Recensie | Schimmenstad (Schimmenwereld #5) – Lynn Robin

Vanaf het eerste deel in de Schimmenwereld-serie, Schimmenlied, ben ik fan van deze wereld. De eerste vier delen in de serie mocht ik al recenseren voor Lynn Robin en toen het vijfde deel in december uitkwam benaderde ze mij weer. Het duurde even voor ik aan het lezen van het boek toekwam, maar toen ik er eenmaal aan begon kon ik niet meer stoppen met lezen.

Titel: Schimmenstad

Serie: Schimmenwereld #5

Auteur: Lynn Robin

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 4,5/5 sterren

Blaze weet niets van de oorlog die gaande is in de Schimmenwereld.
Maar hij merkt al snel dat er iets mis is als de straten van de stad plotseling overspoeld worden door Wakers, die nog wanhopiger op Schimmen jagen dan ooit.
Zodra hij het pad kruist van Jesse, een medium zoals hij, ontdekt hij dat Eli en Saffron veel voor hem verzwegen hebben. Om hem te beschermen, zeggen ze.
Het duurt echter niet lang voor Blaze verwikkeld raakt in de strijd tussen de Necromancer, de Engel en de Verlossers.
En zijn rol in deze oorlog tussen engelen en demonen is misschien wel belangrijker dan iemand ooit had kunnen denken…
Zal Blaze alles veranderen?

20190216_111907.jpg

In Schimmenstad staat Blaze weer centraal. Een medium. Geen echt onderdeel van de Schimmenwereld, maar hij is wel in staat om de wezens uit deze wereld te zien. Vroeger was hij daar bang voor, maar inmiddels is hij niet anders meer gewend. Blaze weet niks van de oorlog die er gaande is in de Schimmenwereld. Zijn gids Eli en zijn vriendin Saffron hebben hem daar niks over verteld. Toch merkt hij dat er iets verandert is, want in de stad ziet hij steeds vaker Wakers steeds fanatieker op Schimmen jagen. Dan ontmoet hij een ander medium, Jesse, die hem vertelt dat hij een belangrijke rol zal spelen in de oorlog. En voordat Blaze het weet is hij net zo in de oorlog verwikkeld als zijn vrienden uit de Schimmenwereld.

“Aan het verleden valt niets meer te veranderen. Het enige wat we kunnen doen, is het heden gebruiken om de toekomst te redden.”

Zoals elk boek in de serie eindigde ook Schimmendroom weer met een cliffhanger. En ik wilde graag weten hoe het verhaal daarna verder zou gaan. Helaas moet je aan het begin van het boek even afwachten, aangezien Blaze dan überhaupt nog geen idee heeft dat er een oorlog aan de gang is. Vanaf het moment dat Blaze hier wel alles over weet, gaat het verhaal in een stroomversnelling. In elk hoofdstuk gebeurt wel iets onverwachts en daardoor wilde ik maar door blijven lezen, tot ik ineens aan het einde was en ik dus moet wachten op het volgende deel om te weten te komen hoe de oorlog in de Schimmenwereld gaat aflopen.

Wat ik het best vind aan de hele serie is de fantasie die Lynn Robin heeft. Ze verzint elk boek weer nieuwe details van de wereld en alles klopt gewoon perfect bij elkaar. Bovendien wordt alles zo beeldend en duidelijk beschreven dat ik tijdens het lezen de wezens uit de Schimmenwereld bijna voor m’n neus zie lopen. Heel knap om de wereld zo veel boeken achter elkaar zo levend te houden en ik heb dan ook grote verwachtingen van het zesde en laatste deel in deze serie. Schimmenstad was in ieder geval weer een succes.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.