Friday Five #11 | Boeken om mee te nemen op vakantie

Vandaag in de Friday Five bespreek ik vijf boeken die ideaal zijn om mee te nemen op vakantie. Zelf ga ik naar New York en die week zal ik denk ik amper iets lezen. Hooguit in het vliegtuig, maar meestal kan ik me in het vliegtuig nooit echt concentreren op een boek helaas. Maar dat neemt niet weg dat vakantie meestal ideaal is om veel boeken te lezen. Vroeger nam ik altijd hele stapels boeken mee op vakantie (en meestal had ik daar dan nog niet genoeg aan), tegenwoordig gaat mijn ereader mee en heb ik altijd genoeg boeken bij de hand. Over het algemeen lees ik op vakantie meestal thrillers en feelgood boeken, dus daar zullen mijn aanbevelingen dan ook voornamelijk uit bestaan.

Nachten in New York – Sarah Morgan

Dit boek vind ik zelf misschien wel vooral geschikt, omdat ik zelf naar New York ga. Maar Nachten in New York is ook zeker een heel luchtig boek om te lezen in de auto, het vliegtuig of aan het strand. Zelf neem ik de twee volgende delen in de serie mee in het vliegtuig, omdat die mij perfect lijken om te lezen op een vlucht naar New York. Lekker alvast een beetje in de stemming komen

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Liefde & Gelato is vooral heel geschikt als je naar Italië op vakantie gaat, zeker als Toscane op de planning staat. Dit boek is sowieso wel een lekker luchtig boek om op vakantie te lezen en ook heel geschikt als je niet op vakantie gaat, maar wel in een vakantiestemming wilt komen.

Hoofdzaak – Mariska Overman

Het boek Hoofdzaak van Mariska Overman las ik zelf in een dagje strand op Sicilië uit. Dit betekent dus dat dit boek makkelijk te lezen was, want tussendoor werd ik ook nog afgeleid door de prachtige natuur en mijn vriend. Ik vond dit boek een perfecte thriller voor aan het strand of zwembad, omdat het niet hele zware kost is, maar wel lekker spannend.

20180407_122121.jpg

Jill Mansell & Sophie Kinsella

Oké ik speel een beetje vals om als nummer vier en vijf geen boek te noemen, maar twee schrijfsters waarvan ik de boeken zeker kan aanraden om mee te nemen op vakantie. De chicklits van deze auteurs zijn vlot leesbaar en voor mij zijn dit gewoon echt vakantieboeken. De rest van het jaar zal ik ze niet zo snel oppakken, maar op vakantie of gewoon in de zomer krijg ik hier opeens zin in.

Suzanne Vermeer

En dan wil tenslotte eigenlijk nog een auteur noemen, namelijk Suzanne Vermeer. Deze thrillers zijn allemaal vrij luchtig en meestal doorzie ik het plot vrij snel. Toch vind ik deze boeken perfect om te lezen op vakantie, omdat je er gewoon niet teveel bij hoeft na te denken.

Welke boeken kan jij aan iedereen aanraden om mee te nemen op vakantie? Laat me dat vooral weten, want daar ben ik heel benieuwd naar. Neem zeker ook een kijkje bij alle andere bloggers die meedoen aan de Friday Five, want wellicht hebben zij ook nog een aantal goede aanraders om mee te nemen op vakantie:

2 reacties op “Friday Five #11 | Boeken om mee te nemen op vakantie

  1. Ik pak gewoon waar ik zin in heb. Het nadeel van de boeken van Suzanne Vermeer vind ik dat ze allemaal zo gigantisch op elkaar lijken. Ze hebben allemaal dezelfde formule. daarom ben ik er wel klaar mee, want het gaat vervelen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.