Recensie | De deal (Off-Campus #1) – Elle Kennedy

In mei verscheen het boek De deal van Elle Kennedy in Nederland. Daarna kwam ik het boek vaak tegen op instagram en bij recensies van mede-bloggers. Iedereen leek heel enthousiast te zijn over dit boek, maar ik moet zeggen dat ik van te voren nogal sceptisch was. Het verhaal klonk zeker interessant en door alle goede recensies werd ik ook meteen heel nieuwsgierig naar dit boek. De reden dat ik een beetje huiverig was voor dit boek is dat Elle Kennedy één van de twee auteurs is die schuilgaat achter het pseudoniem Erin Watt, bekend van De Royals. Nou las ik het eerste boek in de serie en daar was ik dus helemaal niet enthousiast over in tegenstelling tot heel veel andere mensen. Ik was dus bang dat De deal ook weer heel erg tegen zou gaan vallen, terwijl iedereen het boek geweldig vind. Toch bleef ik wel heel benieuwd naar het boek en besloot ik het wel op te pakken. Vandaag vertel ik wat ik er van vond.

Titel: De deal

Serie: Off-Campus #1

Auteur: Elle Kennedy

Uitgeverij: Uitgeverij Q

Genre: New Adult

Waardering: 4/5 sterren

Hannah Wells heeft een enorme crush op Justin Kohl, de hunk van het footballteam. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?
Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.
Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien, zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken.
In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

20180717_094254.jpg

In De deal is Hannah al maanden stiekem verliefd op Justin Kohl, de ster van het footballteam, maar hij ziet haar totaal niet staan. Wanneer de aanvoerder van het ijshockeyteam haar hulp nodig heeft om te studeren voor een filosofieherkansing ziet zet Hannah dat in eerste instantie totaal niet zitten. Ze kan Garrett echt niet uitstaan en blijft het liefst zo ver mogelijk bij hem uit de buurt. Dat laat Garrett echter niet op zich zitten en hij bedenkt een plan. Hannah geeft hem bijles en hij doet voor een tijdje alsof hij haar vriendje is. Dan zal Justin haar zeker wel zien staan. In een zwak moment gaat Hannah akkoord met deze bijzondere deal.

Heerlijke New Adult

Gelukkig bleek De deal juist wel helemaal in mijn straatje te liggen. Vanaf bladzijde één werd ik meteen door het verhaal gegrepen. Hannah is namelijk een personage waar ik me meteen heel goed in kon inleven en ook de hoofdstukken verteld vanuit Garrett vond ik heerlijk om te lezen. Aan het begin van het boek kon ik hem ook echt niet uitstaan, maar net als Hannah ging ik gedurende het boek steeds meer van hem houden.

Misschien lijkt dit boek op het oog heel luchtig, maar er worden zeker ook serieuzere onderwerpen besproken. Zo kom je er aan het begin van het verhaal al achter dat Hannah ooit is verkracht en dat ze hier nog steeds de gevolgen van ondervindt. Ook Garrett heeft al een hoop meegemaakt in zijn leven waar hij het ook regelmatig moeilijk mee heeft. Elle Kennedy weet in dit boek perfect de balans te vinden tussen luchtige en serieuze onderwerpen en dit alles verteld met humor.

“Ik doe mijn mond open en begin te zingen. Ik zing voor Garrett. Ik word teruggevoerd naar die momenten van geluk, naar mijn fijne bubbel waar nooit iets naars gebeurt. Waar meisjes niet worden verkracht en seks niet moeilijk is en waar niemand het uitmaakt omdat een of andere klootzak haar daar toevallig toe dwingt. Mijn vingers trillen boven de witte toetsen en mijn hart verkrampt bij elke ademhaling, bij elk woord dat ik zing.”

Hoe de liefde tussen Hannah en Garrett opbloeit vind ik echt perfect. Het voelt nergens geforceerd en overhaast aan, ze groeien gewoon steeds meer naar elkaar toe. Als lezer heb je al vrij snel door wat ze voor elkaar voelen en dat ze goed bij elkaar passen en gelukkig komen ze daar op een gegeven moment zelf ook achter.

Conclusie

De deal is een boek wat ik met veel plezier gelezen heb. De schrijfstijl van Elle Kennedy is fijn om te lezen en ze maakt een goede afwisseling tussen luchtige en serieuzere stukken. Ja natuurlijk is het verhaal ook wel enigszins voorspelbaar en cliché. Het is zeker niet het meest vernieuwende New Adult boek, maar toch had ik nergens het idee dat ik een verhaal zat te lezen wat ik al heel vaak heb gelezen. Op zijn eigen manier is De deal toch weer uniek.

7 reacties op “Recensie | De deal (Off-Campus #1) – Elle Kennedy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.