Friday Five #10 | Boeken die je persoonlijk echt raakte

Soms lees ik een boek waar ik meer van onder de indruk ben dan van andere. Dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat ik mezelf op een of andere manier herken in het boek of omdat het verhaal gewoon heel indrukwekkend is. Hoe dan ook zo af en toe lees je een boek dat je gewoon echt raakt, vaak kan ik niet eens uitleggen waarom precies, maar is het gewoon zo. Vandaag in de Friday Five bespreek ik vijf van zulke boeken.

Misschien ooit – Colleen Hoover

Het boek wat mij meteen te binnen schoot was Misschien ooit van Colleen Hoover. Dit boek las ik inmiddels alweer een tijdje geleden, maar dit boek maakte me echt aan het huilen. Sowieso zijn de boeken van Colleen Hoover wel altijd boeken die met weten te raken, maar op een of andere manier wist deze me extra te raken.

Mijn versie van jou – Christina Lauren

Mijn versie van jou las ik onlangs en als je mijn recensie hebt gelezen, dan weet je dat dit boek mij heel erg raakte. Het verhaal is zo ontzettend mooi en op sommige punten ook heel erg herkenbaar, daardoor zat ik bij sommige stukken echt te huilen.

To kill a mockingbird – Harper Lee

To kill a mockingbird is gewoon een prachtige klassieker met een goede boodschap waar we ook vandaag de dag zeker nog lessen uit kunnen trekken. Een boek dat je laat nadenken en me daardoor ook wel wist te raken.

Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

Eén van mijn favoriete schrijvers is Khales Hosseini en zijn boek Duizend schitterende zonnen is er zeker een die me wist te raken, zelfs toen ik het boek voor de tweede keer las. De twee vrouwen in dit boek moeten zo enorm veel ellende doorstaan dat het bijna niet anders kan dan dat je verdrietig wordt als je het leest.

Nooit meer – Colleen Hoover

Oké ik noem gewoon nog een boek van Colleen Hoover. Ik schreef al dat haar boeken mij altijd wel weten te raken en met Nooit meer was dat zeker ook het geval. Vooral omdat het verhaal gebaseerd is op gebeurtenissen die Colleen Hoover zelf heeft meegemaakt, vond ik dit boek behoorlijk indrukwekkend.

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar de boeken die jou wisten te raken. Misschien doe ik er nog ideeën van op voor boeken die ik nog wil lezen. Vergeet vooral ook niet om een kijkje te nemen bij de andere bloggers die meedoen met de Friday Five:

 

 

 

Eén gedachte over “Friday Five #10 | Boeken die je persoonlijk echt raakte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.