Recensie | Rijden jullie ook voor duiven? – Annemiek van Kessel

Vandaag heb ik voor jullie een recensie van een non-fictie boek. Ik lees eigenlijk bijna nooit non-fictie. Ik weet eigenlijk niet waarom, want sommige onderwerpen zijn eigenlijk hartstikke interessant om meer over te weten te komen. Toen ik laatst door de Kobo Plus boeken zat te bladeren kwam ik Rijden jullie ook voor duiven? geschreven door Annemiek van Kessel tegen. De titel, de ondertitel en de cover trokken meteen mijn aandacht. Ik was namelijk best wel benieuwd naar hoe het er bij de dierenambulance aan toe gaat en wat ze allemaal precies doen, want eigenlijk weet ik daar maar heel weinig over. Want rijden ze ook echt voor duiven? Ik had geen idee.

Titel: Rijden jullie ook voor duiven?

Auteur: Annemiek van Kessel

Uitgeverij: De Kring

Genre: Non-fictie

Waardering: 3.5/5 sterren

Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens
Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance – veelal vrijwilligers – zetten zich 24/7 onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.
De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.
In Rijden jullie ook voor duiven? gaat Annemiek van Kessel mee op pad met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen spannende, droevige en humoristische voorvallen laat ze zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt.

9200000087390396

Verrassend, ontroerend en informatief

Rijden jullie ook voor duiven? is zeker een interessant boek om te lezen als je geïnteresseerd bent in hoe het er bij de dierenambulance aan toe gaat. Naast dat Annemiek van Kessel beschrijft wat zij meemaakt op de dagen dat zij meerijdt met de dierenambulance geeft zij ook veel informatie over de geschiedenis van de dierenambulance en over de verschillende diersoorten die aan bod komen in het boek. Ook geeft zij uitleg over de verschillende organisaties waar de dierenambulance mee samenwerkt. Ik vond de stukken waar er echt dieren gered werden wel het leukst om te lezen, maar de achtergrondinformatie was zeker ook interessant.

Wat mij verbaasde is wat de dierenambulance eigenlijk allemaal doet. Natuurlijk weten we allemaal wel dat ze dieren in nood helpen, maar hoeveel daar bij komt kijken had ik geen idee van. De dierenambulance doet heel veel divers werk. Van gevonden katten tot een vogel met een vleugel uit de kom. Van een aangereden hert tot een verdwaalde vos. En van een overleden hond tot ontsnapte reptielen. Geen dier wordt vergeten door de dierenambulance. Ook de duiven niet, want ze rijden dus inderdaad ook voor duiven. Daarnaast wordt de dierenambulance ook ingezet bij grote rampen waar dieren bij betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld de Bijlmerramp in 1992.

De mens achter de dierenambulance

Wat Annemiek ook goed in beeld brengt, is wie de mensen zijn achter de dierenambulance. De vaste krachten, maar vooral ook de vele vrijwilligers die de organisatie draaiende houden. Het zijn allemaal verschillende mensen van twintigers tot mensen die al met pensioen zijn, maar allemaal hebben ze dezelfde liefde voor dieren en de drang om dieren in nood te helpen.

Conclusie

Rijden jullie ook voor duiven? is een boek dat een mooi inkijkje geeft achter de schermen bij de dierenambulance. Niet alleen de reddingsacties worden beschreven, maar ook al het andere werk dat ze doen en informatie over het ontstaan van de dierenambulance. Soms vond ik het wel een beetje veel van hetzelfde worden, maar al met al een heel interessant boek om te lezen.

 

 

Eén gedachte over “Recensie | Rijden jullie ook voor duiven? – Annemiek van Kessel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.