Recensie | Versplinterd – Dani Atkins

Sinds 1 juli is de vakantiebieb weer geopend en één van de boeken die ik in deze app tegenkwam die ik nog heel graag wilde lezen was Versplinterd van Dani Atkins. Een boek waarvan de flaptekst enorm interessant klinkt en dat daarom al een tijdje op mijn TBR stond. Dit leek mij dus een mooie gelegenheid om dit boek eindelijk eens te gaan lezen.

Titel: Versplinterd

Auteur: Dani Atkins

Uitgeverij: De Fontein

Genre: roman, chick-lit

Waardering: 3.5/5 sterren

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.
Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

9200000036135006

In Versplinterd ziet Rachel haar oude vriendengroep voor het eerst in vijf jaar weer. Vijf jaar geleden waren zij betrokken bij een ongeluk waarbij Rachel zwaargewond raakte en haar beste vriend Jimmy overleed. Nu vijf jaar later brengt Rachel een bezoek aan het graf van Jimmy en wordt overvallen door een enorme hoofdpijn waardoor ze buiten bewustzijn raakt. Als ze weer bijkomt is haar leven heel anders dan zij zich herinnert. Zij en har ex zijn nog een stel en haar beste vriend Jimmy blijkt nog te leven.

Versplinterd is zo’n boek waar je eigenlijk niet teveel over kunt zeggen zonder enorme spoilers weg te geven. Het is een boek met een bijzondere verhaallijn. Doordat Rachel in de war is over wat nou haar echte leven is, ga je als lezer ook steeds twijfelen over wat er nou echt is en wat niet en pas helemaal aan het eind kom je erachter wat er nou precies aan de hand is. Hoewel ik zelf ook wel wat ideeën had over hoe het verhaal in elkaar zou zitten, bleek het toch nog iets anders te zitten dan ik dacht.

Het boek leest enorm snel, maar ik miste helaas soms nog wel wat diepgang. Alle personages, inclusief Rachel, bleven voor mij een beetje oppervlakkig. Wat ik jammer vond, want ik had de personages wel wat beter willen leren kennen om nog meer mee te kunnen leven met het verhaal. Bovendien vond ik het verhaal soms nogal rommelig. Ik had vaak niet helemaal door wat er nou bij welk leven van Rachel hoorde en moest daarom ook echt af en toe een stuk terug lezen.

Verder ga ik niet te veel over het boek zeggen, want dat verpest echt de sfeer van het lezen van dit boek. Al met al vond ik Versplinterd wel een aardig boek, maar niet zo goed als dat ik er van verwacht had. Ik miste wat diepgang in het verhaal. Een prima boek om tussendoor te lezen en ook wel met een verrassende ontknoping. Het einde heeft voor mij echt het boek gered, want zonder dit goed in elkaar zittende einde vond ik het boek toch ineens een stuk beter.

3 reacties op “Recensie | Versplinterd – Dani Atkins

  1. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan dit boek aan de kant te leggen, want ik begreep er niets van. Ik was continu in de war tijdens het lezen en echt dat verpest je lees ervaring. Nee, voor mij was dit niet het juiste boek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.