Favoriete boeken juli t/m september 2018

Dit jaar noem ik om de drie maanden mijn vijf favoriete boeken die ik in die maanden gelezen heb. Zo deed ik dat met mijn favorieten van januari t/m maart en met mijn favorieten van april t/m juni. Nu zijn de maanden juli, augustus en september aan de beurt en ook hier was het weer lastig kiezen, maar heb ik wel een mooie selectie kunnen maken.

De engelenmaker – Stefan Brijs

De engelenmaker is sowieso één van mijn favoriete boeken. Ik las dit boek voor de tweede keer, nadat ik het een aantal jaar geleden op de middelbare school al voor mijn lijst las. Toen vond ik het boek al erg goed, maar wanneer je het voor een tweede keer leest, snap je pas echt hoe ingenieus het verhaal in elkaar zit en hoe goed Stefan Brijs hier over heeft nagedacht.

In De engelenmaker keer dokter Victor Hoppe na twintig jaar weer terug naar zijn geboortedorp Wolfheim. De dorpsbewoners zijn nogal argwanend. Vooral omdat hij ook een paar weken oude drieling bij zich heeft, die bijna nooit buiten gezien worden. Al snel komen de dorpsbewoners tot het besef dat de kinderen ernstig ziek zijn, maar wat er echt met hen aan de hand is dat had niemand ooit kunnen vermoeden…

De engelenmaker is een boek dat erg goed in elkaar zit. Alle details kloppen en het is duidelijk dat Stefan Brijs heel goed over het verhaal heeft nagedacht. Het boek zit bomvol interessante thema’s die de lezer ook aan het denken zetten. Bovendien leest het boek enorm snel, omdat je niks liever wilt dan weten wat er met de kinderen van de dokter aan de hand is. Een interessante roman die alleen maar nog beter in elkaar blijkt te zitten als je het herleest.

De deal – Elle Kennedy

Bij De deal was ik vooraf nogal sceptisch. Elle Kennedy is namelijk één van de auteurs die schuilgaat achter het pseudoniem Erin Watt, de auteur van de Royals-serie. Hiervan heb ik het eerste boek gelezen en dat vond ik helemaal niet goed, dus ik was van te voren een beetje huiverig om aan De deal te beginnen. Ondanks alle lovende recensies, want die krijgt de Royals-serie ook en daar kon ik mij dus helemaal niet in vinden. Toch besloot ik het boek een kans te geven en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want De deal vond ik echt geweldig.

In De deal is Hannah al maanden stiekem verliefd op Justin Kohl, de ster van het footballteam, maar hij ziet haar totaal niet staan. Wanneer de aanvoerder van het ijshockeyteam haar hulp nodig heeft om te studeren voor een filosofieherkansing ziet zet Hannah dat in eerste instantie totaal niet zitten. Ze kan Garrett echt niet uitstaan en blijft het liefst zo ver mogelijk bij hem uit de buurt. Dat laat Garrett echter niet op zich zitten en hij bedenkt een plan. Hannah geeft hem bijles en hij doet voor een tijdje alsof hij haar vriendje is. Dan zal Justin haar zeker wel zien staan. In een zwak moment gaat Hannah akkoord met deze bijzondere deal.

De deal is zeker niet het meest originele en vernieuwende New Adult boek, maar wel een boek met een schrijfstijl die onwijs lekker weg leest en personages die je in je hart sluit.

Buren with benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Ik las voor Buren with benefits nog nooit een boek van Lisette Jonkman. Niet dat ik dat niet wilde, want haar boeken staan al een eeuwigheid op mijn TBR, maar vooral omdat ik er gewoon niet aan toe kwam. Toen dit boek verscheen, was iedereen meteen zo enthousiast ervoer dat ik besloot om het boek ook op te pakken en ik kan alleen maar zeggen dat het een enorme aanrader is.

In Buren with benefits is Abby klaar met haar studie, maar leeft nog steeds in haar studentenkamer en werkt nog steeds bij haar studentenbaantje. Daarnaast doet ze af en toe een modellenklus. Niet echt het leven waar ze van droomde. Voor Ferdi daarentegen moet het studentenleven nog beginnen en hij kan niet wachten. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging, gaat achter alle blonde meisjes aan en verhuist naar een kamer in het huis naast dat waar Abby woont. Na een toevallige ontmoeting bij de fietsenstalling blijven de twee elkaar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Abby moet in eerste instantie niks van Ferdi hebben en vind hem maar een arrogante, verwende corpsbal, maar langzaam ontdekt ze ook een andere kant van Ferdi. Een kant die haar zeker wel bevalt.

Het enige nadeel aan Buren with benefits vond ik dat het alweer zo snel uit was. Het einde is ook best wel abrupt en dat terwijl ik nog wel even door had willen lezen. Gelukkig laat deel twee van Onbreekbaar niet lang meer op zich wachten en ik weet ook zeker dat ik dit boek zodra het uitkomt meteen ga lezen.

Torenhoog (Duizend Hoog #3) – Katharine McGee

Naar het slotdeel van de Duizend hoog-trilogie, Torenhoog, keek ik al lange tijd uit en toen het boek verscheen begon ik er dan ook bijna meteen in. Dit boek is echt een perfecte afsluiter van deze serie a la Gossip Girl. Alle verhaallijnen worden goed afgesloten en dit boek zit net als zijn voorgangers weer vol met drama.

Het verhaal gaat in Torenhoog verder een aantal maanden na de gebeurtenissen in Dubai, waarmee Duizelingwekkende hoogte eindigde. Alle personages proberen verder te gaan na alles wat er gebeurd is, maar de geheimen die ze zolang al verborgen houden, lijken door een politieonderzoek boven water te gaan komen. Dat zorgt voor een hoop stress en spanning.

Ik blijf deze serie echt een aanrader vinden als je fan bent van Gossip Girl en als je houdt van boeken die zich in de toekomst afspelen.

Schimmendroom (Schimmenwereld #4) – Lynn Robin

Als laatste van deze vijf boeken noem ik Schimmendroom van Lynn Robin. Dit is het vierde deel in de Schimmenwereld-serie en alle boeken in deze serie heb ik dit jaar met veel plezier gelezen, maar dit vierde boek was toch wel mij favoriet tot nu toe.

In Schimmendroom draait het weer om hoofdpersonen Lily en Mason en daar was ik zo blij mee, want stiekem zijn Lily en Mason wel mijn favoriet van deze serie. Ik was ook heel benieuwd hoe het hun verder vergaan was na de gebeurtenissen in Schimmenlied en in dit boek wordt dat zeker duidelijk.

Wat ik het beste vind aan de Schimmenwereld-serie is dat de wereld zo ontzettend goed in elkaar zit. In elk boek leer je weer nieuwe aspecten van de wereld en alle details kloppen tot nu perfect met elkaar. Worldbuilding vind ik een van de belangrijkste dingen in een fantasyboek en in Schimmendroom is hier door Lynn Robin, net als in de rest van de Schimmenwereld-serie, weer enorm veel aandacht aan besteedt.

Dit waren ze weer mijn vijf favorieten van de afgelopen drie maanden. Het was weer best lastig kiezen, ook omdat ik aardig wat boeken las, maar van deze vijf boeken heb ik echt heel erg genoten. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat jouw favoriete boeken waren van het derde kwartaal van 2018.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.