Wrap up | Juli 2018

Er is weer een maand voorbij. Een hele warme maand. Waar ik aan het begin van de maand nog heerlijk genoot van het warme weer mag het nu van mij wel weer een paar graadjes kouder worden. Ik ben namelijk totaal niet meer productief met dit weer, zelfs lezen is soms echt een uitdaging. Toch las ik nog best veel deze maand. Vooral aan het begin toen ik nog lekker in de zon zat te lezen. Vandaag vertel ik over wat ik las en deed in juli en blik ik alvast een beetje vooruit op augustus.

Wat las ik in juli?

In juli las ik in totaal acht boeken, wat dus neerkomt op ongeveer twee boeken per week. Je kan dus wel stellen dat ik voor mijn doen veel boeken las deze maand. De volgende acht boeken las ik.

De engelenmaker – Stefan Brijs

Als eerste las ik De engelenmaker van Stefan Brijs. Dit boek had ik jaren geleden op de middelbare school al gelezen en toen vond ik dit boek echt geweldig. Ik had wel weer eens zin om het boek te gaan herlezen en nog steeds vond ik het boek heel goed. Bij het herlezen werd voor mij nog duidelijker hoe goed het verhaal in elkaar zit en dat er echt over is nagedacht.

Nachten in New York (Veel liefs uit Manhattan #1) – Sarah Morgan

Vervolgens had ik wel weer eens zin in een feelgood roman. De keuze viel op Nachten in New York van Sarah Morgan. Het verhaal is wellicht een beetje voorspelbaar, maar dat maakte het niet minder plezierig om dit boek te lezen. De schrijfstijl van Sarah Mogan vond ik namelijk echt heel fijn om te lezen. Aangezien ze zo beeldend schrijft werd ik helemaal in het boek gezogen.

Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Ik las ook een thriller deze maand. Het vorige boek dat ik van S.K. Tremayne las, IJstweeling, vond ik heel erg goed. Ik was dan ook heel benieuwd naar de nieuwe thriller van deze auteur: Vlak voordat ik stierf. Ook dit boek vond ik weer lekker spannend en ik wilde het liefst maar door blijven lezen. Het einde zag ik wel een beetje aankomen, maar alsnog heb ik wel van dit boek genoten.

Versplinterd – Dani Atkins

Via de app van VakantieBieb las ik het boek Versplinterd van Dani Atkins. Ik was heel benieuwd naar dit boek, maar nu ik het gelezen heb, weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Opzich las het verhaal wel lekker vlot en het einde maakte een hoop goed. Ik miste echter wat diepgang en de personages vond ik ook een beetje oppervlakkig blijven. Ik had helaas meer van dit boek verwacht.

Nooit meer bang – Gaby Rasters

Nog een boek waar ik al heel lang benieuwd naar was en wat ik eindelijk oppakte. Ik vond het verhaal enorm mooi en emotioneel. Er waren wel een paar puntjes waar ik me aan irriteerden, zoals dat de personages wel heel snel verliefd worden. Hierdoor kon ik toch wat minder van het boek genieten.

De deal – Elle Kennedy

Ik las veel verschillende soorten boeken deze maand, want ik pakte ook nog een New Adult op. De deal van Elle Kennedy is een boek waar ik al veel positieve recensies over heb gelezen en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten, want dit was echt een typische New Adult. Hoewel het verhaal niet heel origineel is, was het wel een heel fijn verhaal om te lezen en had ik absoluut niet het idee dat ik iets aan het lezen was wat ik al zo vaak heb gelezen.

Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Mijn beeld van jou van Susan van Eyck was een boek waar ik echt doorheen vloog. Aan het begin had ik nog wel mijn twijfels over dit boek, maar naarmate het boek vordert wordt het echt een enorm mooi en emotioneel verhaal waarbij ik niet meer kon stoppen met lezen.

Cody – Bernice Berkleef

En ik las nog een thriller. Cody van Bernice Berkleef om precies te zijn. Heel lang dacht ik dat dit een enorm voorspelbare thriller zou worden. Ik had nog wel plezier in het lezen, vooral omdat het boek lekker vlot las, maar ik had het idee dat ik de ontknoping al vanaf bladzijden een zag aankomen. Tot ik opeens op dertig bladzijden van het einde een wending totaal niet had zien aankomen. Het boek wist mij dus uiteindelijk toch nog te verrassen.

Wat deed ik in juli?

Behalve lezen deed ik natuurlijk ook nog wel andere dingen dan lezen de afgelopen maand. Zo had ik bijvoorbeeld al heel lang niet meer gezwommen, maar met de warmte deze maand besloten mijn vriend en ik twee keer om naar het buitenzwembad van het Van Maanenbad in Rotterdam te gaan. Dat was echt heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

Verder waren mijn ouders twee weekjes op vakantie en paste ik op de hond. Heel gezellig tot hij besloot om in de vieste sloot van de omgeving te gaan staan en hij helemaal zwart was van de modder haha. Mijn vriend en ik zagen elkaar ook elke dag in deze weken en dat was ook heel erg fijn, omdat we elkaar vaak maar twee of drie keer in de week zien.

Ik ging ook eindelijk weer eens sushi eten met m’n vriendinnetjes (+ aanhang) van de uni. Aangezien we elkaar niet heel vaak zien, hebben we altijd lekker veel om bij te kletsen als we weer bij elkaar zijn. Dit was ook weer een hele gezellige avond.

IMG-20180723-WA0003.jpg

Vooruitblikken op augustus

Eind augustus ga ik weer op vakantie. Naar New York. Ik heb er zoveel zin in en kan eigenlijk niet geloven dat het zo snel alweer augustus is en we dus al bijna gaan. Maar voordat ik mijn koffers voor New York kan gaan pakken staan er ook nog wat andere dingen op de planning. Zo zijn mijn opa en oma 60 jaar getrouwd, is mijn vriend jarig en heb ik een bruiloft van een vriend van mijn vriend. Daarnaast hoop ik ook lekker veel te kunnen werken. Augustus wordt dus hopelijk een drukke maar ook hele leuke maand.

Verschenen artikelen in juli

Friday Five

Friday Five #9 | Boeken die taboes proberen te doorbreken

Friday Five #10 | Boeken die je persoonlijk echt raakte

Friday Five #11 | Boeken om mee te nemen op vakantie

Recensies

Recensie | Het labyrint der geesten (Kerkhof der Vergeten Boeken #4) – Carlos Ruiz Zafón

Recensie | Rijden jullie ook voor duiven? – Annemiek van Kessel

Recensie | De outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter

Recensie | De engelenmaker – Stefan Brijs

Recensie | Nachten in New York (Veel liefs uit Manhattan #1) – Sarah Morgan

Recensie | De deal (Off-campus #1) – Elle Kennedy

WWW Woensdag

WWW Woensdag #11 | Met o.a. De engelenmaker & Nachten in New York

WWW Woensdag #12 | Met o.a. Nachten in New York & Nooit meer bang

Overig

Favoriete boeken april t/m juni 2018

Tips voor de oostkust van Sicilië

Boekenkast tour

Te verschijnen boeken | Augustus 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.