Favoriete boeken april t/m juni 2018

Drie maanden geleden schreef ik een artikel met mijn vijf favoriete boeken die ik in de eerste drie maanden van dit jaar las. Ik schreef toen ook dat ik van plan was dit na elk kwartaal te doen en aangezien we inmiddels alweer in juli zijn aanbeland en 2018 dus voor de helft voorbij is, is het ook weer tijd voor vijf nieuwe favorieten. En ik kan alvast verklappen dat was niet makkelijk.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf heb ik dit jaar in totaal al 36 boeken gelezen en dat betekent dat ik ruim voor op schema loop op het lezen van één boek per week dit jaar. Dit betekent ook dat ik sinds begin april zeventien boeken las, twee minder dan in het eerste kwartaal van 2018. Maar wat waren dan mijn favorieten van die zeventien boeken die ik de afgelopen drie maanden las.

1. Nooit meer – Colleen Hoover

Ik hou sowieso van de boeken van Colleen Hoover, maar de een weet me wel een stuk meer te raken dan de ander. Nooit meer is een een boek van haar dat ik niet snel meer zal vergeten, omdat ik het verhaal echt heel goed en verdrietig vond. Colleen heeft dit boek op haar eigen verleden gebaseerd en het nawoord dat ze schrijft bij dit boek is dan ook echt de moeite waard om te lezen, want dan ga je het boek nog beter begrijpen en komt het nog beter binnen.

Nooit meer is een boek waar je eigenlijk maar weinig over kan vertellen zonder meteen enorme spoilers weg te geven, maar in het kort gaat het over Lily die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hun opbloeiende relatie brengt bij Lily herinneringen boven uit haar jeugd en van haar eerste liefde Atlas. Wanneer ook hij weer in haar leven verschijnt, komt haar zorgvuldig opgebouwde nieuwe leven in gevaar en moet ze er alles aan doen om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Meer kan ik eigenlijk niet over dit boek zeggen, maar het is zeker een aanrader om te lezen, zelfs als je normaal niet zo van de New Adult boeken bent.

2. Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen gaat over Sarah en Eddie. Nadat ze een geweldige week samen hebben doorgebracht moet Eddie naar het buitenland, maar hij belooft nog vanaf het vliegveld te bellen. Dit doet hij echter niet en Sarah kan op geen enkele manier meer contact met hem krijgen. Hoewel haar vrienden zeggen dat ze hem moet vergeten, omdat hij waarschijnlijk nooit van plan is geweest om ooit nog contact op te nemen. Sarah denkt hier echter anders over. Er moet een reden zijn voor de plotselinge radiostilte en ze is vastbesloten deze reden te achterhalen. Maar wat als zij dat zelf is?

Op het eerste gezicht leek Zeven perfecte dagen mij best wel voorspelbaar, maar niets was minder waar. Er zaten een aantal enorme plottwists in waardoor dit boek mij echt wist te verrassen en ook zeker een plekje verdient in mijn favorietenlijstje.

3. Het eeuwige leven – Matt Haig

Het boek Het eeuwige leven gaat over Tom, die al meer dan vierhonderd jaar op aarde rondloopt. Door een zeldzame aandoening wordt hij maar heel langzaam oud en ziet hij er nu pas uit als iemand in de veertig. Hij gaat op dit moment door het leven als geschiedenisleraar en praat tegen zijn leerlingen over geschiedenis alsof hij er zelf bij was, wat hij natuurlijk ook was, maar wat niemand mag weten. Door middel van flashbacks krijg je als lezer steeds meer te weten over het verleden van Tom en ga je je afvragen of het wel zo rooskleurig bestaan is als je zo oud wordt.

Het eeuwige leven vond ik een hele bijzondere roman. Er gebeurt niet heel veel in het boek, maar toch wordt het op geen enkel moment saai. Ik werd helemaal gegrepen door het leven van Tom en wilde er nog veel meer over lezen. Ik vond het dan ook jammer toen ik het boek uit had. Deze roman van Matt Haig is echt een aanrader en laat je nadenken over zaken als tijd, liefde en identiteit en vooral over of een eeuwig leven wel zo ideaal is.

4. Mijn versie van jou – Christina Lauren

Mijn versie van jou mag ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. Deze bijzondere Young Adult gaat over de biseksuele Tanner die een aantal jaar geleden naar het strenggelovige dorp Provo verhuisde. Samen met zijn ouders besloot hij om hier niet openlijk voor zijn geaardheid uit te komen en dus weet niemand, zelfs zijn beste vriendin, niet dat hij op zowel meisjes als jongens valt. Tot dan toe geen probleem, want over een half jaar is hij toch van plan om ver buiten de grenzen van de staat Utah te gaan studeren. Maar dan wordt hij verliefd. Op Sebastian. De zoon van de bisschop.

Dit boek is een prachtig verhaal over liefde en hoop. Als lezer hoop je dat de opbloeiende relatie van Tanner en Sebastian een kans heeft, ondanks dat het voor allebei een enorm ingewikkelde en verwarrende relatie is. Christina Lauren weet in Mijn versie van jou een prachtig beeld te schetsen van de worsteling van beide jongens, waardoor ik echt enorm meeleefde. Dit boek is zeker een aanrader als je fan bent van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld.

5. The sun and her flowers – Rupi Kaur

De vorige keer noemde ik al Milk and honey van Rupi Kaur, maar ook deze keer wil ik weer een bundel van haar benoemen. Ik was namelijk zo enthousiast over haar eerste boek, dat ik ook heel benieuwd was geworden naar The sun and her flowers. Ook dit is weer een prachtige gedichtenbundel over veel belangrijke, mooie en hartverscheurende onderwerpen. Hoewel ik over Milk and honey wel iets enthousiaster was dan over dit boek, vond ik ook deze weer erg mooi. Ik blijf Rupi Kaur dan ook aanbevelen, want het is een perfecte kennismaking met poëzie.

Welke boeken zijn jouw favoriet van de afgelopen maanden?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op “Favoriete boeken april t/m juni 2018

  1. Wat fijn om je favorieten zo op een rijtje te hebben! Ik vond Nooit meer ook echt een prachtig boek. Inderdaad echt een boek dat je nog lang bij blijft. De andere 4 boeken staan nog op mijn lijstje. Mijn favoriete boeken van de afgelopen 3 maanden is Nooit meer, maar ook De deal van Elle Kennedy.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.