Wrap up | Augustus 2018

Oké inmiddels is het alweer half september en misschien een beetje laat voor een terugblik, maar toch wilde ik nog we even terugkijken op wat ik deed en las in augustus en op welke artikelen er allemaal online kwamen. Augustus was een drukke, maar ook een hele leuke maand.

Wat las ik in augustus?

In augustus las ik eigenlijk nog best wel veel en ik snap ook niet helemaal hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Daarentegen kwam ik niet toe aan recensies schrijven en dus is er ook van bijna geen een van deze vijf boeken een recensie online gekomen, maar ik ben zeker nog wel van plan om die te gaan schrijven hoor.

De dood zingt in Napels – Maurizio de Giovanni

Napels, 1931. Een bittere wind raast door de straten van de stad als er een moord gepleegd wordt in het donkere stadshart. Het San Carlo Theater staat op het punt de spectaculaire opera Cavalleria Rusticana uit te voeren, met in de hoofdrol ’s werelds grootste tenor Arnaldo Vezzi. Maar een paar minuten voor aanvang wordt de operazanger dood in zijn kleedkamer gevonden. Zijn keel is doorgesneden met een stuk spiegel. Maar op de muren, zijn jas en sjaal is geen bloed te bekennen… De mysterieuze commissaris Ricciardi wordt op de zaak gezet. Hoewel het fascistische regime met zijn spionnen en corruptie het oplossen van zijn zaak moeilijk maakt, is hij vastbesloten de waarheid te achterhalen. De dood zingt in Napels is een frisse, intelligente misdaadroman, die geschiedenis en menselijke relaties moeiteloos mengt.

Stilte – Mia Sheridan

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken?

Buren with Benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Oorsprong – Dan Brown

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Schimmendroom (Schimmenwereld #4) – Lynn robin

Een half jaar geleden wisten Lily en Mason met Eli’s hulp aan Dinah te ontkomen en sindsdien leven ze van stad naar stad als rondreizende straatmuzikanten. Ze leiden hun droomleven… maar Lily herinnert zich nog altijd niets van haar leven voordat ze een Schim werd en wordt nog steeds iedere nacht geplaagd door nachtmerries.
Maar haar nachtmerries gaan tegenwoordig verder dan het Schimmenmeer en ze begint zich af te vragen of er antwoorden over haar vorige leven in haar dromen verborgen zitten.
Lily en Mason doen er alles aan om niet gevonden te worden door de wezens uit de Schimmenwereld – maar dan kruisen ze het pad van een Gids… en hij noemt Lily bij een andere naam: Laila.
Hij weet precies wie ze geweest is voordat ze stierf… en vraagt haar om met hem mee te vechten in de oorlog tegen de Necromancer. In ruil daarvoor kan hij haar antwoorden geven over haar vorige leven.|Is Lily wel wie ze denkt dat ze is? Wiens kant kiest ze in de oorlog? En wat betekent haar verleden voor haar en Mason?

Wat deed ik in augustus?

Behalve lezen deed ik natuurlijk ook nog genoeg andere dingen in augustus. Zo werkte ik best wel veel uur, maar was er ook tijd voor leuke dingen. Zo ging een vriend van mijn vriend trouwen en was mijn vriend de dag daarna jarig, daar maakte we daarom meteen maar een dagje weg van. Dit waren zeker twee hele gezellige dagen.

Daarnaast was het leukste van de maand augustus zeker de laatste week, want toen zat ik samen met mijn vriend een paar dagen in New York en dat was echt geweldig. Een mooie indrukwekkende stad en goed gezelschap, wat wil je nog meer. We waren ook allebei echt wel heel erg toe aan deze vakantie en het is ook echt jammer dat het alweer voorbij is.

Verschenen artikelen in augustus

In augustus kwamen er eigenlijk nog best wel veel artikelen online als je bedenkt dat ik in de maand augustus zelf volgens mij geen letter geblogd hebt. De artikelen die online kwamen waren artikelen die ik eerder al vooruit had geschreven. Inmiddels probeer ik het artikelen schrijven weer wat beter op te pakken, want eigenlijk is het voor mij ook meestal een pauze tussen mijn schrijf/correctiewerk door om even een artikel voor m’n blog uit te typen en deze week lukt het dan ook weer aardig om dat te doen. Er komen dus zeker weer lekker vaak nieuwe recensies en andere posts aan.

Friday Five

Friday Five #12 | Boeken die je in één zit hebt uitgelezen

Friday Five #13 | Auteurs die meer aandacht verdienen

Recensie

Recensie | Vlak voordat ik stierf – S.K. Tremayne

Recensie | Nooit meer bang – Gaby Rasters

Recensie | Versplinterd – Dani Atkins

Recensie | Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Recensie | Cody – Bernice Berkleef

WWW Woensdag

WWW Woensdag #13 | Met o.a. De deal & De dood zingt in Napels

Overig

Mijn 25 mooiste boeken ooit

Netflix aanraders #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.