Friday Five #6 | Boeken waarvan een serie gemaakt moet worden

Boekverfilmingen zijn denk ik iets waar iedere boekenliefhebber een beetje een haat-liefdeverhouding mee heeft. Of het nou in de vorm van een film of van een serie is, het is altijd spannend als jouw favoriete boek naar de televisie of de bioscoop wordt gebracht. Aan de ene kant kijk je er enorm naar uit, maar wat als het verhaal niet meer op het boek lijkt of dat de auteurs die de personages spelen totaal niet matchen met wat jij in je hoofd had. Dat kan zo’n verfilming helemaal verpesten. Niet dat dat ons er van weerhoudt om te hopen dat er ooit zo’n verfilming komt van onze favoriete boeken. Vandaag in de Friday Five bespreek ik met jullie vijf boeken(series) die wat mij betreft wel een televisieserie zouden verdienen.

Firebird-trilogie – Claudia Gray

Dit zie ik echt helemaal voor me een serie over de Firebird-trilogie van Claudia Gray. Dimensiereizen, een hoop actie en een hoop (liefdes)drama daar valt zeker wel wat van te maken. Het verhaal zit ook zeker vol met plottwists, waardoor afleveringen heel goed met een cliffhanger kunnen eindigen om de kijker nieuwsgierig te maken naar de volgende aflevering.

Touching Juliette – Tahereh Mafi

Ik denk dat heel veel YA-lezers het met mij eens zijn dat dit echt geweldig zou zijn. Al ben ik wel bang dat een serie misschien niet helemaal recht kan doen aan hoe geweldig deze boeken zijn. Wat voor mij de boeken namelijk vooral goed maakte, was de bijzonder schrijfstijl van Tahereh Mafi en dat valt natuurlijk niet echt over te brengen op televisie.

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

Even serieus: hoe geweldig zou het zijn als er een serie gemaakt zou worden van The Lunar Chronicles. Dat Cinder, Scarlett, Cress en Winter gewoon seizoenen lang avonturen meemaken op jouw televisiescherm. Er gebeurt genoeg in de boeken dus dat is vast ook prima om te zetten in seizoenen en afleveringen en gezien de dikte van de boeken zouden dat ook gewoon heel veel afleveringen kunnen worden.

Het Kerkhof der Vergeten Boeken – Carlos Ruiz Zafón

Dit lijkt mij ook echt een heerlijke serie. Misschien niet met zoveel actie, maar de sfeer van het ouderwetse Barcelona, de boekwinkel waarin een aantal scenes zich dan zullen afspelen en gewoon alle mysterie en vreemde gebeurtenissen. Misschien niet om te bingewatchen maar ik zou zeker kijken naar een serie over Het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Frieda Klein-reeks – Nicci French

Een lekkere thriller/politie serie op zijn tijd is ook best wel fijn en ik denk dat de Frieda Klein-reeks zich daar prima voor leent. Elk boek een seizoen met elk zijn eigen verhaal en begin en eind, maar toch allemaal met elkaar verbonden.

Dit zouden allemaal wel goede series kunnen worden volgens mij. De kunst met boekverfilming is denk ik ook dat je het los moet kunnen zien van de boeken. Op beeld kunnen nou eenmaal niet altijd dezelfde dingen overgebracht worden als in een boek en dus zijn aanpassingen soms nodig. Als je er zo naar kijkt dan is het alleen maar mooi dat er meer aandacht komt voor jouw favoriete boek. Wat wel opvalt aan mijn lijstje is dat ik alleen maar boekenseries noem, ik denk ook wel dat meerdere boeken zich beter lenen voor het maken van een serie dan een stand-alone boek. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar van welke boeken jij graag een serie zou zien verschijnen dus laat me dat vooral weten en vergeet ook niet een kijkje te nemen bij alle andere bloggers die regelmatig meer doen aan de Friday Five:

 

 

 

3 reacties op “Friday Five #6 | Boeken waarvan een serie gemaakt moet worden

 1. Het liefst geen enkele. Vandaar dat ik ook niet meedoet deze week. Ik pak gewoon veel liever het boek dan dat ik een serie aanzet. En nee, echt geen Lunar Chronicles. Echt niet. Dat trekt mijn fan hart niet. Dadelijk verpesten ze alles! Of is de casting zo ontzettend mislukt, nee. Echt niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hou juist echt van series. Vooral na een drukke dag, want dan kan ik me meestal niet echt meer concentreren op een boek. Maar snap ook wel dat je liever een boek pakt!

   Ja daar ben ik ook altijd wel heel bang voor bij series. Maar stel dat casting echt goed gedaan wordt en de verhaallijn goed intakt blijft , dan zou The Lunar Chronicles wel geweldig kunnen worden als serie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.