk om even tussendoor wat appjes te beantwoorden, terwijl het zoveel fijner is om zonder afleiding aandacht aan elkaar te besteden. Ik heb mijn telefoon dus alleen af en toe gepakt om een foto te maken, maar heb lang niet alles wat we gezien hebben op de foto gezet. Jullie moeten me dus maar op mijn woord geloven en de paar foto’s die ik wel heb.

We begonnen de dag met een redelijk lange treinreis van zo’n 1,5 uur, maar de tijd ging best wel snel voorbij met wat kletsen en een boek lezen. Toen we tegen twaalven in Nijmegen aankwamen besloten we eerst maar ergens koffie te gaan drinken. Dit ergens werd Fika, een Zweeds koffietentje, waar we ons met een kaneelbroodje even helemaal in Zweden waanden.

Daarna gingen we zonder duidelijk doel een stukje wandelen. We kwamen over de Grote markt, het centrale plein van de stad omringd door hele oude gebouwen. Door de zon, de terrasjes en de mooie oude gebouwen (én alle duitssprekende toeristen om ons heen) voelde het echt een beetje alsof we in het buitenland waren. Vanaf daar liepen we langs de Stevenskerk door de winkelstraat De Lange Hezelstraat richting de Waalkade. Hier rustte we even uit op een bankje terwijl we keken naar de schepen die voorbij vaarde.

Daarna gingen we over de Spoorbrug naar de overkant van de Waal, het stadseiland Veur-Lent. Een eiland in de Waal met een strand en prachtig uitzicht op de binnenstad van Nijmegen. Hier hebben we een tijdje in de zon gezeten en een beetje pootjegebaden, want inmiddels was het knap warm geworden en konden we wel wat verkoeling gebruiken. Vervolgens liepen we verder over het eiland, haalden een softijsje met discodip (je bent tenslotte nooit te oud voor discodip) en via de Waalbrug keerde we weer terug naar het centrum.

20180610_140220.jpg

Als je van de Waalbrug afkomt, loop je bijna meteen het Valkhofpark in. Dit park ligt op een heuvel, dus het was wel even trappen klimmen naar boven, maar dan heb je vanaf daar wel een mooi uitzicht over de Waal. Toen we weer uit het het park kwamen, spotten we Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje en aangezien het terras er gezellig uitzag en we eigenlijk wel zin hadden in pannenkoeken, besloten we dat dit onze plek zou worden voor een late lunch/vroeg diner. Het was inmiddels alweer een uur of vier en aangezien we niet al te laat de trein naar huis weer wilden hebben, was het handiger om vroeg al wat te eten. Maar eerst liepen we nog even de Flying Tiger in die naast het restaurant zat en kocht ik een nieuw notitieboekje voor twee euro. Worden jullie ook altijd zo hebberig van de Flying Tiger, terwijl je de meeste dingen niet eens nodig hebt? Ik wel namelijk, maar een nieuw notitieboekje had ik echt nodig, dus die mocht ik kopen van mezelf.

Na het eten wandelden we nog wat door de stad en dronken een ijskoffie op het terras van Doppio op Plein 1944. Daarna gingen we weer richting het station via het Kronenburgerpark waar we nog even keken naar de slapende hertjes en wat babygeitjes die de hele tijd van een boomstam afvielen. Toen was het echt weer tijd om naar de trein te gaan en weer richting huis te vertrekken na een hele geslaagde dag die door het mooie weer, de oude gebouwen en de vele terrasjes echt een beetje als een vakantiedagje voelde.

 

5 reacties op “Dagje uit | Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.