Recensie | Het meisje in het ijs (Erika Foster #1) – Robert Bryndza

Laatst had ik wel weer eens zin in een thriller. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met dit genre. Als ik te vaak thrillers lees dan wordt het naar mijn idee allemaal een beetje te voorspelbaar. Over Het meisje in het ijs had ik al veel goede verhalen gelezen en toen ik het boek ook nog eens voorbij zag komen in Kobo Plus besloot ik dit boek eindelijk maar eens te gaan lezen.

Titel: Het meisje in het ijs

Serie: Erika Foster #1

Auteur: Robert Bryndza

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Thriller

Waardering: 4,5/5 sterren

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…a
Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?
Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

20190216_112023.jpg

Op een koude januaridag wordt onder het ijs het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het blijkt te gaan om Andrea Douglas-Brown, de dochter van een rijke en invloedrijke man en verloofde van een succesvol zakenman. Niet gek dus dat de media meteen bovenop de zaak springt. Aan Erika Foster de taak op zoek te gaan naar de moordenaar. Erika is een tijdje uit de running geweest na een fatale zaak waarbij ze haar collega, tevens haar man, is verloren. De zaak Andrea Douglas-Brown is de eerste waar ze sinds haar terugkeer weer aan werkt en ze is vastbesloten om de waarheid boventafel te krijgen. Ook als ze daarbij wordt tegengewerkt door collega’s, de vader van het slachtoffer en de moordenaar.

Gelijk vanaf de proloog zat ik al helemaal in het boek. Het begint met Andrea die alleen door een donkere straat in Zuid-Londen loopt en merkt dat ze gevolgd wordt. Vervolgens lees je hoe ze de auto ingesleept wordt en wordt vastgebonden. Je zit dus gelijk midden in het verhaal. Vanaf het eerste hoofdstuk was ik meteen benieuwd naar de afloop. Hoewel ik gedurende het boek vaak een idee had over de mogelijke dader, was de uiteindelijke afloop echt een verrassing voor mij. Uiteindelijk bleek iemand die ik geen seconde had verdacht de moordenaar te zijn. Dat is toch zeker wel wat een thriller voor mij een goede thriller maakt.

“Meestal kreeg ze al snel grip op een zaak, maar deze leek wel een zwart gat dat steeds verder openscheurde, terwijl de tegenstrijdige feiten opbloeiden en zich vermeerderden als de cellen van een tumor.”

Verder is de schrijfstijl van Robert Bryndza heel beeldend. Ik zag alle gebeurtenissen en personages zo voor me. Vooral het personage Erika Foster is goed uitgewerkt. Een hele sterke vrouw, die moeite heeft met het verlies van haar man, maar daar maar moeilijk over kan praten. Deze gevoelens beïnvloeden haar ook in haar werk en in de omgang met andere mensen. Ik ging naarmate het boek vorderde steeds meer meeleven met Erika en werd ook heel benieuwd naar hoe haar verhaal precies in elkaar steekt.

Het meisje in het ijs is een thriller die totaal niet voorspelbaar is. De schrijfstijl leest ontzettend makkelijk weg en daardoor en door de vele plottwists is het boek maar moeilijk weg te lezen. Erika Foster is een personage waar je makkelijk mee mee gaat leven en daardoor was ik heel blij dat er nog meer boeken zijn verschenen rond inspecteur Foster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op “Recensie | Het meisje in het ijs (Erika Foster #1) – Robert Bryndza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.