Terugblik leesdoelen 2019

Aan het begin van 2019 stelde ik drie leesdoelen voor mezelf op. Gewoon om wat meer motivatie te hebben eens een ander boek op te pakken dan ik gewend ben en om een doel te hebben om naar toe te lezen. Inmiddels is het 2020 en dus leek het mij wel tijd om terug te blikken op de doelen van 2019 en of ik die ook daadwerkelijk bereikt heb.

70 boeken lezen

Dit doel heb ik zeker gehaald. Al in november haalde ik de 70 boeken en ik had eigenlijk aan het begin van het jaar niet gedacht dat ik dat aantal zo makkelijk zou halen. Ik las zowel hele dikke als hele dunne boeken en uiteindelijk heb ik zelfs 80 boeken gelezen in 2019. Een aantal dat ik nooit verwacht had om te halen en ik weet ook niet of ik dat snel weer zal lezen. We zullen het zien komend jaar.

Meer verschillende genres lezen

Dat is zeker gelukt. Ik schreef aan het begin van het jaar dat ik een beetje klaar was met het YA-genre en ik merk dat ik ook een stuk minder YA-boeken gelezen heb dit jaar. Hoewel er bij degene die ik wel las ook echt pareltjes bij zaten, zoals bijvoorbeeld The Hate U Give en Dance or Die. Daarnaast las ik wel veel andere genres: thrillers, new adult, feelgood, klassiekers en zelfs een aantal non-fictieboeken. Ik hou gewoon van veel verschillende boeken en dus zal ik ook in 2020 wel weer lekker gevarieerd gaan lezen.

tbr verkleinen

Aan het begin van 2019 schreef ik dat ik graag het aantal ongelezen ebooks op mijn ereader wilde verkleinen. Als ik zo terugkijk denk ik niet dat dat erg gelukt is. Hoewel ik wel veel boeken heb gelezen die er al een tijdje op stonden, heb ik er ook weer veel te veel toegevoegd (met dank aan Kobo Plus). Ik moet me er dus denk ik maar bij neer leggen dat die TBR maar zal blijven groeien. Er komen ook gewoon veel te veel leuke boeken voorbij bij andere bloggers en natuurlijk in de Bookstagramcommunity. Het lot van een boekenworm.

Ik heb het dus best aardig gedaan afgelopen jaar. Voor 2020 heb ik mijn doel weer op 70 boeken gezet en verder wil ik proberen eens wat meer classics te lezen. Te beginnen met de Blossom Books Wereldklassieker: Het vreemde verhaal van dr. Jekyll & meneer Hyde. Voor de rest wil ik voornamelijk gewoon plezier halen uit het lezen en lekker over boeken kletsen met jullie, hier en op instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.