WWW Woensdag #11 | Met o.a. De engelenmaker & Nachten in New York

Om de week geef ik op woensdag een kijkje in mijn leesgedrag van de afgelopen tijd. Dit doe ik door de onderstaande drie vragen te beantwoorden:

  • Welke boeken las ik de afgelopen weken?
  • Welke boeken lees ik nu?
  • Welke boeken wil ik hierna gaan lezen?

Op deze manier hoop ik jullie een leuke inkijk te geven in wat ik lees en alvast een voorproefje van de recensies die jullie nog kunnen gaan verwachten op mijn blog.

Welke boeken las ik afgelopen weken?

In de afgelopen twee weken las ik vier boeken uit. Vier heel verschillende boeken eigenlijk. Ten eerste las ik eindelijk Het labyrint der geesten uit. Een boek van meer dan 800 pagina’s dus daar was ik wel even zoet mee. Ik vond dit boek echt een goede afsluiter van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken en vind het eigenlijk best een beetje jammer dat ik afscheid moet nemen van de personages in deze wereld. Eerder deze week verscheen mijn recensie van dit boek online, dus daarin kun je alles lezen over wat ik van dit boek vond.

Daarna las ik een non-ficite boek. Ik lees helemaal niet zo vaak non-fictie, maar het boek Rijden jullie ook voor duiven? sprak mij qua cover en achterflaptekst meteen helemaal aan. Dit boek gaat over het werk en de geschiedenis van de dierenambulance in Amsterdam en ik vond dit echt enorm interessant om te lezen. Mijn recensie van dit boek zal binnenkort ook zeker online komen.

Ik las ook nog een kinderboek de afgelopen weken. Een tijdje terug kreeg ik namelijk het boek De outsider binnen, het eerste deel van de serie Bravelands geschreven door Erin Hunter. Dit boek wordt verteld vanuit het perspectief van een leeuw, een olifant en een baviaan. Het is een boek dat echt als een trein leest en waarbij ik het idee had dat ik nog maar net begonnen was toen ik alweer aan het einde was. Uiteraard komt ook van dit boek nog een recensie online. Ik lees alleen sneller dan dat ik recensies schrijf momenteel dus sommige recensies laten even op zich wachten. Vooral ook omdat ik niet meer dan één recensie per week online wil gooien, voor het geval ik toch ineens weer minder ga lezen en dan ineens niks meer heb om online te zetten.

Tenslotte herlas ik ook nog een boek deze maand. Ik had namelijk wel weer eens zin om De engelenmaker van Stefan Brijs opnieuw te gaan lezen. Dit boek las ik jaren geleden voor mijn lijst, omdat mijn Nederlands lerares mij dit boek heel erg aanraadde. En ze had gelijk, want dit is één van de weinige boeken die ik wel met plezier voor mijn lijst heb gelezen. Ik was benieuwd of ik het jaren later nog steeds zo’n goed boek zou vinden en dat was zeker het geval. Het verhaal is soms een beetje vreemd of zeg maar heel erg vreemd, maar wel heel interessant om te lezen en het zit ook enorm goed in elkaar.

Welke boeken lees ik nu?

Op dit moment ben ik bezig in Nachten in New York van Sarah Morgan. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog niet zo ver en kan ik er dus ook nog niet heel veel over zeggen. Tot nu toe leest het in ieder geval lekker vlot en vind ik het echt heerlijk dat het zich in New York afspeelt. En kijk die cover, die is toch gewoon prachtig.

9200000079579273

Welke boeken wil ik hierna gaan lezen?

Zoals jullie van me gewend zijn staan er nog steeds ongelooflijk veel boeken te wachten om gelezen te worden. Toch heb ik er wel een aantal die ik misschien iets sneller wil gaan lezen. Afgelopen week twijfelde ik tussen drie boeken om te gaan lezen: Koorts van Deon Meyer, Vlak voordat ik stierf van S.K. Tremayne en Nachten in New York. Grote kans dus dat ik een van de andere twee boeken hierna ga lezen. Ook heb ik weer een aantal boeken gedownload in de vakantiebieb en die wil ik zeker ook gaan lezen.

Wat lees jij op dit moment?

 

 

 

 

5 reacties op “WWW Woensdag #11 | Met o.a. De engelenmaker & Nachten in New York

  1. Ik lees nu toevallig ook weer eens een non-fictie: ‘ik moet nog even kijken of ik kan’. Dat gaat over introversie en is super herkenbaar als je zelf introvert bent of trekjes daarvan hebt. Aanrader!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.