Recensie | De outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter

Een paar weken geleden kreeg ik van Uitgeverij Fantoom een heel leuk pakket binnen met het boek De outsider het eerste deel in de Bravelands-serie van Erin Hunter. Ik verwachtte het boek, maar wist niet dat het in zo’n leuk pakket zou zitten met allemaal goodies van het boek. Ik werd dan ook heel vrolijk van het uitpakken van het pakket en kreeg daardoor nog meer zin om dit boek te gaan lezen, ook door de prachtige cover van het boek. Een aantal goodies zaten dubbel in de box zoals een boekenlegger en een button en er zat ook koffie in, maar ik hou niet van (gewone) koffie. Wellicht dat ik hier binnenkort dan ook nog een winactie mee doe, want ik maak er dan liever iemand anders er blij mee.  Ik begon in ieder geval bijna gelijk in het boek en las het binnen twee dagen uit.

Titel: De outsider

Serie: Bravelands #1

Auteur: Erin Hunter

Uitgeverij: Fantoom

Genre: Middle Grade

Waardering: 4/5 sterren

Jarenlang leefden de wilde dieren op de Afrikaanse vlakte volgens één regel: alleen doden om te overleven. Maar verraad steekt de kop op in de meest onverwachte omstandigheden en sommige dieren zijn bereid héél ver te gaan in hun zoektocht naar macht. Wanneer een verschrikkelijke list de vrede bedreigt, moeten drie jonge dieren – een verbannen leeuw, een rebellerende baviaan en een olifant met bovenaardse gaven – de krachten bundelen in een episch gevecht tegen het kwaad. De kwetsbare balans tussen jagers, aaseters, roofdieren en prooi rust in de poten van deze onverwachte helden. Allen hebben ze iets te winnen – en alles te verliezen.

20180615_145621.jpg
Bedankt Fantoom Uitgevers voor het boek en het prachtige pakket!

Verteld vanuit dieren

Het verhaal in De outsider wordt verteld vanuit het perspectief van drie jonge dieren die in Bravelands wonen en met alle mooie en minder mooie kanten daarvan in aanraking komen. Ten eerste is er een leeuw die door zijn eigen troep is verstoten en daardoor niet zo goed weet waar hij bij hoort. Er is een baviaan die probeert om zijn lot te omzeilen en er is een olifant die de botten van overleden dieren kan lezen en zo weet wat er gebeurd is vlak voor hun dood. Deze drie dieren nemen je als lezer mee naar de prachtige wereld waarin zij leven.

De problemen die de dieren hebben, weerspiegelen eigenlijk de problemen die kinderen in hun eigen leven ook kunnen ervaren. Er zitten dan ook genoeg lessen in waar kinderen die dit boek lezen zeker wat van kunnen opsteken.

Verhaal voelde pas net begonnen

Toen ik De outsider dichtsloeg, voelde het voor mij eigenlijk alsof het verhaal net was begonnen. Ik zat er zo lekker in dat ik nog wel even door had willen lezen en het einde voelde nogal onverwacht. Natuurlijk is het het eerste deel in een serie en hoort het einde dan ook wel open te zijn, maar bij dit boek voelde het einde een beetje abrupt. Daardoor ben ik wel alleen maar nog meer benieuwd naar het vervolgdeel, dus misschien is het juist wel goed dat er zo abrupt een einde aan het verhaal kwam.

Conclusie

De outsider is een boek dat lekker wegleest en ook een origineel vertelperspectief heeft. Ik zat helemaal in het verhaal en het einde kwam voor mij wat onverwachts. Ik heb zeker genoten van dit boek en ben dan ook heel benieuwd naar het tweede deel van de serie om te lezen hoe het verder gaat met alle dieren in Bravelands.

 

Eén gedachte over “Recensie | De outsider (Bravelands #1) – Erin Hunter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.