Recensie | De Stalker in de Nacht (Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Het meisje in het ijs vond ik zo goed dat ik daarna meteen verder ging aanhet tweede deel in de serie: De stalker in de nacht. Met hoge verwachtingen en dat is natuurlijk niet altijd een goed idee. Vandaag vertel ik jullie of die hoge verwachtingen ook daadwerkelijk waargemaakt werden.

Titel: De Stalker in de Nacht

Serie: Erika Foster #2

Auteur: Robert Bryndza

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Thriller

Waardering: 3/5 sterren

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.
Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.

20190228_154819.jpg

In een zomer vol hittegolven worden in Londen meerdere alleenstaande mannen, die allemaal een teruggetrokken leven lijden dood gevonden. Allemaal op dezelfde manier: in bed, gestikt en met een plastic zak om het hoofd gebonden. De slachtoffers lijken op het eerste gezicht niks met elkaar gemeen te hebben behalve dat er iemand is die hen genoeg haatte om te vermoorden. Inspecteur Erika Foster en haar team doen onderzoek naar de zaak en komen er al snel achter dat ze te maken hebben met een heel berekenende dader, die zijn prooi al lang voor de moord stalkt en wacht op het juiste moment om toe te slaan.

Ik begon dus met hoge verwachtingen aan De stalker in de nacht. Helaas werd ik daarin een beetje teleurgesteld. Van de verrassende afloop uit Het meisje in het ijs is in dit boek nog maar weinig over. Aangezien je als lezer zelf al meeleest met de moordenaar weet je al veel eerder dan inspecteur Erika Foster wie de dader is en dat vond ik persoonlijk wel een beetje jammer. Hoewel deze manier van vertellen je wel een beter inzicht geeft in de motieven en de handelswijze van de moordenaar had ik toch liever gehad dat je net als Erika pas aan het einde van het boek achter de identiteit van de dader komt.

Maar er zijn zeker ook goede punten in het boek. De schrijfstijl is weer net zo beeldend als ik inmiddels van Robert Bryndza gewend ben. Het voelde bijna alsof ik zelf ook in een hittegolf zat zo goed spatte de warmte van de pagina’s af.

De stalker in de nacht viel dus na het vorige boek wel een beetje tegen. Liever had ik een wat verrassendere ontknoping gezien. De schrijfstijl van Robert Bryndza maakt echter veel goed en daarom krijgt dit boek van mij 3 sterren.

Eén gedachte over “Recensie | De Stalker in de Nacht (Erika Foster #2) – Robert Bryndza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.