Leesvoornemens 2019

Goede voornemens vind ik vaak maar onzin, want wees eerlijk na januari is bijna iedereen die alweer vergeten. Ik vind het wel altijd fijn om wat leesdoelen op te stellen aan het begin van het jaar. Een beetje als stok achter de deur, maar ook gewoon omdat ik het soms wel leuk vind om wat uitdaging te hebben in het lezen.

1. 70 boeken lezen

Afgelopen jaar las ik 75 boeken. Ik had als doel 52, maar daar ging ik dus ruim overheen. Voor dit jaar stel ik als doel om 70 boeken te gaan lezen. Geen idee of ik dat ook daadwerkelijk ga halen, maar ik vind het wel een mooie uitdaging. En als ik het niet haal vind ik dat ook helemaal prima.

2. Meer verschillende genres lezen

Ik las altijd best wel veel Young Adult-boeken, maar het afgelopen jaar merkte ik dat ik daar eigenlijk best wel een beetje klaar mee was. Hoewel ik sommige YA-boeken nog wel met plezier las (Bijv. Everless; De onverklaarbare logica van mijn leven; Truth or Dance), merkte ik dat ik heel veel andere YA die ik las niet meer zo boeiend vond en heel vaak ook gewoon weer meer van hetzelfde. Daarom las ik afgelopen jaar al regelmatig andere genres en dat wil ik in 2019 ook zeker blijven doen. Natuurlijk zullen er af en toe nog wel YA-boeken langs komen, maar ik wil me echt wat meer gaan focussen op andere genres die ik ook leuk vind om te lezen zoals New Adult, Thrillers en Romans.

3. TBR-lijst verkleinen

Dit doel wil ik op twee verschillende manieren proberen te bereiken. Ik heb echt een enorme hoeveelheid ongelezen boeken op mijn e-reader staan en eerlijk gezegd zitten er best een paar tussen die ik niet echt meer van plan ben om te gaan lezen. Dit wordt dus het eerste wat ik ga doen: de boeken op mijn e-reader kritisch uitzoeken en alleen de boeken erop houden die ik echt nog wil lezen. Het tweede punt wordt dan om ook daadwerkelijk de boeken die overblijven te gaan lezen.

Dit worden mijn drie voornemens voor dit jaar. Hele bereikbare doelen denk ik zo. Heb jij nog voornemens op het gebied van boeken die jaar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Leesvoornemens 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.