Mijn tips voor de oostkust van Sicilië

Toen mijn vriend en ik net terug waren van onze vakantie naar Sicilië heb ik natuurlijk al van elke dag een reisverslagje geschreven. Het leek mij daarnaast echter ook wel leuk om ook nog een artikel te schrijven met al mijn tips voor een bezoek aan dit eiland. Aangezien wij tijdens onze week hier alleen maar dingen aan de oostkant van het eiland hebben gezien concentreer ik me daarop. Sicilië is nou eenmaal best een groot eiland en het is dus onmogelijk om tijdens een week vakantie alles te kunnen zien.

1. Huur een auto

Als je van plan bent om Sicilië te bezoeken en veel te willen zien dan kan je eigenlijk bijna niet zonder een auto. Er is wel openbaar vervoer aanwezig, voornamelijk in de vorm van bussen, dat de verschillende plaatsen met elkaar verbind, maar niet zo goed geregeld als we dat in Nederland gewend zijn. Bustickets zijn wel heel goedkoop, maar de dienstregeling is nogal losjes. Wij zijn één dag met de bus op pad geweest toen wij een bezoekje wilde brengen aan de stad Catania en hoewel dat prima te doen was, kwam de bus van Catania terug naar Taormina pas drie kwartier dan in de dienstregeling stond. Op dat moment konden wij daar wel de charme van Italië in zien, maar als je voor alles afhankelijk bent van de bus wordt dat wellicht wat minder leuk.

2. Bezoek de Etna

Natuurlijk kan een bezoek aan de Etna niet ontbreken bij een vakantie op Sicilië. Deze actieve vulkaan is aan de oostkust van Sicilië vanaf heel veel plekken te zien en wij keken dan ook bijna de hele vakantie tegen de Etna aan. Ik vond de dag dat we naar de Etna gingen een van de hoogtepunten van onze vakantie, want ik vond het enorm indrukwekkend. Dit begon al bij het naar boven rijden waar je langs de kant van de weg soms huizen bedolven onder lavasteen ziet, veroorzaakt door eerdere uitbarstingen van deze vulkaan. Als je een bezoek brengt aan de Etna dan raadt ik zeker aan om naar het zo hoogst mogelijke punt te gaan (2950 meter). Ik vond het bovenste punt namelijk het indrukwekkendst. Ga als het kan vooral op een heldere en zonnige dag, want dan heb je natuurlijk het best uitzicht.

DSCN3114

3. Maak een boottocht naar de Eolische eilanden

De Eolische eilanden zijn een aantal eilanden ten noorden van Sicilië. Vanaf de haven van Milazzo vertrekken hier verschillende boten naar toe. Wij bezochten de eilanden Panarea en Stromboli. Eerst vaarden we met de boot naar Panarea en hier kregen we een paar uur om rond te kijken. Vervolgens ging de boot verder naar Stromboli waar we weer een paar uur van boord om vervolgens weer terug te varen naar Milazzo. Hier ben je wel de hele dag mee bezig, maar is zeker de moeite waard.

DSCN2928

4. Verken de stad Catania

Op het eerste gezicht lijkt de stad Catania misschien niet de moeite waard om een bezoek te brengen. Maar vergis je niet, het centrum van deze stad heeft een aantal hele mooie plekjes die het zeker waard zijn om gezien te worden. Veel gebouwen in Catania zijn zwart, omdat ze gebouwd zijn van lavasteen van de Etna. En ook in deze stad is de vulkaan weer goed te zien, zeker bij helder weer.

DSCN3001

5. Verwonder je in Ortigia

Ortigia is het schiereiland waarop het oude centrum van de stad Syracuse ligt. Vooral het plein waar de dom aan ligt is echt ontzettend mooi. De gebouwen zijn namelijk allemaal helemaal wit en met een strak blauwe lucht daarachter levert dat prachtige beelden op. Daarnaast is het op dit eiland gewoon heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en daarna neer te ploffen op een terrasje.

DSCN3083

6. Struin door de straatjes van Taormina

Taormina was onze verblijfplaats tijdens onze vakantie en dit is echt zo’n mooi en gezellig dorpje. Het zit vol met leuke restaurantjes en overal zijn smalle steegjes te vinden die vaak prachtig zijn. Ook heb je op veel plekken een prachtig uitzicht op de Etna en op de zee. Daarnaast zijn er beneden bij de zee verschillende stranden te vinden, waaronder Isola Bella. Naar beneden kan je lopen, maar er gaat ook een kabelbaan.

20180407_193519

De oostkust van Sicilië zit vol met mooie pareltjes en is zeker een bezoek waard. Ik had er nog wel langer dan een week rond willen lopen, want er waren zoveel andere dingen die we ook nog hadden kunnen doen. Ik sluit dan ook niet uit dat ik ooit nog een terug ga naar dit Italiaanse eiland.

Ben jij wel eens op Sicilië geweest?

Eén gedachte over “Mijn tips voor de oostkust van Sicilië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.