Recensie | Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Titel: Truth or Dance

Serie: Truth or Dance #1

Auteur: Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Clavis Young Adult

Genre: Young Adult, Thriller

Waardering: 4/5 sterren

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

20181019_105623.jpg

Truth or Dance is de nieuwe YA-thriller van auteur Chinouk Thijssen. Het is het eerste deel in een trilogie die draait om vier vriendinnen die samen de dansopleiding aan het conservatorium van Den Haag volgen. Ze zitten nu in het laatste jaar van de middelbare school en dit jaar staat vooral in het teken van de eindvoorstelling en de auditie die bepaald of ze door mogen voor de vervolgopleiding. Na een schoolproject voor het vak dansgeschiedenis worden India, Lisa, Nikki en Zoë toegevoegd aan een groepschat die Truth or Dance heet. De meiden denken dat dit bij het project hoort en dat ze door de opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling. De opdrachten worden echter steeds gevaarlijker en ze beginnen zich af te vragen of hun danscarrière dat wel waard is.

Het boek begint met een proloog die zich drie jaar later afspeelt. Hierdoor wordt meteen je interesse gewekt en zit de spanning meteen goed in het boek. Ondanks dat dit boek een eerste deel in een trilogie is en het duidelijk een opbouw is voor de rest van het verhaal in de vervolgdelen blijft die spanning gedurende het hele boek aanwezig. De opdrachten die de vriendinnen krijgen worden steeds gevaarlijker en het hele boek blijf je je afvragen wie er nou achter die geheimzinnige berichtjes zou kunnen zitten.

Truth or Dance is wederom een boek van Chinouk Thijssen dat ik binnen no-time uit had. Net als met eerdere boeken die ik van haar las (Hij is van mij & Fataal spel) had ik moeite om het boek aan de kant te leggen. Chinouk weet de spanning en de aandacht van de lezer namelijk continu vast te houden, maar ze heeft ook een vlotte en luchtige schrijfstijl waardoor je door de bladzijden heen vliegt. Telkens als ik dacht nog één hoofdstuk werden dat er uiteindelijk nog veel meer.

De wereld waarin Truth or Dance zich afspeelt, de balletwereld, is er een waar je niet zo vaak boeken over leest en waar ik zelf eigenlijk ook maar heel weinig van af weet . Des te leuker is het om eens een boek te lezen wat helemaal om ballet draait en doordat alle ballettermen goed worden uitgelegd (er zit zelfs een lijstje voorin waarin je termen ook nog op kunt zoeken) is het boek prima te volgen als je net als ik niet zoveel af weet van ballet.

Truth or Dance is een heel goed begin van een trilogie, want hoewel het duidelijk een boek is dat een opbouw vormt voor de rest van het verhaal zit er genoeg spanning in om de aandacht van de lezer vast te houden. Tel daar bij op dat de schrijfstijl van Chinouk heel makkelijk weg leest en je hebt een boek dat maar moeilijk aan de kant te leggen is. Na de afloop van dit boek kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm nieuwsgierig ben naar deel 2 en dat ik heel benieuwd ben naar wie er achter de berichtjes zit, want eerlijk gezegd heb ik nog geen idee.

3 reacties op “Recensie | Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.