Recensie | Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Titel: Mijn beeld van jou

Auteur: Susan van Eyck

Uitgeverij: De Fontein

Genre: Roman

Waardering: 4.5/5 sterren

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

20180722_151306.jpg

Emma is begin dertig en al sinds haar middelbare schooltijd samen met Lukas. Een veilig leventje waar ze tot dan toe best gelukkig mee was. Dan loopt ze fotograaf Boris tegen het lijf. Hij wakkert haar liefde voor fotografie weer aan, maar Emma begint ook meer voor Boris te voelen. Op het moment dat dit wederzijds lijkt te zijn, verdwijnt Boris ineens met de mededeling dat hij geen relatiemateriaal is. Waarom verdwijnt hij ineens? Emma wil op zoek naar antwoorden, want ineens lijkt haar veilige leventje ook een beetje saai.

Ander verhaal dan verwacht

Na het lezen van de flaptekst van Mijn beeld van jou had ik een ander verhaal verwacht dan dat ik uiteindelijk te lezen kreeg. Ik verwachte een liefdesverhaal dat sowieso, maar dit boek is veel meer dan dat. Het is een heel emotioneel boek dat je op sommige momenten echt aan het lachen krijgt, maar op andere ook zeker aan het huilen.

Wat ik wel had verwacht is dat het hele boek een soort zoektocht zou zijn, naar het waarom achter Boris verdwijning. Dit bleek echter niet het geval te zijn. Al vrij snel kom je erachter wat de reden is. Dat is ook het moment waarop de vaart naar mijn idee een beetje uit het verhaal ging. Het begin ging heel snel, soms iets te snel, maar daarna gaat het verhaal juist weer erg traag voorbij.

Soms wat ongeloofwaardig

Hoewel ik Mijn beeld van jou een heel mooi verhaal vind, zijn er ook een aantal zaken wat mij betreft wel een beetje ongeloofwaardig. Dat heeft ten eerste betrekking op een aantal gebeurtenissen in het verhaal, maar ook met Emma als personage. Van een personage die nooit rare keuzes maakt en haar leven lekker veilig houdt , verandert ze van de ene op de andere dag in iemand die de ene na de andere heftige keuze maakt. Ze lijkt soms echt een compleet andere persoon geworden te zijn.

Conclusie

Mijn beeld van jou is een roman waar je aan de ene kant heerlijk kunt wegzwijmelen, maar die je aan de andere kant ook flink aan het huilen kan krijgen. Het is misschien niet het meest originele verhaal en soms is het ook wat ongeloofwaardig, maar het is zeker een boek dat het lezen waard is.

 

 

 

 

Eén gedachte over “Recensie | Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.