Recensie | Café Zon & Zee – Jenny Colgan

Op Instagram zag ik het boek Café Zon & Zee van Jenny Colgan heel vaak voorbij komen, vaak met hele goede recensies. Dat maakte mij ook wel nieuwsgierig naar het boek en toen ik het laatst ook nog eens in Kobo Plus voorbij zag komen, moest ik er gewoon wel aan beginnen.

Titel: Café Zon & Zee

Serie: Café Zon & Zee #1

Auteur: Jenny Colgan

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Feelgood

Waardering: 4/5 sterren

Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven.
Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Recensie | Café Zon & Zee - Jenny Colgan

Flora werkt al juridisch medewerker bij een groot kantoor in Londen. Sinds de dood van haar moeder is ze niet meer terug geweest naar haar geboorte-eiland, het Schotse Mure. Wanneer de firma waar Flora werkt een potentiële klant krijgt voor een zaak op Mure lijkt Flora voor haar baas de ideale kandidaat. De klant is niet echt populair op het eiland, omdat hij een luxe hotel bouwt voor rijke van buitenaf en zich nooit mengt onder de eilandbewoners. Nu heeft hij de hulp nodig van de eilandraad, omdat hij wil voorkomen dat er een windmolenpark vlak voor zijn resort gebouwd wordt. Flora keert met tegenzin terug naar Mure en gaat tijdelijk weer bij haar vader en broers wonen. Langzaam begint ze daar te beseffen dat het eiland waar ze zo graag vandaan wil zijn misschien wel meer haar thuis is dan Londen.

Hoewel ik al veel goede recensies over Café Zon & Zee had gelezen, begon ik niet per se met hoge verwachtingen aan dit boek. Ik vind feelgood boeken altijd wel fijn om te lezen, maar vaak volgen ze toch een beetje hetzelfde concept. Leuk, maar niet echt vernieuwend. Café Zon & Zee is daar echter heel anders in. Sowieso is de locatie waar het verhaal zich afspeelt al erg leuk. Een klein eiland waar iedereen elkaar kent en dan ook nog eens in Schotland. Niet echt een plek waar je vaak boeken over leest. Daarnaast draait dit boek, zoals vaak wel het geval is in feelgoods, niet alles over liefde. Natuurlijk komt er wel liefde in voor, maar het boek draait veel meer om de ontwikkeling die Flora doormaakt als ze terugkomt op Mure en hoe haar band met haar vader en broers zich ontwikkelt. Van een romantisch verhaal kan ik ook best genieten, maar dit was eens een keer wat anders dan je verwacht bij het genre en dat vond ik voor de verandering wel eens leuk.

Flora is een personage waar je makkelijk mee mee kan leven en het is mooi om te zien hoe ze langzaam het eiland waar ze voor wegvluchtte weer in haar hart sluit. Ook de andere personages in het boek maken ontwikkelingen door en leer je steeds beter kennen naarmate het verhaal vordert.

Jenny Colgan weet met Café Zon & Zee mijn verwachtingen te overtreffen. Vooral de plek waar het boek zich afpeelt vind ik erg fijn. Een klein eiland met prachtige natuur die Colgan ook perfect weet te beschrijven. Zo sluit je als lezer het eiland Mure en hoofdpersoon Flora in je hart.

 

3 reacties op “Recensie | Café Zon & Zee – Jenny Colgan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.