Recensie|Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

“Ik ben nog nooit op een plek geweest die ik zo graag wilde vastleggen. Ik maak veel foto’s van dingen waarvan ik denk dat ze uniek zijn voor Italië – waslijnen in steegjes, rode geraniums in oude tomatenblikken – , maar meestal probeer ik mensen vast te leggen. Italianen zijn zo expressief; je hoeft je nooit af te vragen wat ze voelen.”

Titel: Liefde & Gelato

Auteur: Jenna Evans Welch

Uitgeverij: HarperCollins

Genre: Young Adult, Contemporary

Waardering: 4/5 sterren

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…
Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen.
Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…
Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

20170911_131829

Liefde & Gelato speelt zich af in Toscane en dat was voor mij al reden genoeg om dit boek te willen lezen. Voeg daar nog bij dat de cover echt prachtig is en dat er overwegend heel enthousiast wordt gereageerd op dit boek. Dan is het eigenlijk wel schandalig dat dit boek al een tijdje stond te verstoffen in mijn boekenkast. Ik wilde het boek graag lezen, maar er was altijd wel een boek waar ik nog liever in wilde beginnen. Toen het vorige week echt non-stop aan het regenen was en ik wel behoefte had aan wat zon, besloot ik Liefde & Gelato eindelijk te gaan lezen.

“Het enige wat niet leuk is aan mijn relatie met X is dat ik het tegen niemand mag vertellen. Het valt niet mee om zoiets groots geheim te houden. Het is een marteling om de helft van je tijd bij elkaar te zijn en de ander niet eens te mogen aanraken.”

Ik verwachtte vooral een lekker zomers en luchtig boek en dat was ook precies wat het was. Het verhaal speelt zich af tijdens de zomer in Italië, waardoor je zelf ook meteen zin krijgt om naar de Italiaanse zon af te reizen. In tegenstelling tot Lina die er eigenlijk helemaal niet op zit te wachten om de zomer in Italië door te brengen. Maar ja het was nou eenmaal de laatste wens van haar moeder dat ze naar Italië zou gaan, dus ondanks de grote tegenzin gaat ze toch.

Ik vond Lina al vanaf de eerste bladzijde een heel fijn personage waar ik goed mee mee kon leven. Ze is vaak nogal sarcastisch en dat kon ik wel waarderen. Ik vond het ook heel mooi om te lezen dat ze, ondanks dat ze er eerst niet wil zijn, steeds meer verliefd wordt op Italië.Ook de bijpersonages zoals Howard en Lorenzo zijn geweldig.

“Het was niet zo’n klein kusje. Niet zo’n kusje op de wang, of het onhandige gedoe met je lagereschoolvriendje achter de bioscoop. Het was zo’n met-je-armen-om-zijn-nek, met-je-vingers-door-zijn-haar, waarom-hebben-we-dit-niet-veel-eerder-gedaan-kus.”

Het boek heeft twee verhaallijnen. De verhaallijn van Lina en die van haar moeder die door middel van een dagboek over haar tijd in Italië vertelt. Via deze weg leert Lina haar moeder en Italië steeds beter kennen. De beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je alles zo voor je ziet en het was heerlijk om de plekken in Florence te herkennen. Dit alles zorgde ervoor dat ik heel graag terug naar Florence wil.

“O mijn god. Ik was zo verliefd dat het pijn deed.”

Liefde & Gelato is een heerlijk zomerboek, vol met humor en herkenbare quotes. Of je het nu leest in de zon op het strand of in de stromende regen, je krijgt er gegarandeerd een zomergevoel van. De beeldende omschrijvingen en de zomerse sfeer zorgen ervoor dat je het liefst meteen je koffer wilt pakken en in Italië te gaan genieten van heel veel Liefde & Gelato.

” ‘Weet je, mensen komen om allerlei redenen naar Italië, maar als ze blijven is dat maar om twee dingen.’ ‘Wat dan?’ ‘Liefde en ijs.’ “

3 reacties op “Recensie|Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.